Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Παράταση και στο Ε9


Παράταση και στο Ε9

Μετά 50 χρόνια Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην Ίμβρο!

Μετά 50 χρόνια Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην Ίμβρο!Το θέμα βέβαια είναι με ποιους μαθητές θα λειτουργήσει, δεδομένου ότι οι κάτοικοι των Αγριδίων είναι ηλικιωμένοι, και κατά τον χειμώνα ανέρχονται σε 35 περίπου.
Ικανοποιήθηκε από τις τουρκικές αρχές το αίτημα του «Συνδέσμου Παιδείας και Πολιτισμού Ίμβρου», προς παραχώρηση του δημευμένου από το τουρκικό δημόσιο δημόσιου σχολείου στο χωριό
τωνΑγριδίων, όπου αναμένεται να επαναλειτουργήσει ως γυμνάσιο και λύκειο.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Να σταματήσει κάθε ενέργεια για πώληση του ΟΛΘ

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης ύστερα από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ' όψιν του τις διατάξεις του Δημοτικού Κοινοτικού Κώδικα, την εισήγηση του Δημάρχου και το ψήφισμα των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 30.06.2014, αποφάσισε και ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα για την απόκρουση της πώλησης του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ

Video

Mudial 2014:Ενα υπέροχο άρθρο για την Ελλάδα

 Mundial 2014: Ενα υπέροχο άρθρο για την Ελλάδα
Μπορεί στην Ελλάδα να μην εκτιμούμε σχεδόν καθόλου την Εθνική ποδοσφαίρου, αλλά στο εξωτερικό υπάρχουν άνθρωποι που αποθεώνουν τους διεθνείς. Διαβάστε το κείμενο του Γάλλου δημοσιογράφου Thibaud Leplat.

Χιλιάδες τραυματισμοί και θάνατοι από μπαταρίες-κουμπιά









    Κίνδυνος κατάποσης
    Ακόμα και ενήλικες έχουν καταπιεί μπαταρίες-κουμπιάνομίζοντας πως είναι χάπια  
    Χιλιάδες παιδιά και ηλικιωμένοι σε όλο τον κόσμο υπέστησαν φρικτούς εσωτερικούς τραυματισμούς όταν κατάπιαν στρογγυλές μπαταρίες μεγέθους κέρματος, γνωστές ως «μπαταρίες- κουμπιά, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Σε ισχύ από σήμερα ο νέος νόμος για την ασφάλιση οχημάτων

anastalistaΑπό την Τρίτη 1η Ιουλίου θα τεθούν σε εφαρμογή από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες οι διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4261/14 ο οποίος και ορίζει το νέο πλαίσιο που θα διέπει την ασφάλιση των αυτοκινήτων.

Μητρόπουλος: Η "μαύρη Τρίτη" των επικουρικών συντάξεων


Μητρόπουλος: Η μαύρη Τρίτη των επικουρικών συντάξεων

«Δεν είναι μόνο η οριζόντια μείωση κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές βάσει του ν. 4052/2012 (άρθρο 42), αλλά και ‘η ρήτρα μηδενικής κρατικής εγγύησης’ των επικουρικών, που ισχύουν από σήμερα. Το κράτος αποσύρεται οριστικά από τη στήριξή τους. Δεν θα τις εγγυάται πλέον!

5 μαθήματα ζωής

Πέντε μαθήματα που αργούμε να αφομοιώσουμε, αλλά όταν το κάνουμε θα αλλάξει η ζωή μας!
Αναγνώριση, επαγγελματική επιτυχία, οικονομική εξασφάλιση. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας φιλοδοξίες, υπάρχει ένας πλούτος γνώσης για να μας βοηθήσει να τις κατακτήσουμε.

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτό είναι… καμάκι

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτό είναι… καμάκιΈναν μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε αυτός ο νέος άνδρας, προκειμένου να φλερτάρει τον… έρωτά του…

Με 17.960 διαδραστικούς πίνακες εξοπλίζονται τα σχολεία


CF1A1F73E69E6F16AC7B4F753192A47F
Με 17.960 διαδραστικούς πίνακες θα εξοπλιστούν δημοτικά, γυμνάσια και Επαγγελματικά Λύκεια σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 42.856.730 ευρώ για το οποίο έχει εκδοθεί η σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 3ηΣεπτεμβρίου.
Στόχος του εν λόγω έργου είναι η ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω της εισαγωγής Διαδραστικών Συστημάτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Σε ισχύ από την Τρίτη ο νέος νόμος για την ασφάλιση οχημάτων – Ολες οι αλλαγές

Σε ισχύ από την Τρίτη ο νέος νόμος για την ασφάλιση οχημάτων - Ολες οι αλλαγές


Από την Τρίτη 1η Ιουλίου θα τεθούν σε εφαρμογή από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες οι διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4261/14 ο οποίος και ορίζει το νέο πλαίσιο που θα διέπει την ασφάλιση των αυτοκινήτων.

Ουρές ανέργων για μια θέση στο Ντουμπάι


5B13F35B0EFDDA2586E337845AF6374A


Άνεργοι νέοι συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας για να περάσουν από συνέντευξη με στόχο να τους προσλάβει γνωστή αεροπορική εταιρεία.
Οι άνεργοι νέοι που συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν μία θέση στην αγορά εργασίας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha, άρχισαν να φθάνουν στο ξενοδοχείο από τις 09.00 για να ενημερωθούν για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας από εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας.

Δάκρυσε ο «Κάρα» στο αντίο του...


Δάκρυσε ο «Κάρα» στο αντίο του...

Αγωνία για τους βαθμούς των Πανελλαδικών – Βγαίνουν σήμερα το μεσημέρι


Αγωνία για τους βαθμούς των Πανελλαδικών – Βγαίνουν σήμερα το μεσημέρι

Στα μέσα της εβδομάδας θα δοθούν οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Παιδείας, οι βαθμοί των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β' στα κοινά τους μαθήματα θα αναρτηθούν περί τις 13:00 σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Παγώνει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ!

Παγώνει η πώληση της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ΕΥΔΑΠ. Στη συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται ότι το νερό πρέπει να παραμείνει υπό ισχυρό δημόσιο έλεγχο.

Ας ξεκινήσουμε το μήνα με λίγο γέλιο!!!




Οδηγίες χρήσης για… πολλά γέλια


    Εχετε προσέξει ποτέ τις οδηγίες χρήσης σε προϊόντα που καθημερινά καταναλώνουμε; Αν όχι, κακώς. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που βγάζουν πολύ γέλιο.  Πάμε να δούμε μερικές…
Σε σακουλάκι με γαριδάκια:«Μπορεί να είσαι ο νικητής, δεν είναι απαραίτητη η αγορά του προϊόντος, πληροφορίες εντός».

Άγιοι Ανάργυροι

















Σταθερή Εορτή
Εορτάζει στις 1 Ιουλίου εκάστου έτους.
Βολαῖς ἀδελφοὺς οὐ διέσπων οἱ λίθοι,
Ὡς εἰς ἕν, ἄμφω συμπεπηγότας λίθον.
Πρώτῃ Ἰουλίοιο λίθοισιν Ἀνάργυροι ἤθλουν.
Βιογραφία
Τα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.