Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Εκεί γύρο στο 60



Η κεντρική αγορά της Αθήνας την Κυριακή. Αυτή είναι η γωνία των οδών Αθηνάς και Ευριπίδου. Παρατηρήστε τα σημάδια Λάρι Λαμπροπούλου.

Για να θυμηθούν οι παλιές γενιές......

Παλιά Παιδικά Παιχνίδια


από το email μου

Π.Παυλόπουλος: "Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ - Πρόκειται για δήμευση περιουσίας"





Αντισυνταγματικός είναι ο νέος φόρος ακινήτων, ο ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος. Στο παρελθόν έχει υποστηρίξει πως ο ΕΝΦΙΑ στοχεύσει στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.
Μιλώντας στον Real Fm o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας χωρίς ωστόσο να φορολογείται το εμπράγματο δικαίωμα επί των ακινήτων.

Για πρώτη φορά ξεκινά η χαρτογράφηση της ελληνικής θαλάσσιας βλάστησης









Στη χαρτογράφηση της θαλάσσιας βλάστησης – επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος – προχωρά για πρώτη φορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο να εντοπιστούν και να προστατευθούν οι βιότοποι των ελληνικών θαλασσών, όπως προβλέπει ο Κανονισμός 1967/2006 για τα μέτρα διαχείρισης του αλιευτικού πλούτου στη Μεσόγειο.

Το ποσοστό θνησιμότητας από Έμπολα φτάνει το 90%! - Tι πρέπει να γνωρίζετε για να προστατευτείτε






Ανησυχία σε όλο τον πλανήτη προκαλεί ο ιός Εμπολα καθώς η επιδημία που πλήττει τη Δυτική Αφρική είναι η πλέον σοβαρή που έχει σημειωθεί ποτέ.
Τα συμπτώματα του Έμπολα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πυρετό, πονοκεφάλους, πόνους στους μύες, τις αρθρώσεις ή το στομάχι, γενική αδυναμία, διάρροια, εμετούς, απώλεια της όρεξης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αιμορραγίες.

Πωλούνται σπίτια για 1 ευρώ στη Σικελία

Πωλούνται σπίτια για 1 ευρώ στη Σικελία


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας


empola






Kατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα κήρυξε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα.
Όπως προειδοποίησε ο Οργανισμός, οι ενδεχόμενες συνέπειες μιας περαιτέρω εξάπλωσης της επιδημίας θα ήταν «ιδιαίτερα σοβαρές», δεδομένης της μεταδοτικότητας του ιού.

Σβήνει" η ελληνική Φωνή της Αμερικής





Θύμα των περικοπών του προϋπολογισμού του αμερικανικού ειδησεογραφικού οργανισμού, η ελληνική Φωνή της Αμερικής "σβήνει". Η τελευταία εκπομπή, ύστερα από 72 χρονια γόνιμης ύπαρξης, θα μεταδοθεί την Τρίτη το πρωί ώρα Ελλάδος από τον Σκάι.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ...





Την απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης προκηρύξεων Δημοσίου και ΟΤΑ στον περιφερειακό Τύπο ανακοίνωσε...
από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Να πώς θα χάσετε ακόμη και την πρώτη σας κατοικία










Θέλετε να μάθετε πώς θα χάσετε ότι ακίνητο διαθέτετε; Απλά ασχοληθείτε λίγο να καταλάβετε τι σημαίνει Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (Εν.Φ.Α.). Ο συγκεκριμένος φόρος δεν επιβάλλεται στα ακίνητα, αλλά στο δικαίωμα ιδιοκτησίας. Ανεξάρτητα εισοδηματικής, ή άλλης κατάσταστης που καθορίζει την φοροδοτική του ικανότητα. Όποιος διαθέτει "ακίνητο", το οποίο κατά τους κυβερνώντες είναι οτιδήποτε αφορά σε εμπράγματη ιδιοκτησία γης, όπως οικόπεδο, χωράφι, αγροκήπιο, κτίσμα, οίκημα, οικοδομή και γενικά οποιαδήποτε μετρήσιμη επιφάνεια σε τετραγωνικά, οφείλει να πληρώνει φόρο.

Πώς να ακυρώσεις ένα μέιλ που έχεις ήδη στείλει - Κι όμως είναι πανεύκολο!








Μόλις πάτησες το κουμπί «αποστολή». Ξανακοιτάς την οθόνη και συνειδητοποιείς ότι έχεις αποστείλει το λάθος μέιλ στον λάθος παραλήπτη. Αν το μέιλ περιείχε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, τα συμπτώματα είναι γνωστά: ακαριαίος κρύος ιδρώτας, ταχυπαλμία,

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ...






