Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Τα πανάρχαια έθιμα των Θεοφανείων στην Ανατολική Μακεδονία


Οι κάτοικοι των περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας, τις ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου αναβιώνουν όσο πουθενά αλλού έθιμα και παραδόσεις που άφησαν ως «κληρονομιά» οι πρόγονοί τους, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη τους.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί οι ινδιάνοι έχουν μακριά μαλλιά! Η απάντηση θα σε εντυπωσιάσει!



Γνώσεις που μένουν κρυφές για προφανείς λόγους. Πληροφορίες που παραμένουν μυστικές από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ.Ο δυτικός πολιτισμός έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το στυλ που θα έχουν τα μαλλιά τους, ανήκει στη σφαίρα των προσωπικών προτιμήσεων, ότι το μήκος των μαλλιών έχει να κάνει με τη μόδα ή την άνεση.

Ο ελληνικός γρίφος που έχει ταλαιπωρήσει χιλιάδες μυαλά – Μπορείτε να βρείτε τη λύση;



Η μικρή Άννα είναι μόνη της στο σπίτι, καθώς οι γονείς της λείπουν σε έκτακτο ταξίδι. Το βράδυ, ακούει θορύβους και βγαίνει από το δωμάτιό της να δει τι συμβαίνει, όταν κάποιος… την αρπάζει από πίσω και την σφίγγει από το λαιμό. «Δώσε μου ό,τι χρήματα υπάρχουν στο σπίτι», της λέει, αλλά εκείνη του απαντά πως δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα.

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!


H ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ THΣ EΠΕΛΑΣΗΣ TOY 4ου ΡΑΪΧ
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ  ΟΛΗ Η ΑΛΗΘEIA
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...

Ήταν κάποτε μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες που αναπτύχθηκαν με το πείσμα του Έλληνα παρά την μεταπολεμική φτώχεια και τον εμφύλιο σπαραγμό!

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

il tempo se ne va Adriano_Celentano


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Μάθετε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε με ένα κλικ




Με έναν απλό τρόπο μπορείτε να συνδεθείτε ηλεκτρονικά με την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, και να μάθετε άμεσα σε ποιο εκλογικό κέντρο πρέπει να ψηφίσετε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ένας χάρτης με τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, στα οποία δεν επιτρέπεται το κάπνισμα




Έναν χάρτη της πόλης, με τα καταστήματα στα οποία δεν επιτρέπεται το κάπνισμα ανέλαβαν να δημιουργήσουν οι διαχειριστές της σελίδας "Άκαπνα μαγαζιά Θεσσαλονίκης". Οι χρήστες που στηρίζουν τα καφέ- μπαρ κι εστιατόρια της πόλης, στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα, έφτιαξαν έναν χρηστικό χάρτη, με καταστήματα όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές της πόλης. Ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ κιΕΔΩ.
http://www.thestival.gr/

"Είμαστε όλοι άστεγοι": Bar της Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν αστέγους που ζουν στους δρόμους της πόλης



Πρωτοβουλία για τη στήριξη των αστέγων που ζουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης λαμβάνουν οι υπεύθυνοι bar της πόλης. Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, από τις 19.00, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις με τίτλο "Είμαστε όλοι Άστεγοι", στα παρακάτω μπαρ: Cocktail Bar, La Doze, Art House gallery bar Thessaloniki, Urban Bar, Καντινα Τροπικανα, The Bar ( Panic Button ), Urania Bar.
Μουσικοί, djs αλλά και ηθοποιοί θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και συνεπώς χρήματα, για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Eιδικά δικαστήρια ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Ποιους και γιατί θα καθίσει στο εδώλιο αν εκλεγεί



Προανακριτικές, εξεταστικές και ειδικά δικαστήρια περιλαμβάνει η ατζέντα της Κουμουνδούρου σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου οδηγήσει σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμία της ηγεσίας του κόμματος είναι να βάλει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης όλες τις μείζονες υποθέσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών που χρήζουν περαιτέρω έρευνας ώστε να ικανοποιήσει με αυτόν τον τρόπο το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Αλλάζει άρδην το καθεστώς των αποδείξεων..


  • Αποδείξεις που αντιστοιχούν με στο 10% -έναντι 25% το 2014- του εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες θα κληθούν να συγκεντρώσουν κατά τη φετινή χρονιά οι φορολογούμενοι.

153 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι παραγωγοί 13 προϊόντων...




  • Κερδισμένοι και χαμένοι από τη σύγκλιση των επιδοτήσεων.


Ανατροπές στις αγροτικές επιδοτήσεις φέρνει η νέα ΚΑΠ, που γυρίζει σελίδα και αλλάζει το σύστημα χορήγησης των... κοινοτικών κονδυλίων, επαναφέροντας τη σύνδεσή τους με την παραγωγή των προϊόντων τουλάχιστον μέχρι το 2020,

Όλοι οι γαλανομάτηδες «απόγονοι του ίδιου ανθρώπου»..




  • Τα πρώτα γαλάζια μάτια πρέπει να εμφανίστηκαν πριν από έξι με δέκα χιλιάδες χρόνια, όταν μια μετάλλαξη αραίωσε τις καφετί χρωστικές του ματιού, αναφέρουν ερευνητές στη Δανία.

Έρχονται οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στη Θεσσαλονίκη




Δείτε σε ποια σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν ..

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Δώρο 3.000.000 ευρώ στους βουλευτές έκανε ο Σαμαράς



Τους πλήρωσε το μισθό του Γενάρη 2015 χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα, αφού η Βουλή έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου του 2014.
Σαν τον Άγιο Βασίλη τον Καλαματιανό, ο Αντώνης Σαμαράς ξεπέρασε, στην ουσία διπλασίασε, το «δωράκι» που είχε κάνει ο Ανδρέας το 1981 με τα πεντακόσια εκατομμύρια δρχ. που είχε «χαρίσει» στον τότε διοικητή της ΔΕΗ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ, ο σημερινός πρωθυπουργός ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ, από ΔΕΚΑ περίπου ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ σε κάθε βουλευτή!

Η γιορτή των Θεοφανείων

Η γιορτή των Θεοφανείων