Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Κυριακή της Σαμαρείτιδος


  Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακη σαμαρειτιδος  


 Κυριακή της Σαμαρείτιδος
Ιωα 4:5-42


Καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου
Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ 

 Καθ’ όλην τη διάρκεια της δημόσιας δράσης του, ο Ιησούς περιέτρεχε τα χωριά και τις πόλεις της Παλαιστίνης διδάσκοντας το ευαγγέλιο, ένα χαρμόσυνο μήνυμα δηλαδή, που είχε ως κεντρικό του θέμα τον ερχομό της “Βασιλείας του Θεού”. Για όσους πίστεψαν σ’ αυτόν τότε, αλλά και αργότερα, το θέμα “Βασιλεία του Θεού” αποτέλεσε πηγή ελπίδας, έμπνευσης, αστείρευτου θάρρους, έγινε σταθερός δείκτης προσανατολισμού και πορείας, αλλά γέννησε ταυτόχρονα και μεγάλα και αγωνιώδη ερωτηματικά,

"Έρχεται" το τουριστικό τρένο που θα συνδέει τη Δράμα με την Ξάνθη μέσα από τα στενά του Νέστου



Σε συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη δρομολόγηση τουριστικής αμαξοστοιχίας στα στενά του Νέστου που θα πραγματοποιεί τη διαδρομή μεταξύ Δράμας και Ξάνθης, ήρθε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Όπως εξηγεί στη σχετική ανακοίνωση, "η τουριστική διαδρομή με αμαξοστοιχία μεταξύ Δράμας και Ξάνθης, που διασχίζει από τα Στενά του Νέστου μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως 'ιδιαίτερου φυσικού κάλλους' υπάρχει δυνατότητα να γίνεται όταν υπάρχει αίτημα.

Αυτά είναι τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια


Αυτά είναι τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Η άνοδος της θερμοκρασίας φέρνει μαζί και τα πρώτα κουνούπια, τα οποία δεν σας αφήνουν να απολαύσετε την παραμονή στον κήπο ή τη βεράντα, με αποτέλεσμα να καταφεύγετε σε διάφορες χημικές εντομοαπωθητικές λύσεις.
Εκτός από τα εντομοαπωθητικά που μπορείτε να προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ όμως, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις λύσεις που προσφέρει η φύση.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


Ελληνική Ταινία: Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ


Τι είναι ο καρδιακός ρυθμός; Κάποια μυστικά για την μέτρηση του σφυγμού. Ποιες οι φυσιολογικές τιμές ανά ηλικία;

H καρδιά διαθέτει ένα αυτόματο μηχανισμό ηλεκτρικής διέγερσης και
λειτουργίας χάρις στον οποίο ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό ανάλογα των εκάστοτε αναγκών.
Σφυγμός (καρδιακός ρυθμός ή παλμός) λέγεται η μετάδοση του κύματος αίματος, που προκαλείται από την καρδιακή συστολή, στο τοίχωμα των αγγείων. Ο σφυγμός οφείλεται στην μεταβολή της πίεσης του αίματος που προκαλείται απ’τις κοιλιακές συστολές της καρδιάς και της ελαστικότητας των αρτηριών.

«Ασανσέρ» ο ΦΠΑ, «γράψε - σβήσε» η λίστα των μεταρρυθμίσεων


Του Τάσου Δασόπουλου 
«Ασανσέρ» μεταξύ της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και των θεσμών έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες οι νέοι συντελεστές του ΦΠΑ με τα σενάρια και τις φήμες να οργιάζουν. 

Η ομάδα του προέδρου του ΣΟΕ κ. Γιώργου Χουλιαράκη πρότεινε στους θεσμούς ένα βασικό σενάριο ΦΠΑ το οποίο προβλέπει την κατάργηση του υπερμειωμένου συντελεστή (6,5%) και τη θέσπιση ενός συστήματος με δύο συντελεστές με τον μεγάλο να φτάνει το 15% και το χαμηλό στο 7,5%.

35.000 ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ...

Eπιταγές – voucher ημερήσιας αξίας 28 ευρώ (ή 52 ευρώ για παιδιά με αναπηρία πάνω από 50%) για τη διαμονή ...
των παιδιών εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις θα διαθέσει από τον Ιούνιο ο ΟΑΕΔ σε 35.000 δικαιούχους.

10 ερωτήσεις που αξίζει να κάνετε στον εαυτό σας όταν νιώθετε πεσμένοι ψυχολογικά

http://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/anthropoi105-612x382.jpgΌταν νιώθετε ότι η ζωή σας είναι δύσκολη, είναι πιο εύκολο να βρεθείτε σε τέλμα. Την επόμενη φορά που θα αισθάνεστε πεσμένοι ψυχολογικά, κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω 10 ερωτήσεις προκειμένου να αποκτήσετε μια καινούρια προοπτική και να κινηθείτε προς μια πιο θετική κατεύθυνση. Μπορείτε να τις εφαρμόσετε σε κάθε τομέα της ζωής σας όταν αισθάνεστε απογοητευμένοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι, λυπημένοι ή μπερδεμένοι.

Το σημαντικότερο έλλειμμα της Ελλάδας είναι ότι χάνει τα πιο «λαμπρά» μυαλά της (Γράφημα)

http://www.kontranews.gr/media/k2/items/cache/f1fd421eae66ebaaaba301dfbcba46f7_XL.jpgΗ διαρροή ανθρώπινου κεφαλαίου έχει σοβαρές συνέπειες για την ελληνική οικονομία, σε μια εποχή που η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της από την αρχή της κρίσης, αριθμός που ξαναφέρνει στο νου την απώλεια του ΑΕΠ στη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Δίνουμε ηλεκτρονικές ταυτότητες στους λαθρομετανάστες. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

http://i.ytimg.com/vi/NbWU82IGIyA/hqdefault.jpgΔίνουμε ηλεκτρονικές ταυτότητες στους λαθρομετανάστες.Η αντίστοιχη κάρτα πολίτη δίνεται για τον έλεγχο των λαθρομεταναστών.Την ονόμασαν κάρτα ασύλου έτσι ώστε να συνηθίζουμε και εμείς οι πολίτες στην ιδέα της κάρτας αυτής.

Δείτε το βίντεο ...

ΣΟΚ: Αυτές είναι οι οκτώ αρρώστιες που προκαλεί η χρήση κλιματιστικού…

5H χρήση του κλιματιστικού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι σχεδόν καθημερινότητα. Στη χώρα μας υπάρχουν κλιματιστικά όχι μόνο σε εργασιακούς χώρους, νοσοκομεία, ιδρύματα, ξενοδοχεία αλλά και σε όλες σχεδόν τις κατοικίες…
Η κακή χρήση τους και η ελλιπής συντήρηση του κλιματιστικού μπορεί αν προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας. Έχει παρατηρηθεί και από μελέτες ότι προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, ματιών, μυών και αρθρώσεων εμφανίζονται πιο συχνά ή επιδεινώνονται σε άτομα που εργάζονται ή ζουν σε χώρους με κλιματισμό.

"Ανοιχτές Πόρτες" αυτό το διήμερο στα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας



Οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Η έκπληξη που περίμενε τους ταξιδιώτες στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" - ΒΙΝΤΕΟ

Η έκπληξη που περίμενε τους ταξιδιώτες στο Ελευθέριος Βενιζέλος - ΒΙΝΤΕΟ

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/5/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/5/2015

Καιρός (Σάββατο 9- 5-15)




Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές καιαπογευματινές
ώρες. Άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού σήμερα Σάββατο