Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σαντορίνη

Φτου ξελευτεριά!.


     ..παίζαμε παιδιά, στα παιδικά παιχνίδια μας, σε αλάνες και αυλές, ανέμελα,ανυποψίαστα για το μέλλον που ετοιμαζόταν για μας,
     ..αλλά και γεμάτα εμπιστοσύνη για τους μεγάλους που φρόντιζαν γι αυτό.

     Στην θέση των ''μεγάλων'' είμαστε τώρα εμείς!
     Και στην θέση των ανυποψίαστων μα εύπιστων και ανέμελων παιδιών, η γενιά που έρχεται και οι γενιές που θα'ρθουν!

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Τα μήλα των Εσπερίδων!!!!









Την παλιά εποχή που υπήρχε ακόμη ο θεσμός του Επιθεωρητή και καταργήθηκε στις αρχές της μεταπολίτευσης,
​ ​
επισκέπτεται ένας επιθεωρητής κάποιο Δημοτικό Σχολείο..

Συμβουλές για να διατηρηθούν καινούρια τα ρούχα

Συμβουλές για να διατηρηθούν καινούρια τα ρούχαΜην βιαστείτε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας ρούχο, η λύση υπάρχει και μάλιστα έρχεται μέσα από υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.
Έχει κολλήσει το φερμουάρ σας; Τρίψτε το με την μύτη από γραφίτη ενός μολυβιού και θα «πάρει μπρος».

Εγχειρίδιο Βλακείας



Αποσπάσματα από το βιβλίο « Εγχειρίδιο Βλακείας »του Διονύση Χαριτόπουλου.
    Το μέγεθος και οι αυλακώσεις του εγκεφάλου που χώρισαν τους ανθρώπους από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο χωρίζουν και τους ίδιους (με την επίδραση και του περιβάλλοντος όπου αναπτύσσονται), ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλου, πλούτου, σπουδών, ιδεολογίας, σε δύο βασικές κατηγορίες: στους ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ στους ΒΛΑΚΕΣ . Αν και η μεταξύ τους διάκριση δεν είναι δύσκολη, όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δεν το λένε και όσοι ανήκουν στη δεύτερη δεν το ξέρουν  
    Η βλακεία είναι απρόβλεπτη . 'Εχει τόση ποικιλία εκδηλώσεων, όσοι και οι βλάκες που ο καθένας ξεχωριστά είναι μια αστείρευτη πηγή εμπνεύσεων.

Μεγάλο αδελφό» στήνει η εφορία



της Έλενας Λάσκαρη
    Πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των φορολογουμένων θα έχει το ηλεκτρονικό μάτι της εφορίας . Τέλος στις πληρωμές με χρήμα σε φυσική μορφή, πλήρες και ηλεκτρονικό το περιουσιολόγιο. Τα σχέδια για κατασχέσεις-πλειστηριασμούς.
    Παντογνώστης  ΚΑΙ « μακρυχέρης »ΓΙΝΕΤΑΙ Η. εφορία ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ επιχειρησιακό Της Γενικής Γραμματείας ΔΗΜΟΣΙΩΝ Εσόδων , στο οποίο ξετυλίγεται πλέγμα γνωστών και άγνωστων παρεμβάσεων με στόχο να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ΝΑ απλοποιηθούν ΟΙ υποχρεώσεις Των φορολογουμένων ΚΑΙ ΝΑ αναβαθμιστεί ποιοτικά Η. Φορολογική ΔΙΟΙΚΗΣΗ . 
    ΣΤΗΝ εφορία ΤΟΥ άμεσου μέλλοντος ΤΟ χρήμα ΣΕ Φυσική Μορφη ΔΕΝ έχει ΘΕΣΗ , ούτε οι χάρτινες δηλώσεις. Όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Βία (σε με) και άλλο, μπορείς ....



της Αρτέμιδος Καπούλα 

    Υπάρχει και η ψυχολογική βία, που πολλές φορές είναι χειρότερη από την σωματική.
«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»
«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»
«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

Η Ελλάδα και η Ευρώπη νομίζετε ότι επέλεξαν «Κονσίτα» έτσι απλά? Επέλεξαν Νέα Τάξη Πραγμάτων, τόοοοσο απλά!




Άρθρο της Ντορέτας Πέππα
    Ήταν, λοιπόν, « εκθαμβωτική »Η. Νίκη  ΤΟΥ / Της  Κοντσίτα Βουρστ  Στη Eurovision ... Ω, ναι! Όσο για το ποτισμένο από τα διαβρωμένα «λούκια» του συστήματος κοινό, καθόλου δε φάνηκε να ενοχλείται από το γεγονός, αντίθετα το «'φχαριστήθηκε», το χειροκρότησε, το ψήφισε!
    Και μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι οι « προοδευτικοί »  κοινωνικοί αντιρατσιστές, που σπεύδουν να δηλώσουν υπέρμαχοι του φαινομένου και να αποφανθούν ευθαρσώς: « Ε, και τι έγινε, δηλαδή? Μια γυναικεία ... προσποίηση με μούσι δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας σοκάρει, ούτε και να μας ενοχλεί! Είναι κι αυτό μια «φυσιολογική» ιδιαιτερότητα! »

