Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Βάστα με, να σε βαστώ, να βρεθούμε στον γκρεμό!..


     Ο Μιμίκος και η Μαίρη..
     Ο απελπισμένος έρωτας δύο νέων που οδήγησε και τους δύο στον χαμό!

     Ίδια κι όμοια η απελπισμένη συνεύρεση του αίσχους των δύο υποχείριων της τρόϊκας και των τραπεζών, οδηγεί μεθαύριο και τους δύο στον γκρεμό!

     Κανείς δεν πρόκειται να στενοχωρηθεί από το (πολιτικό) γκρεμοτσάκισμά τους.
     Είναι, μαζί με τον μεγάλο Ηλίθιο, οι απ' ευθείας υπεύθυνοι για όποια καταστροφή έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια η χώρα.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Δείτε την εικόνα από την σημερινή κατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά...



Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
    Στην Ελλάδα του 2014, αρκεί ένα μόνο φωτογραφικό κλικ για να αποτυπώσει τη κατάντια μιας χώρας και ενός λαού... Χωρίς καμία πρόθεση γενίκευσης του φαινομένου της αποχαύνωσης της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί παρά να προκαλεί θλίψη και οργή η φωτογραφία του Νίκου Τοπούζη για την σημερινή κατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά, η οποία κάνει το γύρο των social media.

Ποια φρούτα και λαχανικά εμφανίζουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φυτοφαρμάκων



    Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφής μας εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του οργανισμού.
    Τι γίνεται όμως όταν είναι εμποτισμένα με εντομοκτόνα που είναι επιβλαβή για την υγεία μας;
    Για 10η συνεχή χρονιά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμόςΠεριβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) έχει κυκλοφορήσεικατάλογο με τα πιο μολυσμένα από φυτοφάρμακα προϊόντα, και για άλλη μια φορά τα μήλα βρίσκονται στην κορυφή.

Economist: Ερχεται χάος στην Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές -Στο πυρ το εξώτερο οι πολιτικοί



    









Το απόλυτο χάος μετά τα αποτελέσματα των επερχόμενων Ευρωεκλογών προβλέπει το περιοδικό Economist σε άρθρο του με τίτλο «Η Ευρώπη προσέρχεται στις κάλπες», σημειώνοντας ότι η Ένωση θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα από τη νέα σύνθεση τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ρωσία θα ασκήσει βέτο σε προσπάθεια παραπομπής του Άσαντ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο



    Είναι γνωστό ότι η Δύση από το περασμένο καλοκαίρι προσπαθεί να κατηγορήσει την συριακή κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, για "εγκλήματα πολέμου" με τη ρίψη χημικών όπλων από τους πράκτορες της Δύσης ισλαμιστές αντάρτες που δρουν στην Συρία.
    Η Ρωσία λοιπόν είναι αποφασισμένη να μην αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως ήδη κέρδισε τη "μάχη" στο ψήφισμα του ΟΗΕκατά της Κριμαίας,

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ


Το βάζω εγκαίρως, για να προγραμματίσουν οι σύζυγοι τις δραστηριότητές τους…

    Το αναλυτικό πρόγραμμα για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία τους οποίους θα παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση ή σε μαγνητοσκόπηση ανακοίνωσε ηΝΕΡΙΤ.
Αναλυτικά
Πέμπτη 12 Ιουνίου
23:00 – 00:45 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ HD)

Σύντομα διαγωνισμός για δόκιμους υπαξιωματικούς στο Λιμενικό




nautiko s
Την απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά από σχετική απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Στην προκήρυξη θα αναφέρονται όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή και τη διαδικασία του διαγωνισμού.
spirospero.gr

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

Νοιάζονται για τον καπνό από τα τζάκια! Νοιάζονται για τον καπνό από τα τσιγάρα! Για τα όνειρα που έγιναν καπνός... Νοιάζονται;

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εργοτάξιο η περιφερειακή…

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι εργολάβοι που ανέλαβαν τη μετατροπή της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, καθώς τα “σφιχτά” χρονοδιαγράμματα των έργων απαιτούν ολοκλήρωση των έργων μέχρι το τέλος του 2015.

Οι πολιτικές εφημερίδες


Οι πολιτικές εφημερίδες

ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας: Πιέσεις για επεκτάσεις του μετρό με νέες γραμμές

ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας: Πιέσεις για επεκτάσεις του μετρό με νέες γραμμές

Οι σάκοι με τα ψηφοδέλτια άργησαν τρεις μέρες


DCB46695B2FF5503A53BB3A96ADABDF5Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, τρεις δηλαδή ημέρες μετά τις εκλογές, συνολικά 11 δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είχαν παραδώσει στο Πρωτοδικείο της Αθήνας τους σάκους με τα ψηφοδέλτια από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», το πρωτοφανές περιστατικό κινητοποίησε τους αρμόδιους, που έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, που δεν είχαν παραδώσει το εκλογικό υλικό, ζητώντας τους να προσέλθουν άμεσα.

Μεταφραστικά λάθη που έφεραν το χάος



9EB95CD28AEF521F62B8F6B527284255Το να γνωρίζει κανείς ξένες γλώσσες, δε σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί και να μεταφράζει από και προς αυτές.
Η μετάφραση είναι μια ικανότητα, που οι επαγγελματίες του χώρου έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να αποκτήσουν.
Και φυσικά, η σημασία μιας σωστής μετάφρασης γίνεται φανερή όταν... τα πράγματα αρχίζουν και πηγαίνουν στραβά!
Διαβάστε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από περιστατικά που... χάθηκαν στη μετάφραση, όπως παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα mentalfloss.com.

Οικοσύστημα (αξίζει να το δεις!...)


Ο καιρός των "εκλογών" από τον Σάκη Αρναούτογλου

ΒΙΝΤΕΟ-Ο καιρός των εκλογών από τον Σάκη Αρναούτογλου


Αντί για μπομπονιέρες μοίρασε τρόφιμα


Αντί για μπομπονιέρες μοίρασε τρόφιμα

Ακυρώνουν μαζικά οι Ρώσοι τουρίστες λόγω κυρώσεων από ΕΕ - Ζημιά μόνο 400 εκ. ευρώ...



ROSOI TOURISTESΤο χάσαμε το..κορμί πατριώτη..
Μεγάλη "νίλα" στις αφίξεις τουριστών από την Ρωσία και το όνειρο των 1.200.000 τουριστών από την ισχυρή τουριστικά ρωσική αγορά θα μείνει όνειρο, όπως όλα δείχνουν, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ που έχει δυσκολέψει την έκδοση βίζας.
Ήδη η μείωση που υπολογιζόταν σε 25% μέχρι χθες, υπολογίζεται σε 40% σήμερα μετά την ακύρωση μεγάλων πακέτων που θα κατευθύνονταν σε Βόρεια Ελλάδα, Κρήτη και Επτάνησα.