Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και δείτε πού ψηφίζετε




Για τους περισσότερους πολίτες δεν έχει αλλάξει το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζουν. Παρ' όλα αυτά είναι καλό να κάνουμε όλοι ένα τελευταίο τσεκάρισμα. 
Δείτε πού ακριβώς ψηφίζετε στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου από την ενημερωμένη εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε Πού Ψηφίζεις».
Οι ψηφοφόροι θα πουν «ναι» ή «όχι» στα εκλογικά τμήματα που είχαν ψηφίσει και στις εκλογές του Ιανουαρίου, εκτός από τους ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα.
Βρείτε τη φόρμα ΕΔΩ

Προσοχή! Αύριο ψηφίζουμε μόνο με σταυρό!



Στις 7 το πρωί ανοίγουν αύριο οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στο οποίο οι πολίτες καλούνται να πουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση. 
Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια. Το λευκό κι ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μία από τις απαντήσεις: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ. Το ψηφοδέλτιο θα είναι έγκυρο μόνο με σταυρό προτίμησης, είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Οποιοδήποτε άλλο σύμβολο, όπως για παράδειγμα το x, θα καθιστά το ψηφοδέλτιο άκυρο.

Μουσικό πανόραμα...


Ελληνική ταινία : ΥΙΕ ΜΟΥ ΥΙΕ ΜΟΥ



 

Δεν φοβάμαι την πείνα, φοβάμαι το φόβο σας

Ακούω τι θα γίνει αν έρθει η ρήξη και δεν έχουμε να φάμε, να πάρουμε φάρμακα, να βάλουμε βενζίνη.
Ξέρετε, υπάρχουμε κι εμείς που όλα τα παραπάνω...

-άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο- τα έχουμε βιώσει.

Τι κάναμε;

Δεχτήκαμε και προσφέραμε αλληλεγγύη.

Καλά να πάθουμε;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολλοί αυτές τις μέρες αναρωτιούνται πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Πολλοί που κυκλοφορούν στους δρόμους με τα κλειστά μαγαζιά με τις ουρές στις τράπεζες,
αναρωτιούνται πως η άλλοτε αμέριμνη και «ευτυχισμένη» αυτή χώρα που οι κάτοικοι της το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πώς θα περάσουν πιο ωραία τις διακοπές τους....

Μαζική επιστροφή μεταναστών φοβάται η Αλβανία

http://www.financialbox.gr/images/cache/510db1a0d045e8c9242cc7d03726eb02_w770_h350_cp.jpgΣοβαρές επιπτώσεις στο ΑΕΠ, λόγω μείωσης των εμβασμάτων.

Η Αλβανία προετοιμάζεται για τον κίνδυνο οι αναταράξεις στην Ελλάδα να αναγκάσουν χιλιάδες αλβανούς μετανάστες να επιστρέψουν στη χώρα τους, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα εμβάσματα που τώρα στηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομία της χώρας.

Τηλεθεάτρια σε Στεφανίδου: Βαρεθήκαμε να σας ακούμε, μπορείτε να αλλάξετε χώρα; (VIDEO)

Μια τηλεθεάτρια τηλεφώνησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και μάλλον η γνωστή παρουσιάστρια δεν περίμενε αυτό που ερχόταν.
Επιτέθηκε στην εκπομπή και τη ρώτησε αν πιστεύει ότι δίνουν σωστή ενημέρωση στον πολίτη, μέσω της εκπομπής της.

