Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το ταξίδι του «ιερού κώδικα»: Από την κλοπή στο Αγιο Ορος μέχρι το μουσείο του Λος Αντζελες



    Μετά από ένα απίστευτο ταξίδι που κράτησε περίπου 40 χρόνια, η μοναδική βυζαντινή Καινή Διαθήκη του 12ου αιώνα δια χειρός Θεόκλητου, θα επιστρέψει στο Αγιο Όρος απ' όπου κλάπηκε το 1960.
    Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Καθημερινή, ο «ιερός κώδικας» φυλασσόταν στη Μονή Διονυσίου στο Άγιον Όρος όπου φυλάσσονται πολλά σπάνια κειμήλια. Ωστόσο όταν το 1950 ένας μοναχός πήγε να καθαρίσει τα πολύτιμα χειρόγραφα, διαπίστωσε ότι η Καινή Διαθήκη είχε κλαπεί.
    Το «παράνομο» ταξίδι του βυζαντινού χειρογράφου διήρκησε συνολικά τέσσερις δεκαετίες, με το βιβλίο να περνάει από τη Νέα Υόρκη, τη Γερμανία και τελικά να καταλήγει στο μουσείο Γκετί του Λος Αντζελες.

Θαλάσσιες χελώνες αφήνουν τα αυγά τους στην ακτή!

Θαλάσσιες χελώνες αφήνουν τα αυγά τους στην ακτή!Με το που έδυσε ο ήλιος και υπό το φως του φεγγαριού οι θαλάσσιες χελώνες βγήκαν στις ακτές της Κόστα Ρίκα με σκοπό να εναποθέσουν τα αυγά τους στην άμμο. Ο Γάλλος φωτογράφος Olivier Blaise συνέλαβε στο φακό του απίστευτες εικόνες εκατοντάδων χιλιάδων θαλάσσιων χελωνών που ωοτοκούν συλλογικά, αφήνοντας εκατομμύρια αυγά σε δύο βασικές παραλίες της Κόστα Ρίκα, τις Nancite και Ostional.

Μια χώρα χωρίς σύνταγμα, κόμματα, δικαιώματα-Ο βασιλιάς ζει με δισεκατομμύρια, οι πολίτες με 2 δολάρια



    Σαν σενάριο υπερπαραγωγής μοιάζει η ιστορία του αδίστακτου Mswati III , απόλυτου μονάρχη ΚΑΙ Σκληρού Της Σουαζιλάνδης , ο οποίος διάγει μιας ζωής απίστευτης χλιδής εξουσιάζοντας, παράλληλα, με τον πιο σκληρό τρόπο τους υπηκόους του. 
    Σε αυτή την μικρή χώρα ανάμεσα στην Μοζαμβίκη και την Νότια Αφρική οι πολίτες δεν έχουν σχεδόν κανένα δικαίωμα, τα κόμματα είναι παράνομα και το Σύνταγμα δεν ισχύει εδώ και σαράντα χρόνια.
    Ο Mswati III ανέλαβε την εξουσία σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, όταν πέθανε ο βασιλιάς πατέρας του ο οποίος είχε κυβερνήσει με τον ίδιο σκληρό τρόπο τη χώρα για εξήντα χρόνια.

Σύρος μετανάστης ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης


Σύρος μετανάστης ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ηλείας περιλαμβάνει στα όριά του και τη Νέα Μανωλάδα, περιοχή που έγινε γνωστή για τα επεισόδια σε βάρος μεταναστών εργατών γης.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Στο έλεος των αλλεργιών οι Θεσσαλονικείς



    Θραύση κάνουν οι αλλεργίες στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα και φέτος, όπως τα τελευταία δύο χρόνια, καταγράφεται έξαρση αλλεργιών Των Στη Γύρη ΑΠΌ ΤΑ κυπαρισσοειδή ΠΟΥ ευδοκιμούν ΣΤΟ Σέιχ ΣΟΥ.  
    Σύμφωνα με τους ειδικούς η γύρη από τα κυπαρισσοειδή ευθύνεται για την αλλεργία των μισών περιστατικών που καταφεύγουν στους γιατρούς, αλλά δεν είναι η μοναδική «πηγή» αλλεργιών στη Θεσσαλονίκη. ΤΑ κυριότερα αλλεργιογόνα ΑΠΌ ΤΟ Φυτικό βασίλειο ΕΙΝΑΙ ΤΟ γρασίδι , ΤΟ γνωστό περδικάκι ( ένα θαμνοειδές φυτό, το οποίο φυτρώνει σε ακάλυπτους χώρους και γενικά σε τοίχους ), ΟΙ Λεύκες ΚΑΙ ΤΑ αγριόχορτα .

Γιατί οι μπάλες ποδοσφαίρου είναι ασπρόμαυρες;

Το χρώμα της μπάλας διευκολύνει τους παίκτεςΑλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι μπάλες ποδοσφαίρου αποτελούνται από ασπρόμαυρα πολύγωνα; Πως προέκυψε αυτό; Για να δούμε!

