Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μέση Εκπαίδευση- Τράπεζα θεμάτων

Γράφει ο καθηγητής του ΑΠΘ   Αριστομένης Συσκάκης 
Δόθηκε στη δημοσιότητα η "Τράπεζα Θεμάτων" του Υπουργείου Παιδείας από την
οποία θα αντλούνται με κλήρωση
τα μισά θέματα των προαγωγικών εξετάσεων για μαθητές Α' Λυκείου.

Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!



ηλιακης

Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το θάνατο του ηρωικού σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος έπεσε στο καθήκον στις 23 Μαΐου 2006, έπειτα από θερμό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά κοντά στην Κάρπαθο.

 

Τη μνήμη του ήρωα Ηλιάκη τίμησαν σήμερα οι κάτοικοι του νησιού στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν η Πολεμική Αεροπορία και οι δήμοι Καρπάθου και Χανίων.

ΒΙΝΤΕΟ- I.X. χωρίς τιμόνι από την Google

ΒΙΝΤΕΟ-  I.X. χωρίς τιμόνι από την GoogleΑυτόνομα I.X. χωρίς τιμόνι από την Google Ένα πρωτότυπο όχημα που κατασκευάσθηκε εξαρχής για να κινείται χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, παρουσίασε την Τρίτη στις ΗΠΑ η Google. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σχεδίασή του είναι προσαρμοσμένη στα συστήματα αυτόματης οδήγησης που ενσωματώνει και το γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται οδηγό για να κυκλοφορήσει.

Κάνε μια ευχή!


Καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ ο τουρισμός

Καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ ο τουρισμός

Μοναχοί σκαρφάλωσαν στα Μετέωρα για μια λειτουργία

Μοναχοί σκαρφάλωσαν στα Μετέωρα για μια λειτουργία

«Επιτέλους ένα ποτήρι κρασιού που ταιριάζει στις ανάγκες μου»…




    





Αν μέχρι τώρα ένα ποτήρι κρασί δεν ήταν αρκετό ή έχετε πλέον κουραστεί να το ξαναγεμίζετε πέρα-δώθε, το ποτήρι-μπουκάλι είναι η ιδανική λύση για εσάς. Ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού που προσομοιάζει το μέγεθος του μπουκαλιού στο κάτω μέρος του είναι ό,τι πρέπει εάν επιθυμείτε απόλαυση δίχως τέλος.  «Επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού που ταιριάζει στις ανάγκες μου» είναι η φράση που αναγράφεται στη γυάλινη επιφάνεια του ποτηριού, το οποίο χωράει 750 ml από τον οίνο της αρεσκείας σας.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ



http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Μετά το γάλα και τη φέτα, το χάσαμε (και) το Greek Yogurt, πατριώτη!...




Στο  "απόσπασμα" ελέω Τσαυτάρη-Σαμαρα, και το ελληνικό γιαούρτι!...

Έρχεται νέο χτύπημα για την κτηνοτροφία. Αυτή τη φορά με άμεσο θύμα το ελληνικό γιαούρτι.

Χάκερς έκλεβαν στοιχεία πιστωτικών καρτών



xakers pcΔύο άτομα, ένας 52χρονος Έλληνας και ένας 26χρονος Ρουμάνος, υπέκλεπταν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών και προέβαιναν σε παράνομες ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο χάκερ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος των δύο ατόμων για απάτες κατά συναυτουργία μέσω του διαδικτύου.

Οι εξετάσεις άρχισαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας


dfdsfsfsΞεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με 105.000 υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 70.305 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. 
Οι εξετάσεις αρχίζουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β'). 
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου, με το ίδιο μάθημα.

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1952 οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
585 π.Χ. - Κατά τη διάρκεια μάχης στον ποταμό Άλυ, μεταξύ του Αλυάττη Β' και του Κυαξάρη, συμβαίνει έκλειψη Ηλίου την οποία είχε προβλέψει ο Θαλής ο Μιλήσιος.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Η 99χρονη που πήρε πτυχίο μετά από 75 χρόνια

Η 99χρονη που πήρε πτυχίο μετά από 75 χρόνια