Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Nayra: Μουσική είναι η επικοινωνία με την άλλη πλευρά του εαυτού σου


Μουσικό πανόραμα...

Μια κυριακή - Δημήτρης Μητροπάνος

Ελληνική ταινία:Η ωραία του κουρέα


Δέχεσαι επίθεση; Δώσε βάση σε 10 συμβουλές που μπορεί να σώσουν τη ζωή σου

http://www.diaforetiko.gr/wp-content/uploads/2015/03/hand19n-1-web-660x330-600x300.jpgΑυτό είναι για σένα, και για να το μοιραστείς με τον/την σύζυγό σου, τα παιδιά σου, τους φίλους σου, όλους όσους ξέρεις.
Αφού διαβάσεις αυτές τις 10 σημαντικές συμβουλές, στείλτο σε κάποιον που νοιάζεσαι.
Δεν είναι κακό να είσαι προσεκτικός σε αυτό τον τρελό κόσμο που ζούμε.

Πως συμπεριφέρεται ένας πραγματικός φίλος


«Οι σύντροφοι έρχονται και παρέρχονται, οι αληθινοί φίλοι όμως μένουν για πάντα…»

Πόσες φορές το έχεις ακούσει αυτό στη ζωή σου και πόσες φορές συμφώνησες με αυτό! Οι φίλοι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι εκείνοι με τους οποίους μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τα μυστικά μας, τον εαυτό μας.

O γρίφος του σερβιτόρου – Εσείς μπορείτε να τον λύσετε;


1

3 άνδρες πάνε σε ένα Κινέζικο Εστιατόριο για να φάνε. Όλοι παραγγέλνουν το ίδιο πιάτο το οποίο κοστίζει 10 ευρώ.
Αφού τέλειωσαν το φαγητό τους, ήρθε ο σερβιτόρος για να τους φέρει τον λογαριασμό. Κάθε ένας έδωσε 10 ευρώ, όσο δηλαδή έκανε και το φαγητό που παρήγγειλε.
Ο σερβιτόρος πηγαίνει τα χρήματα στο αφεντικό του αλλά εκείνος εκνευρισμένος του λέει πως έκανε λάθος και του θυμίζει την προσφορά του καταστήματος.

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Σόϊ – Μπλέ, έως μαύρο …

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Η τράπουλα μοιάζει σημαδεμένη και οι παίκτες παρατάσσονται με προκαθορισμένο τρόπο…

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο για το αποτελεσμά της αλλά και για τις παραδοξότητες, τις αντιφάσεις και τα πρωτόγνωρα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν…

Μοναδικό βίντεο: Δείτε πώς μεταδίδεται ο ιός της γρίπης

Η περίοδος των πρώτων κρυολογημάτων και των πρώτων κρουσμάτων της
εποχικής γρίπης πλησιάζει και θα πρέπει να όλοι να γνωρίζουμε πώς θα προστατευθούμε από αυτήν, αλλά και πώς θα προστατεύσουμε τους άλλους, εφόσον είμαστε εμείς που αρρωστήσαμε.

Κάθε 68 δευτερόλεπτα και μια νέα περίπτωση νόσου Alzheimer παγκοσμίως


Κάθε 68 δευτερόλεπτα και μια νέα περίπτωση νόσου Alzheimer παγκοσμίως

Κάθε 68 δευτερόλεπτα διαγιγνώσκεται και μια νέα περίπτωση νόσου Alzheimer παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, εντός του 2015 εκτιμάται ότι θα υπάρχουν συνολικά πάνω από 9,9 εκατομμύρια νέα περιστατικά άνοιας.

Ήδη, την τρέχουσα χρονιά και σε παγκόσμιο επίπεδο 46,8 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με άνοια και αναμένεται να φτάσουν τα 74,7 εκατομμύρια μέχρι το 2030 και τα 131,5 έως το 2050.

Αυτές οι 10 χώρες έχουν τους υψηλότερους μισθούς. Δεν θα πιστεύετε ποια είναι στο Νο 1


Ποιες είναι οι 10 χώρες όπου ο εργαζόμενος... απολαμβάνει το υψηλότερο μέσο διαθέσιμο εισόδημα; Δηλαδή το καθαρό ποσό μετά φόρων, που ένα νοικοκυριό, έχει κέρδη καθαρά το χρόνο. Η έρευνα του ΟΟΣΑ αφορά τους μέσους όρους για ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά.

''Φθινοπωρινή Ισημερία'' στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης



Διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμού, χώρος ζωντανός και φιλόξενος, αγαπημένο στέκι μικρών και μεγάλων. Η προβλήτα Α' στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποδέχεται μια νέα σειρά δράσεων με τίτλο: «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού».
Η αρχή γίνεται με τη «Φθινοπωρινή Ισημερία», το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκπαιδευτικών και όχι μόνο δράσεων, που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να περιεργαστούν, να ανακαλύψουν, να αισθανθούν και εντέλει να συνειδητοποιήσουν, ότι πολιτισμός και λιμάνι είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.

ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ: Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ FORBES...

...ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ...
Είναι μόλις 27 ετών, με όραμα να αλλάξει την Ιατρική και το όνομά της φιγουράρει ...
στην λίστα του Forbes των προσωπικοτήτων κάτω των 30 ετών, που καινοτόμησαν στον τομέα της Υγείας.
Η Ελένη Αντωνιάδου είναι η συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την μεταμόσχευση με τεχνητά όργανα. «Φτιάχνει» ανθρώπινα όργανα από βιοϋλικά και βιοκύτταρα

Εκλογές 2015 - Τι θα συμβεί αν κάποιος δεν πάει να ψηφίσει

Εκλογές 2015 - Τι θα συμβεί αν κάποιος δεν πάει να ψηφίσει
Μπορεί η νομοθεσία να είναι σαφής και να αναφέρει ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική στις βουλευτικές εκλογές σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται κυρώσεις, αυτές όμως ουσιαστικά δεν εφαρμόζονται σε πολίτες που δεν πάνε να ψηφίσουν.

Καιρός:Κυριακή 20-9-2015





Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες σταδιακά στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα βρέξει, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Άνοιξαν οι κάλπες


Άνοιξαν οι κάλπες

Ξεκίνησε η εκλογική μάχη. Από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα της χώρας για τις Εθνικές εκλογές.
Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι βρίσκονται σήμερα σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τους τμήμα.