Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


Ελληνική ταινία : TI 30 TI 40 TI 50.avi


Χαλκιδική: Στην πέμπτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων




ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (nchiotopoulou@ekdotiki.gr)

Μπορεί τα Χανιά να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων τουριστών, αλλά η Χαλκιδική –αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικέων- κατατάσσεται στην πέμπτη θέση. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης trivago για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1 Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα Χανιά, προορισμός ιδιαίτερα προσιτός οικονομικά, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 87 ευρώ.

Επισκέπτες ξενοδοχείων (με τι αποχωρούν?)



Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Telegraph αποκαλύπτει την εθνικότητα των πελατών που φαίνεται να φεύγουν από τα ξενοδοχεία που επισκέπτονται με περισσότερα πράγματα από αυτά που είχαν αρχικά.

Τι αλλάζει στον γάμο μετά από 6 εβδομάδες, 6 μήνες και 6 χρόνια;

Στην αρχή μιας σχέσης, μετά από έξι εβδομάδες δηλαδή, όλα είναι “μέλι γάλα” για το ζευγάρι και αυτό φαίνεται σε διάφορες φάσεις της καθημερινής ζωής τους. Σε έξι μήνες τα πράγματα αλλάζουν αρκετά, ενώ σε έξι χρόνια… έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως τα δύο φύλλα αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς θέματα…

Ξεκίνησε η καταβολή μηνιαίου επιδόματος στέγασης



Ξεκινάει χθες Παρασκευή η καταβολή του μηνιαίου  επιδόματος  στέγασης, που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ έως 220 ευρώ...  και, σε πρώτη φάση, αφορά μόνο 1.073 άτομα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης και κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Έχετε κολυμπήσει στους καταρράκτες της Σαμοθράκης. Ένα ταξίδι στα πανέμορφα τοπία ενός εκπληκτικού νησιού (βίντεο)...

Clipboard02

Σκοπός αυτής της δουλειάς ήταν να αποδώσει ένα “πορτραίτο” του τόπου, πιστό αντίγραφο της πραγματικής εικόνας που θ” αντικρίσει ο επισκέπτης. Μέσα από τα πλάνα ο θεατής κάνει ένα σύντομο ταξίδι στις ψηλές και απόκρημνες κορφές, τις απότομες πλαγιές, τα δασώδη φαράγγια που τα διασχίζουν οι ρεματιές και τα βραχώδη ακρογιάλια της Σαμοθράκης. Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες όπου οι τουρίστες απολαμβάνουν τη μέθεξη με τη φύση, είναι από τις σπάνιες εμπειρίες στην ελληνική φύση (2:50).

Στρατός: Τέλος τα βύσματα. Τι αλλάζει στις μεταθέσεις

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση Θεμάτων Μεταθέσεων Οπλιτών και Άλλες Διατάξεις περί Μέριμνας Προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» με το οποίο επιχειρεί να εισάγει για πρώτη φορά νομικό πλαίσιο καθορισμού μεταθέσεων των οπλιτών και να ρυθμίσει θέματα αναφορικά με τη μέριμνα και εκπαίδευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άγιο Όρος




Ιστορία του Αγίου Όρους

Η Χερσόνησος του Αγίου Όρους (ΑΟ), ο βορειοανατολικός δάκτυλος της γιγαντιαίας µυθικής παλάµης της Χαλκιδικής, που εισέρχεται σε βάθος 60 και πλέον χιλιοµέτρων στο Αιγαίο πέλαγος, κατέχει έκταση 332,5 τετρ. χιλιοµέτρων.
Η κατάσταση εδαφολογικά χαρακτηρίζεται ανώµαλη: λοφοσειρές που αρχίζουν από τη Μεγάλη Βίγλα, παραλλήλως κατευθυνόµενες προς το νότιο άκρο, παρατάσσονται, για να στηρίξουν στην απόληξη τους, τον µυθικό πέτρινο γίγαντα Άθω, ύψους 2.035 µέτρων.

Στις φλόγες η κατεχόμενη Αμμόχωστος



Τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά, της οποίας το μέτωπο υπολογίζεται στα τέσσερα χιλιόμετρα, μαίνεται στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Η περιοχή είναι ακατοίκητη και εγκαταλελειμμένη από την τουρκικη εισβολή, τον Αύγουστο του 1974, και γι΄ αυτό αποκαλείται «πόλη φάντασμα».

Οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια... το οποίο περνάει με ψήφους του ΠΑΣΟΚ.


  • Το πρώτο ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία είναι γεγονός.
  • Και η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε τις ψήφους άλλου κόμματος για να περάσει νομοσχέδιο (έστω από την επιτροπή) ήρθε...
Ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, καταψήφισαν τόσο επί της αρχής όσο και...ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. 

Η ιστορία της θαλάσσιας συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης ζωντάνεψε σήμερα στον ''Κωνσταντή'' (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Μια ευχάριστη βόλτα στα νερά του Θερμαϊκού, απόλαυσαν, χθες οι καλεσμένοι του «Κωσταντή», στις 12 το μεσημέρι. Τα μέλη της Κοινοπραξίας «Thessaloniki Waterways» πραγματοποίησαν μια σύντομη «δροσερή» διαδρομή με το καραβάκι, που ξεκίνησε από την προβλήτα στη θέση του Λευκού Πύργου, φτάνοντας μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων


Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων

Από τη Δευτέρα οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να αποκτούν το password από τα λύκεια τους για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων.
Συγκεκριμένα από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2015 ξεκινούν από τη Δευτέρα 15-6-2015 και ολοκληρώνονται την Τρίτη 7-7-2015.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/6/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/6/2015

Καιρός (Σάββατο 13- 6-15)



Ηλιοφάνεια και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Σάββατο. Τις απογευματινές ώρες πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα βόρεια ορεινά. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Σάββατο