Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΟΚΛΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΟΥ WARE ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΉΣ ΣΧΟΛΗΣ




Αγαπητοί συνάδελφοι,  με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην παρακάτω εκδήλωση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής:

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας
ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Καθηγητής Μιλτιάδης Δ. Κωνσταντίνου και
ο Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Καθηγητής Θεόδωρος Ξ. Γιάγκου
σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ

Charles Aznavour - La mamma

Ελληνική ταινία :Πάρε Κόσμε (1967). Θανάσης Βέγγος


Κανέλα και σακχαρώδης διαβήτης

Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πανάρχαια μπαχαρικά με προέλευση από την νοτιοανατολική Ασία και παράγεται από τον φλοιό των δέντρων του γένους Cinnamomum.
Η Σρι Λάνκα ήταν παραδοσιακά ο κύριος εξαγωγέας κανέλας και οι ιστορικές αναφορές φθάνουν μέχρι την αρχαία Αίγυπτο του 1400 π.Χ. Στην ευρώπη η κανέλα έκανε την εμφάνισή της τον 16ο αιώνα από τους πορτογάλους. Το είδος που εισήχθη ήταν το Cinnamomum zeylancium το οποίο και αναφέρεται ως πραγματική κανέλα.

ΤΡΕΛΗ “ΠΑΤΕΝΤΑ”: Θέλετε “τσάμπα” internet;; Έτσι θα ξεκλειδώσετε το WIFI του γείτονα σε ένα λεπτό!!

Θέλετε απεγνωσμένα να ξεκλειδώσετε το… wifi δίκτυο του γείτονα,ο οποίος δεν σας δίνει τον κωδικό,όμως εσείς το χρειάζεστε άμεσα; Mην ανησυχείτε,υπάρχει λύση!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για να έχετε το κωδικό από το wifi “της γειτονιάς” και να μην χάνετε ποτέ επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα από το internet…

Εντυπωσιακή παρέλαση στην Κίνα!






Η περάλαση έγινε με την ευκαιρία του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Άψογα συντονισμένα στρατεύματα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η εκπαίδευση είναι απίστευτα σκληρή, όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο, αλλά το αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο. Εξίσου εντυπωσιακές με τους άντρες είναι και οι γυναίκες του κινεζικού στρατού.

25 λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να επισκεφτείτε την Ελλάδα / 25 Reasons You Should Never Visit Greece

Το BuzzFeed και η Nia Alavezos παρουσιάζουν έναν ανορθόδοξο τρόπο για να αποθεωθούν οι ομορφιές της Ελλάδας, τα τοπία, οι θάλασσες, ο πολιτισμός και το φαγητό της.


  1.  Κάποιοι πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι ένα όμορφο μέρος. / Some people seem to believe that Greece is a beautiful place.

Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ένα όμορφο μέρος.

Ένα απλό πείραμα για το συμβατικό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο [Βίντεο]

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Αντικαπνιστικού Οργανισμού Δράση
για το Κάπνισμα και την Υγεία (ASH- Action on Smoking and Health) της Μ. Βρετανίας, η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με 2,6 εκατομμύρια ατμιστές στη Μ. Βρετανία σήμερα, αριθμός αυξημένος κατά 500 χιλιάδες από εκείνον του 2014 μόνο στους 4 πρώτους μήνες του 2015.

Οι πιο φτωχοί στην Ελλάδα πλήρωσαν διπλά την κρίση


Οι πιο φτωχοί στην Ελλάδα πλήρωσαν διπλά την κρίση

Η άδικη φορολόγηση και οι πολιτικές ενδυνάμωσαν τους ισχυρούς

Το Βερολίνο το είχε επισημάνει επανειλημμένως. Και διά στόματος Ανγκελα Μέρκελ και διά στόματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε«Λυπάμαι τους φτωχούς Ελληνες επειδή ο επιμερισμός των φορολογικών βαρών τούς αδικεί» είχαν με αρκετές ευκαιρίες δηλώσει τόσο η καγκελάριος όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Αλλά και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μόλις την περασμένη Δευτέρα μας θυμήθηκε από τη μακρινή Ινδία για να εκφράσει τη συμπόνια της για τους Έλληνες φορολογουμένους.

Τεστ κόπωσης: Πόσο αξιόπιστο είναι για τη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου

Τεστ κόπωσης: Πόσο αξιόπιστο είναι για τη διάγνωση της στεφανιαίας νόσου
Το τεστ κόπωσης ή ηλεκτροκαρδιογραφική δοκιμασία κόπωσης σε τάπητα είναι ένα χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο για τη στεφανιαία νόσο.
Πολλοί είναι ωστόσο αυτοί που υπερεκτιμούν την αξία του, καθώς οι πληροφορίες γύρω από το τεστ κόπωσης δεν αποσαφηνίζονται.
Κάποιος δηλαδή που ολοκλήρωσε την δοκιμασία κόπωσης στον κυλιόμενο τάπητα δεν σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο κίνδυνο με την καρδιά του. Αντίστοιχα, κάποιος που δεν κατάφερε να «βγάλει» τη 10λεπτη δοκιμασία, δεν συνεπάγεται ότι είναι καρδιοπαθής.

«Δύο λόγια στον επίδοξο βιαστή της γειτονίας» – Το απίστευτο μήνυμα κατά άγνωστου δράστη, που τοιχοκόλλησε παντού ομάδα γυναικών στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]


«Δύο λόγια στον επίδοξο βιαστή της γειτονίας» - Το απίστευτο μήνυμα κατά άγνωστου δράστη, που τοιχοκόλλησε παντού ομάδα γυναικών στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν γυναίκες της περιοχής Καμάρας στη Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσουν άγνωστο που έχει κάνει σεξουαλικές επιθέσεις στη γειτονιά τους. Με την υπογραφή «Οι «γειτόνισσες» στέλνουν το δικό τους μήνυμα στον δράστη, τοιχοκολλώντας το παντού στην πόλη. 

Πόσο θα πέσουν φέτος οι βάσεις και σε ποιες σχολές

panellinies-ypopsifios-eton60-1-315x236
Την κατιούσα αναμένεται να πάρουν οι βάσεις, ακόμα και στις σχολές μεγάλης ζήτησης, όπως η Ιατρική και η Νομική. Από τη μία τα δύσκολα θέματα και από την άλλη ο μικρότερος αριθμός εισακτέων αλλάζουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Εκτιμήσεις καθηγητών και βαθμολογητών, αν και ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι Εξετάσεις, είναι πως τα άριστα γραπτά θα είναι λιγότερα και θα υπάρξει συγκέντρωση στις λεγόμενες «μεσαίες βαθμολογίες». Οπως είναι λογικό, λοιπόν, θα μειωθούν τα μόρια σε πολλές σχολές.

Πανελλήνιες 2015: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθημάτων

Πανελλήνιες 2015: Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθημάτων
Με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ολοκληρώνονται σήμερα, Τρίτη (02/06/2015) οι Πανελλήνιες 2015 των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - Ομάδα Β').
Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

ΑΠΘ: ημερίδα για το ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για απθ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για το Μετρό Θεσσαλονίκης που οργάνωσε το μεταπτυχιακό Διοίκηση και Διαχείριση Τεχνικών Έργων του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/6/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/6/2015

Καιρός (Τρίτη 2- 6-15)





Μπόρες θα σημειωθούν σήμερα Τρίτη κατά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Άνεμοι βόρειων διευθύνσεων στο Αιγαίο βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη