Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΑ 'ΧΕΙ 400


Πώς να αντιμετωπίσετε την κακοσμία των ποδιών



Τα βακτήρια και οι ιδρώτας είναι υπεύθυνα για την κακοσμία των ποδιών. Πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε; Μα με φυσικούς και εύκολους τρόπους. 
Μπορεί ο ιδρώτας να είναι από μόνος του άοσμος, αλλά τα βακτήρια που ζουν στα πόδια σας και τα οποία διασπώνται με τον ιδρώτα, δημιουργούν πτητικές ενώσεις που είναι δύσοσμες.

"Ο ζεόλιθος και η αλλαγή φάσης" (Βίντεο)

http://www.lygeros.org/lygeros/11682_img.jpg
Γράφει ο Νικος Λυγερός ( Έλληνας πολυπράγμωνας ερευνητής (μαθηματικά, ποίηση, ζωγραφική, στρατηγική και γεωπολιτική, ανάμεσα σε άλλα), γνωστός στο ευρύτερο κοινό για τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης του, IQ)
Αν δεν έχεις δει ποτέ το μέγεθος του κοιτάσματος του ζεόλιθου στα Πετρωτά της Θράκης, δεν μπορείς να καταλάβεις τα πραγματικά δεδομένα του προβλήματος της μη αξιοποίησης αυτού του ορυκτού για την πατρίδα μας.

Δύο Ελληνίδες, από τα Τρίκαλα και το Κιλκίς, διακρίθηκαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό ιδεών της Microsoft

http://www.thestival.gr/media/k2/items/cache/4fa2f8e8f4a6bac5f6c535410fc9e261_XL.jpgΔύο Ελληνίδες, η Νεφέλη Στεφοπούλου και η Αναστασία Σιάπκα, περιλαμβάνονται στους 30 φιναλίστ του παγκόσμιου διαγωνισμού που διοργανώνει η Microsoft, YouthSparkChallengeForChange.

Απο τους 153.000 δικαιούχους επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ μόνο 20.000 είναι Έλληνες... ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, μόνο ένας στους εφτά Έλληνες άνεργους παίρνει το επίδομα ανεργίας, με τους υπόλοιπους δικαιούχους να είναι όλοι λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε 1.061.221 και απ’ αυτούς λαμβάνουν επίδομα μόλις οι 153.602, με τους Έλληνες πολίτες που παίρνουν την συγκεκριμένη επιδότηση να μην ξεπερνούν τους 20.000.

Σε εκπαιδευτικό πάρκο μετατράπηκε το Α.Π.Θ.– Άνοιξαν εργαστήρια, συλλογές και σπάνια αρχεία (ΦΩΤΟ)

Τις πόρτες των εργαστηρίων, των σπάνιων αρχείων, μουσείων και συλλογών του άνοιξε για το κοινό το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΑΠΘ την Κυριακή».
Τις Κυριακές 10, 17 και 24 Μαΐου, το ΑΠΘ μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας, επιμένοντας στην αξία της γνώσης και της έρευνας και κάνοντας συμμέτοχο την κοινωνία.

Χρυσές συμβουλές για να γράψετε καλά στις πανελλήνιες εξετάσεις


Χρυσές συμβουλές για να γράψετε καλά στις πανελλήνιες εξετάσεις

Ένα κατατοπιστικό άρθρο για το τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις του μαθηματικού – ερευνητή Στράτου Στρατηγάκη, φιλοξενεί η ιστοσελίδα naftemporiki.gr. Διαβάστε το:
Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν σε λίγες μέρες. Οι τελευταίες μέρες είναι συνήθως δύσκολες, καθώς το άγχος και η αγωνία για την έκβαση των εξετάσεων μεγαλώνει, όσο ο χρόνος για τις εξετάσεις λιγοστεύει. Το άγχος δεν είναι εύκολο να εξαφανιστεί, αλλά μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο. Ας δούμε μερικές απλές οδηγίες.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/5/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/5/2015
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

Καιρός (Δευτέρα 11- 5-15)

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στις ανατολικές και νότιες κυρίως ηπειρώτικες περιοχές πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Ανεμοι βόρειοι στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο μέχρι 8 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