Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ουρικό Οξύ: Τι είναι και τι συμβαίνει στο αίμα μας όταν αυξάνεται


Ουρικό Οξύ: Τι είναι και τι συμβαίνει στο αίμα μας όταν αυξάνεται


Το ουρικό οξύ παράγεται από τη διάσπαση της πουρίνης, μιας ουσίας που βρίσκεται σε τροφές όπως τα αλλαντικά, η σαρδέλα και η μπύρα.
Το ουρικό οξύ μεταφέρεται με το αίμα και φιλτράρεται από τα νεφρά. Η μεγαλύτερη ποσότητα ουρικού οξέος στο σώμα απορρίπτεται μέσω των ούρων.

Νηστεία με νερό για την καρδιά και τον Διαβήτη


Νηστεία με νερό για την καρδιά και τον Διαβήτη







Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα διαπίστωσαν, μέσα από πρόσφατη έρευνά τους, ότι μία πολύ απλή τακτική μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου και διαβήτη.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, εξέτασαν στοιχεία από 200 κατοίκους της Γιούτα, για τους οποίους η πλήρης αποχή από το φαγητό και τα υγρά, εκτός από νερό φυσικά, επί τουλάχιστον μία ημέρα το μήνα αποτελεί τρόπο ζωής, λόγω θρησκείας (Μορμόνοι).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στα Τέμπη






Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο, Κυριακή, στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των νομών Λάρισας και Πιερίας, όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Έξυπνοι μετρητές: Πόσο 'ηλίθιοι' είμαστε;

Έξυπνοι Μετρητές








Πόσοι από σας έχετε ακούσει για τους smart meters (έξυπνους μετρητές) ή το smart grid (έξυπνο δίκτυο); Είναι κάτι που λίγοι προς το παρόν έχουν ακούσει στην Ελλάδα και, όπως πάντα συμβαίνει, χωρίς καν να ξέρουν όλη την πικρή αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτούς, και που σύντομα όμως θα εισβάλλουν στα σπίτια μας αν δεν τους σταματήσουμε έγκαιρα.Και τα δυο έχουν -πάλι- να κάνουν με ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Και τα δύο έρχονται -πάλι- για το καλό μας... Είναι όμως έτσι;

Προκήρυξη Δήμου Θεσσαλονίκης για 434 εποχικούς υπαλλήλους


Προκήρυξη Δήμου Θεσσαλονίκης για 434 εποχικούς υπαλλήλους







Θα καλυφθούν οι ανάγκες των ∆ιευθύνσεων Ανακύκλωσης και ∆ιαχείρισης Αστικών Απορριµµάτων & Βιώσιµης Κινητικότητας & ∆ικτύων
Στην πρόσληψη 434 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των ∆ιευθύνσεων Ανακύκλωσης και ∆ιαχείρισης Αστικών Απορριµµάτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ


Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ







Μειώσεις μέχρι 96% σε 396 περιοχές στα νέα εκκαθαριστικά. Τα έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον Ενιαίο Φόρο, η πρώτη δόση του οποίου θα πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου
Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί απ’ όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Καλλιτεχνική βραδιά για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην Casa Bianca








Καλλιτεχνική βραδιά για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τίτλο «Μια βόλτα στο Φεγγάρι ΙΙ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης αύριο Κυριακή 10 Αυγούστου2014, με ώρα έναρξης 21:30, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης (Casa Bianca – Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη).

Εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά







Tο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» διοργανώνει στην Καστανιά Ημαθίας, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014 την 1602η Πανηγυρική Γιορτή του 15 Αυγούστου, η οποία αποτελεί συνέχεια της εθνικο-θρησκευτικής παράδοσης του Ελληνισμού στον Αλησμόνητο Πόντο.

Είναι ασφαλή τα USB?

Είναι ασφαλή τα USB?

Νέα μελέτη Γερμανών ερευνητών θέτει πολύ σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών αποθήκευσης αρχείων και οπτικοακουστικού υλικού USB, σύμφωνα με το BBC.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από τους Κάρστεν Νολ και Τζέικομπ Λελ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μια συσκευή USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ηλεκτρονικούς εγκληματίες για να «μολύνει» με κακόβουλο λογισμικό υπολογιστές και λοιπές «έξυπνες» συσκευές, χωρίς ο χρήστης να αντιληφθεί το παραμικρό.

Στα τάρταρα και οι Έλληνες γουναράδες λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης


Στα τάρταρα και οι Έλληνες γουναράδες λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης






Χασούρα 70-80 εκατ. ευρώ για την ελληνική γουνοποιία το 2014. Στην Καστοριά δεν θέλουν ούτε να σκεφθούν ενδεχόμενη επέκταση του ρωσικού εμπάργκο και στη γούνα

Περίπλους Νήσου Διάπορου στη Χαλκιδική








Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου "Η Βουρβουρού" σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής του Αγίου Νικολάου, προκηρύσσει για τρίτη συνεχή χρονιά τον κολυμβητικό αγώνα απόστασης 10 χιλιομέτρων Περίπλους Διαπόρου Νήσου, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014. Το μήνυμα για φέτος είναι: «Κρατάμε τις θάλασσες μας καθαρές».

Εσείς πίνετε το νερό σας με λίγο λεμόνι;


Εσείς πίνετε το νερό σας με λίγο λεμόνι;








Είναι γεγονός ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, στον οργανισμό είναι πάρα πολλές. Καθαρίζει και μας γεμίζει με δύναμη και ευεξία.
Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν πως πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα και όλα θα λειτουργούν καλύτερα μέσα στο σώμα μας. Τι θα συμβεί όμως εάν σε αυτά τα ποτήρια νερό, προσθέταμε και κάποιες σταγόνες λεμόνι; Θα εκπλαγείτε…

Νέα ιατρεία στο κέντρο υγείας αστικού τύπου Εύοσμου








Με στόχο την άμεση και έγκαιρη εξυπηρέτηση των πολιτών το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου στελεχώθηκε με 4 νέα ιατρεία τα οποία στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην επίλυση των προβλημάτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ισλάμ. Αποχαιρετήστε την Ελλάδα που ξέρατε. (βίντεο)

Τι δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες για την υπογεννητικότητα και σε πόσο βάθος χρόνου μπορεί να εξαφανίσει σε ένα κυρίαρχο κράτος τα ήθη και τα έθιμα του.



YouTube:  *http://youtu.be/rMAL7vXej-g

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό Έμπολα


Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό Έμπολα

Μυστήριο η εξαφάνιση των φιδιών της Παναγίας


fisdia





Κάθε χρόνο, στις 5-6 Αυγούστου βγαίνουν από τις φωλιές τους τα ακίνδυνα φιδάκια στο μοναστήρι της Παναγίας Φιδούσας στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, που κρύβονται πάλι μετά το Δεκαπενταύγουστο - Κανείς δεν τα έχει δει φέτος, παρά την επίμονη αναζήτηση

Βάζουν τα γυαλιά στους 45άρηδες τα 6χρονα






Τα παιδιά των έξι ετών, κατανοούν και χειρίζονται καλύτερα την ψηφιακή τεχνολογία σε σχέση με έναν 45χρονο ενήλικα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ofcom, της εποπτικής αρχής των τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία.