Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Δυο κυβερνήσεις , δυο πρωθυπουργοί και γενικός συντονιστής ο Κώστας Σημίτης…


10466908





Ρεπορτάζ: Σπύρος Σταθάκης
Έχετε βεβαίως ήδη καταλάβει, ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τον περίφημο ανασχηματισμό, κουμάντο ουσιαστικά κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι «πράσινοι» υπουργοί του.Αυτό όμως που κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι, ότι ένα κόμμα του 8% , δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά ελέγχει καίριους τομείς της εθνικής μας οικονομίας. Πως; Έχοντας δικούς του ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά!

Νέος πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα


Νέος πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα

Ελεύθεροι άλλοι 9 για τις Σκουριές


Ελεύθεροι άλλοι 9 για τις Σκουριές

Το come-back του εφιάλτη..


     


Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός πολιτικού εγκλήματος από τα μεγαλύτερα που επιχειρήθηκαν ποτέ στην άτυχη αυτή χώρα:

     Προσπαθούν να αναβιώσουν και να αποκαταστήσουν το καθεστώς του άθλιου εκείνου ανθέλληνα που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για κάθε είδους κατάπτωση της κοινωνίας και του κράτους: οικονομική, ηθική, πνευματική.

Αγαπώ πολυ τη γλώσσα μου την Ελληνίδα





Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης: «Αγαπώ πολύ τη γλώσσα μου την Ελληνίδα»

Σε μία περίοδο κρίσεως, επικρίσεως και κατακρίσεως, πτώσεων, καταπτώσεων, επιπτώσεων και εκπτώσεων, ζάλης, παραζάλης, πάλης κι αιθάλης πάσχει η μοναδική λαλιά μας, η εγχώρια πλούσια γλώσσα. Μαζί της μπορείς να πεις και να εκφράσεις τα πιο δύσκολα, τα πιο κούφια, τα πιο υψηλά. Όπως λέει ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, η ελληνική γλώσσα είναι η πιο παλιά και η πιο πλούσια του κόσμου.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Έλεγχος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έλεγχος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου
    Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους καταναλωτές ότι στο πλαίσιο της ασφαλούς λειτουργίας των εσωτερικών εγκαταστάσεων με τη μέγιστη οικονομία στην χρήση φυσικού αερίου, προγραμματίζει δειγματοληπτικούς ελέγχους των εσωτερικών εγκαταστάσεων* προκειμένου να διαπιστωθεί η διενέργεια των εργασιών συντήρησης εκ μέρους των καταναλωτών και η ύπαρξη

Υποθέσεις διαφθοράς - Δήμοι και πολεοδομίες παραμένουν στην πρώτη γραμμή της διαφθοράς


sdaasffa






Παρανομίες σε θέματα οικονομικής διαχείρισης βρίσκονται στην κορυφή των καταγεγραμμένων περιπτώσεων διαφθοράς στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Λέανδρου Ρακιντζή για το 2013 που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος».
Ποινές - χάδια για υποθέσεις διαφθοράς

Απίστευτη φάρσα με αόρατο οδηγό στο Toyota Aygo

Απίστευτη φάρσα με αόρατο οδηγό στο Toyota Aygo Απορία, έκπληξη και ως ένα βαθμό πανικό, προκάλεσε ένας νεαρός, καθώς είχε τη φαεινή ιδέα να ντυθεί «κάλυμμα καθίσματος» αυτοκινήτου και να κυκλοφορήσει στο δρόμο με το νέο Toyota Aygo, ως αόρατος οδηγός.

Το ΣΔΟΕ εντόπισε απόστρατους… κροίσους

Το ΣΔΟΕ εντόπισε απόστρατους… κροίσους
Ήδη για το πρόγραμμα των υποβρυχίων ελέγχθηκαν τρεις απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και διαπιστώθηκε ότι κατείχαν υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνται από την εργασία τους και από τα όσα δήλωναν στην Εφορία.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη



BD8CF3C4CFE785C46297B4B9C18FE02E




Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιουνίου. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη συντονισμού και με άλλους κλάδους εργαζομένων.
Το σκεπτικό των αντιδράσεων των υγειονομικών εκφράζεται σε ανακοίνωση του συντονιστικού τους, που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

Φοιτητές βρήκαν τη λύση για το νέφος

Φοιτητές βρήκαν τη λύση για το νέφοςΜια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ρίβερσαϊντ (UC) ανέπτυξε ένα φοβερό όπλο στη μάχη της αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας


Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο, με κύριο ένοχο τον άνθρωπο, πλήττει σοβαρά πάνω 100 χώρες στον κόσμο. Προκαλεί εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, διάβρωση και κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και πλημμύρες.

Ο τρίτος πιο ζεστός Μάιος εδώ και 35 χρόνια!

Μάιος του 2014 υπήρξε ο τρίτος θερμότερος εδώ και 35 χρόνια, σύμφωνα με τα δεδομένα των μετεωρολογικών δορυφόρων. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Μαΐου ήταν κατά 0,33 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο γι' αυτόν τον μήνα.

Ο Πάπας κατά των χρηματαγορών



   




 «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ακόμη για πολύ καιρό οι χρηματαγορές να καθορίζουν την τύχη των λαών, αντί να υπηρετούν τις ανάγκες τους», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος,μιλώντας σε καθολικό συνέδριο αφιερωμένο στην ειρήνη και την δικαιοσύνη.
   «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να ευημερούν μόνο λιγοστοί άνθρωποι, χάρη στη χρηματοοικονομική κερδοσκοπία, ενώ οι περισσότεροι υποφέρουν από τις αρνητικές της συνέπειες», πρόσθεσε ο πάπας.