Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας




Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά από την απόφαση του Eurogroup για τη δίμηνη παράταση του Μνημονίου. Κατ' αρχήν, η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επισπεύδεται και η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση είχε ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση και ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που αποφάσισε δίμηνη παράταση του Μνημονίου.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

        Όπως λένε:πάρτον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου.....

             

«Άδωνις»… χωρίς λόγια! (βίντεο)


                         

Το κοχλιάριον

Royidis.jpg
Εμμανουήλ Ροΐδης (1836 – 1904)

Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες… διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας:

Ελληνική πρωτοποριακή αφαλάτωση και ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ






Η σημερινή μέθοδος αφαλάτωσης δημιουργεί απόβλητα, και πιο συγκεκριμένα νερό με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, το οποίο ονομάζεται άλμη και συνήθως ρίχνεται πίσω στη θάλασσα. Εκεί, η άλμη επιβαρύνει τη θάλασσα, φτάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και να νεκρώσει τα τοπικά οικοσυστήματα σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων.

«Είμαστε οι τελευταίοι Έλληνες»; Ένα κείμενο ιστορικό για το σκοτεινό μας παρόν


www.onalertΗ ιστορία είναι πάντα πολύ χρήσιμος οδηγός για να αναλύσεις το παρόν και ίσως να προβλέψεις και όσα έρχονται στο άμεσο έστω μέλλον.
Γι΄ αυτό ίσως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μας πείσουν ότι και δεν πρέπει να την μαθαίνουμε και όσοι την γνωρίζουν θα πρέπει γρήγορα να την αφήσουν πίσω.

Ravel - Bolero (original version)
Μπορεί να μην είναι Δεκαετίας ’60, αλλά μην πείτε ότι δεν σας άρεσε…

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Μικρά-μικρά........ (στα γρήγορα)


 



 Ένας τύπος βρίσκεται σε ένα αστικό λεωφορείο, και έχει "βολευτεί" έχοντας βάλει τα πόδια του πάνω στην διπλανή θέση. 
    Ο εισπράκτορας, τον βλέπει και του κάνει παρατήρηση: 
"Σε παρακαλώ παιδί μου, κατέβασε τα πόδια σου. Έτσι κάνεις σπίτι σου;" 
    Και εκείνος του απαντά: 
"Γιατί, εσύ κόβεις εισιτήρια στο σπίτι σου;"

Όσα πρέπει να πείτε στον γιο σας, πριν κλείσει τα 10!!!

11Δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι ως γονείς ουσιαστικά μεγαλώνετε τους ενήλικες του αύριο. Χρέος όλων δεν είναι μόνο η μάθηση στο σχολείο, αλλά και η μεταλαμπάδευση αξιακών κανόνων.
Διαβάστε, λοιπόν, τι πρέπει να έχει πει στον γιο σας, πριν σβήσει την τούρτα του με τα δέκα κεράκια επάνω.

GtK_poster_milk.jpg


Γιατροί του Κόσμου-Ελληνική Αντιπροσωπεία
«Λίγο γάλα για Πολλά παιδιά» την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ελάτε να στήσουμε όλοι μαζί και φέτος ένα δέντρο από γάλα για να έχουν και αυτά τα Χριστούγεννα, όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Μια μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι συμπράττοντας για όσους το χρειάζονται.

Πέντε ἐτῶν μωρὸ νεκρὸ καὶ ΟΛΗ ἡ βουλὴ νομοθετεῖ γιὰ ἕνα..... "Κ(Α)ΛΟΠΑΙΔΟ!"




   















 Ένα παιδάκι 5 ετών πέθανε στα χέρια τουΔημοσίου Συστήματος Υγείας..
    Το γύριζαν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο(Άμφισσα, Λαμία, Λάρισα ) και για νεκροτομή έφτασε στην Θεσσαλονίκη
    Πέθανε γιατί αρχικά δεν υπήρχε Παιδονευρολόγος, και μετά δεν υπήρχε σε λειτουργία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κι αφού πέθανε δεν υπήρχε ούτε ιατροδικαστής να κάνει νεκροτομή και το έστειλαν νεκρό στην Θεσσαλονίκη.

Πριν ξανασηκώσεις χέρι στο παιδί σου, πρέπει να διαβάσεις αυτό!


Πριν ξανασηκώσεις χέρι στο παιδί σου, πρέπει να διαβάσεις αυτό!1. Τα παιδιά όπως και οι μεγάλοι έχουν δικαίωμα στην προστασία από κάθε μορφή βίας. Η σωματική τιμωρία είναι μία μορφή βίας.

2. Το ξύλο, το χαστούκι, το τράβηγμα αυτιού και γενικά η επιβολή σωματικού πόνου είναι μορφές σωματικής τιμωρίας και πλέον δεν επιτρέπονται από τον νόμο (Ν. 3500/06, άρθρο 4).

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας



Παράταση και μεγάλες ανατροπές στο μέτρο της απόσυρσης αλλά και στο σύστημα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στα ασφυκτικά περιθώρια που απομένουν μέχρι να κλείσει η Βουλή και παρά την πίεση της Τρόικας, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να δώσει «ανάσες» στην αγορά αυτοκινήτου αλλά και στους ιδιοκτήτες οχημάτων που, λόγω κρίσης, κυκλοφορούν χωρίς να πληρώνουν τα προβλεπόμενα τέλη.

ΕΝΦΙΑ: Γιατί χάνουν την έκπτωση κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα



Σε διευκρινίσεις προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.
Ειδικότερα αφορά τις περιπτώσεις στις οποίες δεν έχει χορηγηθεί μείωση, ενώ ο φορολογούμενος τη δικαιούται λόγω μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Πριν το τέλος:για ποια πράγματα μετανιώνουν οι άνθρωποι


Αν μπορούσε να γυρίσει ο χρόνος πίσω όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο τότε μετανιώνουν για πολλά πράγματα που δεν έκαναν.
Ψάχνουν απαντήσεις σε δεκάδες γιατί νιώθουν τύψεις, θυμό αλλά και φόβο. Μάλιστα όσο και αν φαίνεται περίεργο μετανιώνουν για απλά πράγματα στη ζωή τους που άφησαν να τους ξεγλιστρήσουν μέσα από τα χέρια τους.

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 8-12-2014



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και αργότερα...
στα βόρεια και νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία περιμένουμε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη και αργότερα σε Κεντρική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Μέχρι 10 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο



Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) με ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι η ηλεκτρονική (www.eap.gr) υποβολή αίτησης για τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π. για το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, θα διαρκέσει έως και τη 10η Δεκεμβρίου 2014.

Αρχίζουν επίσχεση υπηρεσιών και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - Τι γίνεται με τους ασφαλισμένους



Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών θα βρίσκονται σήμερα και μέχρι την Παρασκευή οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, διεκδικώντας τα ποσά που τους οφείλει ο Οργανισμός για την κάλυψη των ασφαλισμένων.
Οι ασφαλισμένοι που θα χρειάζονται να επισκεφτούν γιατρό του ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλουν το τίμημα της επίσκεψης και θα ζητούν τα χρήματα από τον οργανισμό.

Θέλουν να βάλουν χέρι στις περιουσίες


Θέλουν να βάλουν χέρι στις περιουσίες
Των Σ.Καψώχα και Α.Μαυρούλη
Οι παράλογες και ανάλγητες διαθέσεις των δανειστών αποτυπώνονται ανάγλυφα στο ύφος και το περιεχόμενο του e-mail που απέστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, ως απάντηση στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες


Οι πολιτικές εφημερίδες