Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: περί της υποτιθέμενης «Έγκρισης Δόμησης» του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών #skouries


DCIM100MEDIA

Παραθέτουμε ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που κατατέθηκε σήμερα από το «Παρατηρητήριο» στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, στο αρμόδιο Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη και στον Διοικητικό Προϊστάμενο της Πολεοδομίας, το Δήμαρχο Αριστοτέλη. Μπορείτε να την ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ και σε μορφή pdf απόεδώ.

7 "κόλπα" για γρήγορη αναζήτηση στη Google


7 κόλπα για γρήγορη αναζήτηση στη Google

Οι δυνατότητες που δίνει το «ψαχτήρι» της Google, έχουν περάσει την αναζήτηση πληροφοριών σε άλλο επίπεδο. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν γίνει γνωστά όλα τα… μυστικά του.
Δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια για να βρει κανείς αυτό που θέλει στην μηχανή της Google. Αρκούν οι κατάλληλες λέξεις-κλειδιά και λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου για να εμφανιστούν αμέτρητες πληροφορίες γύρω από τα θέματα που ενδιαφέρουν τον χρήστη. Ωστόσο, με μερικά «τρικ» ακόμα, το Google Search μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό… θησαυρό.

Independent: Μην αγοράζετε διαμέρισμα στο Λονδίνο – Πάρτε ένα ελληνικό νησί

Independent: Μην αγοράζετε διαμέρισμα στο Λονδίνο – Πάρτε ένα ελληνικό νησί
«Ενα ελληνικό νησί δικό σας στην τιμή ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου στον Independent, ο οποίος χαρακτηρίζει τα ελληνικά νησιά ως επενδυτική ευκαιρία.

Κάτοικοι των Βασιλικών απέκλεισαν την Ε.Ο. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία μονάδων αεριοποίησης βιομάζας



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας στην ευρύτερη περιοχή της Λακκιάς και των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμερα εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.

Μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των καπνιστών στη χώρα μας



«Υπάρχει και το φιλότιμο. Ή μάλλον, υπάρχει μόνο το φιλότιμο».
Με τον τρόπο αυτόν εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία έχει μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών στη χώρα μας σε ποσοστό τουλάχιστον 30%, η κατανάλωση τσιγάρων, αλλά και η ρύπανση στους κλειστούς δημόσιους χώρους, χωρίς να έχει τεθεί ουσιαστικά σε εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

A Little Bit Me, A Little Bit You Monkees


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Η ξυπόλυτη γριούλα και ο νεαρός με τα καινούρια παπούτσια


Της Ιωάννας Χαρμπέα
Πλησιάζουν Χριστούγεννα... Οι πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους, δέντρα στολίζονται και οι άνθρωποι ξεχύνονται στους φωτεινούς δρόμους για ψώνια ή για μια απλή βόλτα. Το χιόνι αρχίζει να πέφτει και να φωτίζει και αυτό μαζί με τα υπόλοιπα λαμπιόνια το σκοτάδι που ήδη έχει απλωθεί...

Προσοχή! Από τι κινδυνεύετε αν ανάβετε τζάκι στο σπίτι




Εκτός από τον κίνδυνο της βεβαρημένης ατμόσφαιρας στην πόλη, οι κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία όλων από την καύση ξύλου σε εσωτερικό χώρο, όπως είναι το τζάκι ή η ξυλόσομπα, είναι πολύ σημαντικοί και απαιτούν μεγάλη προσοχή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


7


ΖΕΥΣ Ο Πατέρας των θεών! Όταν ο Κρόνος εκθρόνισε τον πατέρα του Ουρανό κι έγινε κυρίαρχος του κόσμου, ο Ουρανός προφήτεψε ότι ένας από τους γιούς του θα τον εκθρόνιζε κι αυτόν με την σειρά του. Έτσι ο Κρόνος κατάπινε τα παιδιά που γεννούσε η γυναίκα του Ρέα. Μετά το πέμπτο παιδί που καταβρόχθισε ο Κρόνος, η Ρέα δεν άντεξε. Κρύφτηκε στο όρος Λύκαιο της Αρκαδίας και γέννησε κρυφά το έκτο της παιδί – τον Δία – και επιστρέφοντας, έδωσε στον Κρόνο μια σπαργανωμένη πέτρα να καταπιεί.

Η διάδοχος του Αϊνστάιν είναι γυναίκα και μάλιστα Ελληνίδα! Το καμάρι της Καστοριάς στους New York Times! -


1Απόφοιτος του τμήματος φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε τη διδακτορική της διατριβή στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ!
Οι Καστοριανοί έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι, καθώς η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά κι έπειτα η επιστήμη την κέρδισε και την ταξίδεψε στην Αμερική.

Συναυλία της Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής του Κέντρου Πολιτισμού Ν. Ραιδεστού



Η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του Κέντρου Πολιτισμού Ν. Ραιδεστού πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής όπου συμμετέχουν:
Η Χορωδία Βυζαντινής μουσικής Πολιτιστικού Νέας Ραιδεστού, ο Χορός των «Θεσσαλονικέων Υμνωδών», ο Μοναχός Ιάκωβος και ο βυζαντινός χορός Ηδύμελον.

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 14-12-2014


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014. Νωρίς το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθεί παγετός...

Βγάζετε από το ρεύμα τον αποκωδικοποιητή την νύχτα που κοιμάστε


Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα…Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες




Οι πολιτικές εφημερίδες