Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Oι χρυσές αμοιβές των στελεχών στους κρατικούς οργανισμούς και φορείς της Θεσσαλονίκης



 
    Δεκάδες είναι οι μετακλητές θέσεις σε προεδρεία και διοικητικά συμβούλια οργανισμών, φορέων και εταιρειών που ελέγχονται από το κράτος και αλλάζουν «χέρια» σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης. Ορισμένες μάλιστα παρά την κρίση εξακολουθούν να προβλέπουν «χρυσές αμοιβές» κάτι που συγκεντρώνει γύρω τους πολλούς «μνηστήρες», κυρίως βέβαια κομματικά στελέχη που περιμένουν μετά τις εκλογές να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό.
    Συνήθως δίχως προκηρύξεις και διαγωνισμούς αλλά με απλές υπουργικές αποφάσεις όμως με ικανή αποζημίωση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Κάτι κουρασμένα παλικάρια"


                     
                     http://www.efenpress.gr/

Ο γιατρός της γειτονιάς


Ο γιατρός της γειτονιάς

Δύο νομοσχέδια, ένα «σκούπα» με διατάξεις για αλλαγές στη διοίκηση του ΕΣΥ και ένα για την πρωτοβάθμια φροντίδα, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.
Πριν από αυτά, όμως, αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπάρχουν σήμερα, με τις οποίες θα καταργείται το «εισιτήριο» των 5 ευρώ για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και το 1 ευρώ ανά συνταγή του ΕΟΠΥΥ.

Διεκόπη η δίκη για το Βατοπαίδι


Διεκόπη η δίκη για το Βατοπαίδι - ΤΩΡΑ

Για τις 23 Μαρτίου διέκοψε τη δίκη, για την αποκαλούμενη υπόθεση των ιερών ανταλλαγών της Ι.Μ. Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή της διαδικασίας, προκειμένου να οριστεί άλλη δικαστική αίθουσα, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τα 13 πρόσωπα που κάθονται στο εδώλιο - έχει αποβιώσει μία εκ των κατηγορουμένων - και τους συνηγόρους τους.

Η Τουρκία θέλει το μισό Αιγαίο για ασκήσεις

Σε εντονότατα διαβήματα προέβη η ελληνική κυβέρνηση μετά την πρωτοφανή πρόκληση της Τουρκίας να δεσμεύσει το μισό Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις. Για άκρως επιθετική κίνηση κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές

Δείτε πώς μετέφεραν οι αρχαίοι τις τριήρεις στην ξηρά, όταν δεν υπήρχε ο Ισθμός. Πλήρωναν διόδια και τα πλοία...

Clipboard022

Ο Δίολκος ήταν ο ειδικά κατασκευασμένος πλακόστρωτος δρόμος που ένωνε τις δύο άκρες του σημερινού Ισθμού της Κορίνθου. Μέσου αυτού του «διαδρόμου», οι αρχαίοι περνούσαν δια ξηράς τα πλοία τους, από το Σαρωνικό στον Κορινθιακό, αποφεύγοντας έτσι τον πολυήμερο περίπλου της Πελοποννήσου. Τα μέλη του πληρώματος έβγαζαν τα πλοία στη στεριά, αφαιρούσαν το βάρος τους και τα έσερναν με σκοινιά πάνω στο ειδικό μονοπάτι. Η διαδικασία δεν ήταν τόσο απλή.

Ένα test που θα σας αφήσει άφωνους!!!

1Προς τα πού πάει το σχολικό;;; Δεξιά ή αριστερά;;; Ελάχιστοι απάντησαν σωστά, ενώ οι περισσότεροι… κατάπιαν τη γλώσσα τους! 
Στη φωτογραφία βλέπετε ένα απλούστατο σχέδιο ενός σχολικού λεωφορείου, το οποίο δόθηκε σε παιδιά νηπιαγωγείου, προκειμένου να το…
περιεργαστούν και στη συνέχεια να απαντήσουν σε ένα ερώτημα. Αφού, λοιπόν, είδαν λίγη ώρα την εικόνα, κλήθηκαν να απαντήσουν στην εξής απλή(!) ερώτηση: «Προς ποια κατεύθυνση νομίζετε ότι πηγαίνει το λεωφορείο που βλέπετε και γιατί; Δεξιά ή αριστερά;

Η 80χρονη χορεύτρια που μάγεψε όλο τον κόσμο. Εγκατέλειψε τον χορό όταν παντρεύτηκε και επανήλθε μετά από 50 χρόνια, όταν έχασε τον άντρα της (βίντεο)...