Ερευνητές που εξέτασαν τις τρεις γιγάντιες τρύπες στην Σιβηρία, πιθανολογούν ότι έλυσαν το μυστήριο...
Ο Αντρέι Πλεκάνοφ, ερευνητής που ηγείται της αποστολής στην πρώτη και μεγαλύτερη τρύπα, θεωρεί πως οι αυξανόμενες θερμοκρασίες και όχι εξωγίηνοι όπως πίστευαν πολλοί ευθύνονται για τη δημιουργία αυτού του γεωλογικού φαινομένου.

Πάνω από 1 δισ. δολ. οι απώλειες από τις ακυρώσεις στις αφίξεις των Ρώσων.





Τουριστικός Αρμαγεδόνας
ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ ΛΟΓΩ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ
  
Θα ξεπεράσουν το 1 δισ. δολ τελικά οι ζημιές μόνο από τις ακυρώσεις στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών, μετά το ντόμινο στην αναστολή λειτουργίας των μεγάλων Ρωσικών τουριστικών γραφείων....

Κινδυνεύουν με εξαφάνιση οι τίγρεις;






Ο πληθυσμός της τίγρης έχει μειωθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1900 μέχρι σήμερα έχει εξαφανιστεί το 97% του πληθυσμού της.
Η 29η Ιουλίου έχει οριστεί ως η «Διεθνής Ημέρα Τίγρης» και οι ειδικοί προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτό το άγριο ζώο.

ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ...










«Εδώ καταρρέει η ολυμπιακή ιστορία» είναι ο τίτλος εκτενούς σημερινού φωτογραφικού ρεπορτάζ που φιλοξενείται...
στην ηλεκτρονική σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» και αναφέρεται στην σημερινή κατάσταση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας.

ΕΧΕΤΕ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ; ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ...




Δεν χωράει αμφιβολία ότι το πλυντήριο πιάτων έχει «λύσει τα χέρια» σε πολλές νοικοκυρές, ωστόσο μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Fungal Biology» ...
αποκαλύπτει ότι κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Σάκχαρο: Το απόλυτο μυστικό για το ρυθμίσετε εύκολα

    





Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Diabetologia» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) δείχνει ότι οι εναλλαγές τριών λεπτών βάδην με τρία λεπτά χαλαρής βάδισης, αρκούν για να ρυθμιστεί το σάκχαρο στους διαβητικούς.

Αυτά είναι τα τρικ του πληκτρολογίου σας...

apple_681.jpg



Κάποια ίσως να τα ξέρετε ήδη, κάποια ίσως να τα δείτε για πρώτη φορά, είναι όμως όλα πέρα για πέρα χρήσιμα!

Alt+Tab: Πηγαίνει από το ένα ανοικτό πρόγραμμα στο άλλο

Ctrl+T: Ανοίγετε μια νέα καρτέλα

Παχαίνουν τα σύκα και τα σταφύλια;







Σταφύλια

Είναι από τα κλασσικά φρούτα που συνοδεύουν το τέλος του καλοκαιριού. Δίνουν 65-80 θερμίδες / 100 γρ, 16.1 γρ υδατάνθρακες και 79.3 γρ νερό, με 0.9 γρ φυτικές ίνες. Είναι ένα φρούτο με ωραία γεύση και φανατικούς οπαδούς.

Βρήκε τους γονείς της 10 χρόνια μετά το τσουνάμι! (pics+video)

Βρήκε τους γονείς της 10 χρόνια μετά το τσουνάμι! (pics+video)








Όλοι πίστευαν πως ήταν νεκρή!
 Η Raudhatul Jannah ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν το τσουνάμι χτύπησε τη Σουμάτρα και παρέσυρε εκείνη και τον 7χρονο τότε αδερφό της!
Οι γονείς τους τούς θεωρούσαν νεκρούς αφού έψαχναν αλλά ήταν αδύνατο να τους εντοπίσουν.

Ρωσία: Η επίσημη λίστα των προϊόντων που απαγορεύτηκε η εισαγωγή τους


Ρωσία: Η επίσημη λίστα των προϊόντων που απαγορεύτηκε η εισαγωγή τους





Πέντε βασικές ομάδες προϊόντων συμπεριλαμβάνει η επίσημη λίστα απαγόρευσης εισαγωγών που επέβαλε η Ρωσία από τις χώρες της ΕΕ οι οποίες έχουν υπογράψει τις κυρώσεις εναντίον της, εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.
Ο κατάλογος, όπως δημοσιεύεται στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ-Νόβοστι», περιλαμβάνει: κρέας/αλλαντικά, θαλασσινά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, ενώ συνοδεύεται από τους κωδικούς εισαγωγής τους.

Ο απελευθερωτής των φυλακισμένων

Ο απελευθερωτής των φυλακισμένων