Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


Ελληνική Ταινία:ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ( Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ )


Πως η αλόη μπορεί να μας αποτρέψει από μία επίσκεψη στον γιατρό

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC2vF4XV8W8jFM-yhcSca2Ww9KXCSvq2x816Jh5LjHccPZyZCRkefgErYYzr3PiA7iGMe4N_UiqXMWD7iI1TnpKNe_f4Uz-xsPqIY5ag1raAKAi2EepXrguZDYXIE3ZcnReRsC_s9Xfl4/s1600/aloi-mporei-na-mas-apotrepsei-apo-mia-episkepsi-ston-giatro.jpgΠολλοί την θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας, όμως η αραβικής προελεύσεως ονομασία της «aloeh», δεν μας προδιαθέτει για κάτι τέτοιο, αφού η μετάφρασή της στα ελληνικά σημαίνει «πικρή και γυαλιστερή ουσία».

Φυτά με εντυπωσιακή συμμετρία! (τέλειο)



Click to zoom
Μπορεί να φαίνεται τέλειο για να είναι αληθινό, όμως αυτά τα φυτά που βλέπετε βρίσκονται στη φύση και αποτελούν άριστα παραδείγματα… γεωμετρίας! Βλέποντάς τα μπορεί να πιστεύουμε πως το ανθρώπινο χέρι έχει επέμβει στην εμφάνισή τους, όμως τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί. Άλλωστε ο Galileo Galilei έγραψε στο “Il Saggiatore”: [Το σύμπαν] είναι γραμμένο στη γλώσσα των μαθηματικών και οι χαρακτήρες του είναι τρίγωνα, κύκλοι και άλλα γεωμετρικά σχήματα!”. Απολαύστε λοιπόν τις εικόνες και αφεθείτε στη μαγεία της φύσης…

Θεσσαλονίκη: Το 2014 το πιο βροχερό έτος των τελευταίων 85 ετών!


Θεσσαλονίκη: Το 2014 το πιο βροχερό έτος των τελευταίων 85 ετών!

Ρεκόρ βροχοπτώσεων από το 1930 σημειώθηκε την περυσινή χρονιά. Τέσσερις φορές περισσότερη βροχή από το κανονικό τον Ιούλιο του 2014! Τα πρώτα στοιχεία για το 2015. Αναλυτικοί πίνακες
του Βασίλη Παπαναστασούλη
Ρεκόρ βροχοπτώσεων σημειώθηκε το 2014 στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ -που λειτουργεί από το 1930-

Oι Ελληνίδες μαθηματικοί της αρχαιότητας

http://www.thessalonikiartsandculture.gr/media/k2/items/cache/ea676253e7c3fc07c537982603f31bc7_XL.jpgΕκτός από την Υπατία, 40 γυναίκες μαθηματικοί εντοπίστηκαν από τον 10ο αι. π.Χ έως τον 5ο αι.μ.Χ από τον μαθηματικό Ευάγγελο Σπανδάγο.


Άρωμα γυναίκας είχαν τα μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα, όπως αποδεικνύει έρευνα του μαθηματικού Ευ. Σπανδάγου στην οποία αναφέρονται Τα Νέα (30.10.2007).

Π. Κουρουμπλής: Δέχομαι πιέσεις να συγκαλύψω σκάνδαλο 200 εκατομμυρίων!


«Δέχομαι πιέσεις να σταματήσω διαχειριστικό έλεγχο σε οργανισμό που έχει πάρει 200 εκατομμύρια ευρώ δάνεια για να κάνουν επικοινωνία στα ΜΜΕ οι κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και άλλοι μεγαλόσχημοι από το χώρο της υγείας. Θα δοθούν όλα τα αποτελέσματα στην δημοσιότητα.

Εγκαινιάστηκε η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Εγκαινιάστηκε η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης άνοιξε χθες τις πύλες της για τους φίλους του βιβλίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου
«Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι το στίγμα της αυτοπεποίθησης των Ελλήνων ότι συνεχίζουμε να υπάρχουμε, γιατί υπάρχουμε ως πολιτισμός».

Ο μισθός των Ελλήνων με τα «μάτια» του Ο.Ο.Σ.Α (γράφημα)

Μόλις 4,42 δολάρια ανά ώρα, μετά από φόρους, υπολογίζει έρευνα του ΟΟΣΑ τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.

Χαμηλότερα βρίσκονται Πολωνία με 3,59 δολ., Τουρκία 3,49 δολ., Σλοβακία 2,99 δολ., Εσθονία 2,49, η Λετονία 1,46. Στην κορυφή της σχετικής λίστας, βρίσκονται η Αυστραλία και το Λουξεμβούργου (9 δολάρια/ώρα) ενώ το Βέλγιο ανέρχεται στην τρίτη θέση με 8,57 δολάρια και ή Ιρλανδία στην τέταρτη με 8,46 δολάρια.

Έχετε το σωστό βάρος για τα κιλά σας; Δείτε το στον πίνακα!



Βρίσκεστε στα «σωστά» κιλά, με δεδομένο το ύψος σας; Ο πίνακας που ακολουθεί, θα σας δώσει την απάντηση.
Κοιτάζοντας τον παρακάτω πίνακα, θα δείτε αναλυτικά ποιο είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας. Επίσης, μπορείτε να διαπιστώσετε αν η αντιστοιχία ύψους και βάρους ξεπερνά λίγο ή υπερβολικά το φυσιολογικό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/5/2015


Οι πολιτικές εφημερίδες 8/5/2015

Καιρός (Παρασκευή 8- 5-15)



Επικράτηση βορείων ανεμων 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με πρόσκαιρες καταιγίδες στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες, είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Παρασκευή.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού σήμερα Παρασκευή