Ο Σουλτς ζητάει Κυβέρνηση τυπου Παπαδήμου ή Στουρνάρα μετά το ΝΑΙ ! ΕΣΥ ΘΕΣ;

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/05/simitis-cf83cf84cebfcf85cf81cebdceb1cf81ceb1cf83-cf80ceb1cf80ceb1cebacf89cebdcf83cf84ceb1cebdcf84ceb9cebdcebfcf85-cf80ceb1cf80ceb1cebd.jpgΣουλτς: Μετά το «ναι» θα ήθελε να δει «κυβέρνηση τεχνοκρατών»

«Μετά το τέλος εποχής ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την ελπίδα να αναλάβει μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» στην Ελλάδα και να δοθεί τέλος στην «εποχή ΣΥΡΙΖΑ» σε περίπτωση νίκης του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Τι ώρα την Κυριακή το βράδυ θα βγουν τα ασφαλέστερα συμπεράσματα για το αποτέλεσμα;



Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Singular Logic τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες του δημοψηφίσματος, θα αργήσουν...
Υπολογίζεται ότι το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα, που θα καταδείξει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της καταμέτρησης και το τελικό αποτέλεσμα, θα βγει μετά τις 9 το βράδυ.
Ο Μιχάλης Καριώτογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που θα διαχειριστεί την παρουσίαση του αποτελέσματος, σημείωσε ότι για να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος θα πρέπει να πληρούνται τρεις προϋποθέσεις:

Ξεκινά το 23ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας - Δείτε το πρόγραμμα



Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2015 ανοίγει τις πύλες του για 23η χρονιά! Οι παραστάσεις θα γίνονται στο αμφιθέατρο της Σίβηρης Χαλκιδικής.
 Δείτε το Συνοπτικό Πρόγραμμα Παραστάσεων για το Καλοκαίρι 2015. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.
ΙΟΥΛΙΟΣ
Παρ 3/Ιουλ == «Ο Μαγικός Κόσμος της Παραμυθούπολης» || Θεατρική Παράσταση Παιδική (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ λόγω πολιτικών εξελίξεων)

Σάλος με τη δήλωση του Α. Γεωργιάδη στο Focus για τα capital controls



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία δήλωση που φέρεται να έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης στο γερμανικό περιοδικό Focus, στις 23 Ιουνίου.
Μάλιστα σχόλιο για αυτή τη δήλωσε έκανε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο οποίο αναφέρει: «Έκπληξη και ντροπή προκαλούν οι κατάπτυστες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό περιοδικό Focus Online που δημοσιεύθηκαν στις 23 Ιουνίου».

Ομοβροντία δηλώσεων Ευρωπαίων: "Μην πιστεύετε τις Κασσάνδρες - Η Ελλάδα παραμένει σε ΕΕ και ευρώ ανεξαρτήτως αποτελέσματος"


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 

Με ομοβροντία δηλώσεων Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα της Κυριακής η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, είναι στο ευρώ και πως θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, προτρέποντας να υπάρξει συμφωνία που θα βάζει ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Ξεκίνησαν τα εξπρές δρομολόγια του ΟΑΣΘ για τις παραλίες Επανομής και Μηχανιώνας



Από την Τετάρτη 1.7.2014 έως και την Δευτέρα 31.8.2015, θα λειτουργήσουν οι δύο εξπρές γραμμές αστικής συγκοινωνίας εξυπηρέτησης, προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας, οι οποίες θα έχουν την αφετηρία επί της οδού Μοναστηρίου 61, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Γραμμή αστικής συγκοινωνίας Νο70 ¨Ν.Σ. Σταθμός – Επανομή

Οι τρεις κινήσεις της Ουάσιγκτον που στρίμωξαν το Βερολίνο στην ελληνική κρίση



ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Το παιχνίδι που παίζεται με την ελληνική κρίση είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι φανταζόμαστε, με την εμπλοκή και τη «σύγκρουση» συμφερόντων από μεγάλες δυνάμεις. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ που αναφέρει ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο και πρέπει να περάσει από τον… κουρέα, οι αποκαλύψεις σε βάρος της Γερμανίας και ειδικότερα της Άνγκελα Μέρκελ μέσω των Wikileaks και βεβαίως οι παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες αναδεικνύουν το ρόλο των ΗΠΑ στην όλη υπόθεση.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/7/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/7/2015

Καιρός (Σάββατο 4-7-15)




Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου 2015.

Καθημερινή υπενθύμιση:Οι λίγοι επενδύουν στo φόβο μας....(ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ???)

                                              


                                                ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