Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Το έχουν ξανακούσει απλά πέρασαν αρκετές δεκαετίες....

                                  

Βίασαν την χώρα και τώρα την κατηγορούν επειδή δεν είναι …παρθένα!

Ο Αλάριχος επέστρεψε σαν Χίτλερ και τώρα φόρεσε τη νεώτερη προβιά της ΕΚΤ και των Γερμανικών πολυεθνικών. Πάντοτε δε, έβρισκε και πρόθυμους τσολιάδες για να ξεπουλήσουν ότι πολύτιμο έχει αυτή η χώρα. Αυτοί που ακόμα οφείλουν τις αποζήμιώσεις από το Ελληνικό ολοκαύτωμα και αρνούνται «με τσαμπουκά» να τις πληρώσουν έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως κατήγοροι.

Βρείτε τις διαφορές

http://www.enallaktikos.gr/img25084_fdc02cab25dda9171f9a3ebd0fae3576_240_180c.jpg

Βρείτε τις διαφορές στις δύο φωτογραφίες

 

Στη Λέσβο, ο πιο όμορφος δρόμος του κόσμου

Τη φράση "Ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα", τη γνωρίζετε όλοι, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως υπάρχουν στην πραγματικότητα δρόμοι που είναι στρωμένοι με ροδοπέταλα.(pics)

Ισλανδία: «Βγήκαμε από την κρίση γιατί δεν ακούσαμε την Τρόικα»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjONM4cMVXH5aJ_5iZswySo-d-temW_fPhcmEGWEM7RQ1GLjAgWu1tcF1rQ9imFmR_fOBlRNv3sn-HL4s0lU94MLUQAmBQJpXBfm6Fj-ALuUTw6QSW7iu5cZYGbK0Ygs_7bUD0FDU6kceiA/s400/%CE%99%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1+(%CE%B7+%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1+%CF%80%CE%BF%CF%85+%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B5+%CF%84%CE%BF+%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82+%CF%84%CE%B7%CF%82).bmpΜια παλιότερη είδηση με ιδιαίτερη σημασία (Δημοσιεύτηκε στην Ημηρεσία 1/2/2013)

«Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν» λέει στην Deutsche Welle σήμερα o πρόεδρος της χώρας Ολ. Γκρίμσον. Ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η Ισλανδία.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ και να μην ξεχνιόμαστε! ΚΟΙΤΑΞΤΕ γιατί θέλουν να μας ΞΕΚΑΝΟΥΝ!




Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….


 1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.

Γ.Γ. ΝΑΤΟ στα Σκόπια: "Θα γίνεται μέλος του οργανισμού όταν επιλύσετε το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα"


Για πολλοστή φορά το ΝΑΤΟ κάλεσε τα Σκόπια να επιλύσουν το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα, ώστε να γίνει πρόσκληση για ένταξη στον Οργανισμό.
 
Αυτή τη φορά ειπώθηκε (σήμερα) από το Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, στις Βρυξέλλες κατά την έκθεση (απολογισμό) για το 2014.

O Κώστας Βαξεβάνης μήνυσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο

165826-screeΜηνυτήρια αναφορά εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατέθεσε την Πέμπτη στην Εισαγγελία Αθηνών ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, κατηγορώντας τον για υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, το οποίο αφορά στην λίστα Falciani, πιο γνωστή και ως «λίστα Λαγκάρντ»

Πώς βλέπουν οι πολίτες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ


Πώς βλέπουν οι πολίτες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα θεωρεί ότι εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 67%, σε αντίθεση με το 27% σε δημοσκόπηση της Public Issue, για την Αυγή της Κυριακής.
Το 70% έναντι του 23% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός, ενώ το 60% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 1-2-2015

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του Βορείου Αιγαίου, με ισχυρά φαινόμενα στη...
Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα και σταδιακή μικρή εξασθένηση των ανέμων, περιμένουμε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015.

Ξέρεις γιατί ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες;

http://static.madata.gr/files/____1_408754431.jpgΓιατί, μπορεί το 365 να μη διαιρείται ακριβώς δια του 12, ωστόσο η αρχική σκέψη των αστρονόμων οι οποίοι δημιούργησαν το Ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν να υπάρχουν επτά μήνες με 30 ημέρες και πέντε με 31. Μόνο που όταν άρχισαν να δίνουν ονόματα στους μήνες το θέμα έγινε περίπλοκο.

Η πολλή τηλεόραση αυξάνει τη μοναξιά



Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε μετά από μία κουραστική μέρα να επιστρέφουμε σπίτι και να χαλαρώνουμε, χαζεύοντας τηλεόραση.
Για τους επιστήμονες η συνήθεια αυτή δεν είναι αθώα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά ή υποφέρουν από κατάθλιψη είναι πιο επιρρεπείς στο να «κολλήσουν»

Τέλος η τράπεζα θεμάτων και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


Τέλος η τράπεζα θεμάτων και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Παρελθόν αποτελούν η Τράπεζα Θεμάτων, οι εξετάσεις Λυκείου τύπου πανελληνίων αλλά και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που επισημαίνει ότι οι αλλαγές θα ισχύσουν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από τις εξετάσεις του Μαΐου - Ιουνίου του 2015. Επίσης, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5. Αντίθετα δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Φεβρουάριος 2015 - Καλό Μήνα!