Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Μουσικό πανόραμα...

Μανώλης Μητσιάς  (μ'ένα παράπονο)


Ελληνική ταινία : Η ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΡΑ


Πώς να αφαιρέσετε εύκολα τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας σε 48 φρούτα και λαχανικά , το 65% των δειγμάτων βρέθηκαν θετικά σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Κανέλα: Ισχυρό όπλο κατά του διαβήτη



Πρωταθλητής στον αγώνα των φυσικών συστατικών κατά του διαβήτη αναδείχθηκε η κανέλα, σύμφωνα με ειδική έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι αναζήτησαν το καλύτερο φυσικό αντίδοτο στην τεχνητή ινσουλίνη.Οι ειδικοί ανακάλυψαν πως το γνωστό μπαχαρικό μπορεί είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό στις μεταβολικές διαδικασίες των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ, καθώς:

Η Ζωή επιμένει στον απολογισμό της ότι το χρέος δεν πρέπει να πληρωθεί


Η Ζωή επιμένει στον απολογισμό της ότι το χρέος δεν πρέπει να πληρωθείΗ ΠτΒ στη συνέντευξη Τύπου άφησε αιχμές για όσους κατέκριναν έντονα τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους 

Απολογισμό για το έργο της τους τελευταίους μήνες κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν απέφυγε να ρίξει «καρφιά» σε αρκετούς, ενώ επέμεινε στην άποψή της για το χρέος ότι δεν πρέπει να πληρωθεί.

Πρώτες οι σχολές της Θεσσαλονίκης στις προτιμήσεις των Ελληνοκύπριων υποψήφιων φοιτητών



Συγκριτικά με πέρσι ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων υποψηφίων για τα ΑΕΙ Ελλάδας αυξήθηκε, αφού πέρσι οι υποψήφιοι ήταν 3.170, ενώ φέτος ο αριθμός τους έφθασε στους 3.208

Τη Θεσσαλονίκη προτίμησαν, ως επί το πλείστον, φέτος στις πρώτες τους επιλογές οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ της Ελλάδας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, δεύτερη στις επιλογές είναι η Αθήνα, ενώ τα νησιά της Ελλάδας δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν για σπουδές, καθώς και φέτος πολύ λίγοι είναι αυτοί που τα επέλεξαν.

Θεσσαλονίκη: Πρώτη και τρίτη θέση για το ΑΠΘ στον διεθνή διαγωνισμό της Microsoft "Imagine Cup 2015"



Φωτ: Η ομάδα Prognosis του ΑΠΘ -από αριστερά:Ο επικεφαλής, καθηγητής Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης και οι φοιτητές του τμήματος Δημήτρης Ιακωβάκης, Βίκυ Μπίκια, Δέσποινα Ευθυμιάδου και Κωνσταντίνος Μαυροδής
 Την πρώτη θέση στην κατηγορία Ability Award και την τρίτη θέση στην κατηγορία World Citizenship Competition κατέλαβε η ελληνική ομάδα του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft "Imagine Cup 2015", που διεξήχθη στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον στις 27-31 Ιουλίου.

Γυναίκα γεννάει στο σπίτι μέσα στο νερό με τη βοήθεια μαίας [βίντεο]

1Η γέννα ενός παιδιού είναι ένα θαύμα. Τα συναισθήματα που νιώθει μία γυναίκα που γεννάει είναι μοναδικά και δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις.
Η γέννα μέσα στο νερό, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί μετά από μελέτες που έχουν κάνει, είναι ό,τι καλύτερο τόσο για την ίδια τη μητέρα όσο και για το έμβρυο.

Γενοκτονία: 4η στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού η Ελλάδα - Το Έθνος συρρικνώνεται - Θα μείνουν ατιμώρητοι οι αυτουργοί των Μμημονίων;



Τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού είναι η Ελλάδα από τότε που "αλυσοδέθηκε" στα εθνοκτόνα Μνημόνια, και μένει να καταγραφεί η ζημιά που θα υποστεί ο εληνικός πληθυσμός μετά την εφαρμογή του νέου και βαρύτερου μνημονιακού ολετήρα που θα ξεπεράσει σε βαρβαρότητα και τα δύο προηγούμενα μαζί.

ΤΟ ΕΣΥ ΝΟΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Ελλάδα 2015, Ελλάδα των «σωτήρων», του τρίτου μνημονίου, Ελλάδα των ΦΟΝΙΚΩΝ «κυβερνήσεων», της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, των μεγάλων λόγων, των ατελείωτων ΘΑ, των σχισμένων – ραμμένων μνημονίων, της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, Ελλάδα της πολιτικής ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ της ΨΕΥΤΙΑΣ, της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ, των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, Ελλάδα…..

Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ... ΑΠΟ ΤΗΝ 90ΧΡΟΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΛΚΗ ΖΕΑ!

Διαβάστε τι είπε η αειθαλής συγγραφέας Άλκη Ζέα για τη φτωχοποίηση της χώρας και τη σχέση αυτής με την έλευση του "κακού"!

Ενώ συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με αυτήν της κατοχής, δεδομένης και της βιωματικής της εμπειρίας...

Με δόσεις το αναδρομικό τσεκούρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το υπουργείο Εργασίας τροποποιεί προς το ευνοϊκότερο για 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους τη μεθοδολογία καταβολής της εισφοράς που έχει επιβληθεί από την 1η Ιουλίου τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις.
Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με την οποία τροποποιείται προηγούμενη σχετική εγκύκλιος που είχε εκδοθεί στις 30 Ιουλίου.

Ανέστειλαν την επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ



Ανακοίνωσή με την οποία  γνωστοποιεί την αναστολή της επίσχεσης εργασίας των μελών της, εξέδωσε η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά τα συνάντηση που είχε το ΔΣ της Ένωσης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γεν. Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Ι. Βαφιάδης καθώς και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ως αρωγός των θέσεων και προτάσεων της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ καθώς η Ένωση βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/8/2015


Οι πολιτικές εφημερίδες 1/8/2015
            Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καιρός Πέμπτη 6-8-2015




Αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, στο Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο, κατά τόπους στο Ιόνιο και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015.

Το πυρηνικό "μανιτάρι" που σχηματίστηκε μετά την έκρηξη στη Χιροσίμα.



Το πυρηνικό "μανιτάρι" ύψους 18 χιλιομέτρων που σχηματίστηκε από την έκρηξη στο Ναγκασάκι.
Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα που σφράγισαν την νίκη των συμμάχων κατά του Άξονα. Η χρήση αυτού του όπλου θεωρήθηκε απαραίτητη από τις ΗΠΑ για την αποφυγή μεγάλης στρατιωτικής απόβασης με πολλούς νεκρούς καθώς και ο μόνος ικανός δρόμος να πεισθεί ο αντίπαλος σε άνευ όρων παράδοση.