Πρώτο σε Ροδόπη & Ξάνθη το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας



ffghghhhhghΤο μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που υποστηρίζεται από το τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής πήρε την πρωτιά στις εκλογικές περιφέρειες της Ξάνθης και της Ροδόπης
Στη Ροδόπη, με καταμετρημένο το 18,73% των ψήφων, το ΚΙΕΦ έχει πάρει «κεφάλι» με 42,58%, ενώ ακολουθεί η Ν.Δ. με 16,59%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,29%, η Χρυσή Αυγή με 5,68%, η Ελιά με 5,51%, το Ποτάμι με 3,07%, οι ΑΝ.ΈΛ. με 2,49%, το ΚΚΕ με 1,89% και ο ΛΑ.ΟΣ. με 1,75%.

«Οι Συστημένες» Πέτρες-βλήματα των Αρχαίων Ελλήνων σφεντονιστών ...



    Η σφεντόνα χρησιμοποιήθηκε ως όπλο πολέμου και στην Αρχαία Ελλάδα. Το ενδιαφέρον είναι πως στα βλήματα πέτρες που έχουν βρεθεί σήμερα παρατηρούμε ότι υπάρχουν επιγραφές συνήθως ανάγλυφες και όχι χαραγμένες ...
    Ο λόγος που κάτι καταγράφεται σε ένα τόσο μικρό και ίσως ασήμαντο στα μάτια μας αντικείμενο είναι για να μεταδώσει μία πληροφορία? Σε ποιον? Μα σε εκείνον για τον οποίο προορίζεται το ίδιο το βλήμα

Κάποιος κάπου σκηνοθετεί


Είναι κάτι στιγμές που πιστεύω πως υπάρχει κάποιος κάπου που σκηνοθετεί την πραγματικότητα και σπάει πλάκα μαζί μας...
Πώς αλλιώς να εξηγήσω αυτό το φωτογραφικό καρέ;

Πώς θα είναι η τηλεόραση το 2025

Perierga.gr - Πώς θα είναι η τηλεόραση το 2025Στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον, το Netflix θα γνωρίζει ακριβώς τι πρόγραμμα θέλεις να παρακολουθήσεις πριν από σένα. Ο τηλεθεατής δε θα χρειάζεται να περνάει χρόνο προσπαθώντας να βρει κάτι στην οθόνη της τηλεόρασής του που να τον ικανοποιεί.
Αυτά τουλάχιστον ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής προγράμματος του Netflix, Neil Hunt, στο συνέδριο Internet Week που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη. To Netflix είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής on-demand τηλεοπτικού υλικού και ταινιών μέσω διαδικτύου και δραστηριοποιείται σε όλη την Αμερική και χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Το συγκλονιστικό μήνυμα στο ψηφοδέλτιο ενός πολύτεκνου πατέρα

ΦΩΤΟ-Το συγκλονιστικό μήνυμα στο ψηφοδέλτιο ενός πολύτεκνου πατέραΈνας πολύτεκνος πατέρας μη βρίσκοντας άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθεί, έγραψε ένα μήνυμα πάνω στο ψηφοδέλτιο απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό...

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

                                Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

Γραμματική: το τελικό ν

Γραμματική: το τελικό νΠολύς λόγος γίνεται για τη διατήρηση ή όχι του τελικού ν και γενικά επικρατεί μια σύγχυση. Τι ισχύει τελικά; Ας δούμε!

Χαριτωμένος αγώνας Τζούντο

Χαριτωμένος αγώνας ΤζούντοΑπολαύστε έναν άκρως χαριτωμένο αγώνα Judo μεταξύ δύο μικρών παιδιών. Ένα θέαμα ανεκτίμητης αξίας που πολύ απλά δεν περιγράφεται με λόγια.

Πανηγυρίζουν που έχασαν!

Πανηγυρίζουν που έχασαν!Μόνο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, θα μπορούσαν να πανηγυρίζουν οι ηττημένοι.

“Άφρισε” η πλατεία Συντάγματος!


20140525-214538-78338051.jpgΈριξαν σαμπουάν στο συντριβάνι στο Σύνταγμα και η πλατεία γέμισε αφρούς!

Ο χάρτης στις Περιφέρειες-Ποιοι εκλέγονται

Ο χάρτης στις Περιφέρειες-Ποιοι εκλέγονται
Έως στιγμής, η ΝΔ αναδεικνύεται νικήτρια στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου. Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης αναδείχθηκε νικητής από τον α΄γύρο.

Πόσες έδρες λαμβάνει κάθε κόμμα στην Ευρωβουλή

Πόσες έδρες λαμβάνει κάθε κόμμα στην Ευρωβουλή