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

8 μυρωδιές που φτιάχνουν τη διάθεση


Οι 8 μυρωδιές που φτιάχνουν τη διάθεση Η όσφρηση συνδέεται άμεσα με το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου μας. Σε αντίθεση με την αφή ή την γεύση, τα αρώματα συσχετίζονται άμεσα με τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Οι πολιτικές εφημερίδες


Οι πολιτικές εφημερίδες
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

Εκλογές 2014: Το 30% των επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτο σε 3 χρόνια

Κεφάλαιο 5ο-Εκλογές 2014: Το 30% των επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτο σε 3 χρόνια Πριν ψηφίσω μην ξεχάσω - Εκλογές 2014: Φουλ ανάπτυξη με τον γενικό δείκτη βιομηχανικής παραγωγής να πέφτει κατά -30,4% δεν γίνεται ούτε στα παραμύθια. Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης μέχρι και σήμερα ακούμε συνεχώς από τους κυβερνώντες και το πολιτικό προσωπικό της χώρας τη διαβεβαίωση ότι «έρχεται η ανάπτυξη» και ότι στην Ελλάδα θα υπάρξει «οργασμός επενδύσεων».

Αυξήθηκαν κατά 48% οι παράνομοι μετανάστες στην Ευρώπη


1ABAD90136F51BC0554E16678427ACBFΟ αριθμός των παράνομων μεταναστών που αποπειράθηκαν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα κατά το 2013 αυξήθηκε κατά 48% έναντι του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, τα οποία δημοσίευσε σε σημερινό της άρθρο η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Wall Street Journal (WSJ).
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα συνολικά, 107.365 παράνομοι μετανάστες αποπειράθηκαν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα το 2013, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 48% σε σχέση με πέρσι, και προσθέτει ότι η έκθεση δημοσιεύθηκε μία μέρα μετά από το τελευταίο περιστατικό στα ύδατα μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης, στο οποίο 17 άνθρωποι πνίγηκαν και 206 διασώθηκαν από τις ιταλικές Αρχές.

«Φουγάρα» οι Ελληνες μαθητές γυμνασίου


TSIGAROΑρνητικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας για το τσιγάρο που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, καθώς, διαπιστώνεται για ακόμη μια φορά πως οι μαθητές καπνίζουν από πολύ μικρή ηλικία, παρά τις όποιες εκστρατείες ενημέρωσης στα σχολεία.

Στους δρόμους 700.000 ανασφάλιστα οχήματα


8D66AEA5F5ED8EDE483659355A67D89FΣε 700.000 υπολογίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους όλης της επικράτειας, όπως προκύπτει από τη διασταύρωση στοιχείων των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, αλλά και από την Τροχαία, που διαπίστωσε ότι το 15% των ελεγχθέντων αυτοκινήτων δεν ήταν ασφαλισμένα.

Εκπληκτική φυσική πισίνα με καταρράκτες!


perierga.gr - Εκπληκτική φυσική πισίνα με καταρράκτες!
Ο Skradinski είναι ο μεγαλύτερος και πιο δημοφιλής καταρράκτης στον ποταμό Krka αλλά και ένα από τα πιο γνωστά φυσικά θαύματα της Κροατίας. Πρόκειται στην ουσία για ένα σύμπλεγμα καταρρακτών που ενώνονται στη ροή τους, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Και όχι μόνο αυτό, αφού τα νερά καταλήγουν σε μια τεράστια γαλαζοπράσινη φυσική πισίνα που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Πιάσε έναν πρωθυπουργό στο τέσσερα!..


     Σαν παλιό μαγέρικο. Έτσι Αντωνάκη;

     Αυτή είναι η ''καθαρή''πολιτική σου;
     Αυτό είναι που μπορείς να''κοιτάς τον λαό στα μάτια'';
     Έτσι λειτούργησες''υπεύθυνα'' σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
     Αντί να ζητήσεις, να απαιτήσεις εκλογές (μιλάμε για τον Νοέμβρη του 2011, τότε που ο νυν αντιπρόεδρός σου ''άδειασε'' τον Μεγάλο Ηλίθιο, τον κατάπιε αμάσητο),
     ..συμφώνησες, δηλαδή έσκυψες το κεφάλι στην πρόταση-εντολή Μπαρόζο, να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ για πρωθυπουργός ο τραπεζίτης Παπαδήμος;

Πουλούσε πανεπιστημιακές εργασίες μέσω Facebook

7CA4F5D8BEA31ABF976A05EF41E0431CΤην εκπόνηση και επιμέλεια πανεπιστημιακών εργασιών έναντι αμοιβής αναλάμβαναν οι διαχειριστές σελίδας στο Facebook, όπως προέκυψε από έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με το προφίλ, οι διαχειριστές είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδα, όπου πραγματοποιείτο η συγγραφή πανεπιστημιακών εργασιών, κατά τη διάρκεια των εξαμήνων, καθώς και πτυχιακών και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών για διάφορους τίτλους σπουδών.