Αποτέλεσμα εικόνας για χορος

Ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, θα έλεγε η 80χρονη χορεύτρια Πάντι Τζόουνς. Η ίδια σταμάτησε το χορό στα 22 της για να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια, αλλά αποφάσισε να συνεχίσει πέντε δεκαετίες αργότερα, αφού έχασε τον σύζυγό της το 2003. Τότε έμενε στην Ισπανία και γράφτηκε στη σχολή του Νίκο Εσπινόζα για να μάθει φλαμένκο και σάλσα. Το 2009, σε ηλικία 75 ετών, πήρε μέρος με τον παρτενέρ της στο ισπανικό talent show, «Tú sí que vales» και κέρδισε. Το 2010 εμφανίστηκαν στο Αργεντίνικο «Dancing with the Stars» και έφτασαν μέχρι τον 11ο γύρο. Το 2014 εξέπληξαν τα πλήθη στο βρετανικό «Britain’s Got Talent», όπου πέρασαν κατευθείαν στους ημιτελικούς. Ήρθαν ένατοι, αλλά καταχειροκροτήθηκαν. Η 80χρονη Πάντι έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη χορεύτρια σάλσα, που κάνει και ακροβατικές φιγούρες. Είναι η απόδειξη ότι η ηλικία δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο, αν κάποιος είναι αποφασισμένος και φυσικά ταλαντούχος...

Ολες οι αλλαγές στην Παιδεία -Τι θα γίνει με τράπεζα θεμάτων, βαθμό προαγωγής, αξιολόγηση και υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς [λίστα]


Ολες οι αλλαγές στην Παιδεία -Τι θα γίνει με τράπεζα θεμάτων, βαθμό προαγωγής, αξιολόγηση και υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς [λίστα]

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του και ύστερα από μια διαφωνία για το τι θα γίνει με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, παρουσίασε τις αλλαγές που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο που αναμένται να κατατεθεί στη Βουλή.

Κυψέλη συλλέγει το μέλι αυτόματα χωρίς ενόχληση των μελισσών!

perierga.gr - Αυτόματη κυψέλη συλλέγει το μέλι χωρίς ενόχληση!
Δύο μελισσοκόμοι από την Αυστραλία, ο Stuart και ο γιος του Cedar Anderson, ανακάλυψαν μια συσκευή που επιτρέπει την αυτόματη εξαγωγή του μελιού από τις κυψέλες χωρίς να ενοχληθούν οι μέλισσες. Η εφεύρεση επιτρέπει στους μελισσοκόμους να συλλέγουν το μέλι από τις κυψέλες τους εύκολα και γρήγορα αφήνοντας τις μέλισσες στην ησυχία τους!

Τέλος και επίσημα για τον ΕΝΦΙΑ!

 Ποιος είναι ο νέος ΦΟΡΟΣ, τι προβλέπει για την πρώτη κατοικία, πότε θα πληρώσουμε και τι θα ισχύει με το αφορολόγητο!

Ο σχεδιασμός για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που η πορεία των φορολογικών εσόδων δείχνει ότι αρκετοί φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τις δυο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 2-3-2015

Αισθητή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα, με κύρια χαρακτηριστικά την ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας.Αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ σε κεντρικά και βόρεια η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αρχίζει σήμερα η δίκη για το Βατοπαίδι


Αρχίζει σήμερα η δίκη για το Βατοπαίδι
Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται 14 άτομα, με πρωταγωνιστές τους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο
Αρχίζει σήμερα Δευτέρα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου χωρίς πολιτικά πρόσωπα στο εδώλιο. Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκονται 14 άτομα, με πρωταγωνιστές τους μοναχούςΕφραίμ και Αρσένιο. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, στελέχη της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου και η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

To νερό το πρωϊ είναι ευεργετικό


5 λόγοι για να πίνετε νερό μόλις ξυπνάτε το πρωϊ:

Όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι, καθαρίζετε το έντερο με αποτέλεσμα να απορροφά καλύτερα τα θρεπιτκά συστατικά.

Βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων
Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Πίνοντας μισό λίτρο παγωμένο νερό κάθε πρωϊ αυξάνει το μεταβολισμό κατά 24%.