Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Καιρός:για Κυριακή 11-10-2015




Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα....ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΒΡΕ ΨΕΥΤΡΑ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ


Ελληνική ταινία:Γυμνοί στο δρόμο


Όταν τολμούν οι Σαλονικιοί, κάτι καλό γίνεται !!!


4 νέοι από τη Θεσσαλονίκη παράτησαν τις 
δουλειές τους και φτιάχνουν «Αλη» (με ένα λ) μπύρα 
Εδώ και μερικούς μήνες η Θεσσαλονίκη έχει τη δική της «Αλη» μπύρα. Μια ομάδα τεσσάρων φίλων έκαναν το όνειρό τους για φρέσκια μπύρα πραγματικότητα και σιγά σιγά κατακτούν την Ελλάδα. 

Μαγεία: Βόλτα στις πανέμορφες στοές της Θεσσαλονίκης !!

Αν και στη γενικά ηλιόλουστη χώρα μας το
«είδος» έπαψε να ευδοκιμεί, οι στοές της Θεσσαλονίκης, καθεμιά με την ιστορία και την αρχιτεκτονική της, συνεχίζουν να μεταλλάσσονται, να υποδέχονται νέα στέκια και να διεκδικούν το δικό τους μερίδιο από τη ζωή της πόλης ..

Πονοκέφαλος από hangover: Γιατί συμβαίνει – Τι να κάνετε


Ο πονοκέφαλος και το “βαρύ κεφάλι” μετά από μια έντονη βραδιά με... αρκετή κατανάλωση αλκοόλ είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους, αν όχι σε όλους τους ανθρώπους.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί έχουμε πονοκέφαλο από το hangover;
 
Το κλειδί βρίσκεται στο γεγονός ότι το αλκοόλ είναι διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που περνάει στο αίμα σας, το σώμα σας χρησιμοποιεί τα αποθέματα νερού στη ροή του αίματος για να το αραιώσει.

Ανοίγουν οι φάκελοι της διαφθοράς: 6.230 offshore εταιρείες, 35.000 ΜΚΟ


Ανοίγουν οι φάκελοι της διαφθοράς: 6.230 offshore εταιρείες, 35.000 ΜΚΟ

«Όλα ανοίγουν ξανά από την αρχή» είναι το μήνυμα του αρμόδιου για τη διαφθορά και τη διαπλοκή αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με βαρυσήμαντη δήλωσή του στο «ΠΑΡΟΝ». Όπως σημειώνει, θα ανοίξουν ξανά όλοι οι φάκελοι που έχουν σχέση με τις αναθέσεις δημοσίων έργων και προμηθειών, με τις 6.230 offshore εταιρείες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται μεγαλόσχημοι, πρώτα ονόματα καναλαρχών και εφοπλιστών, με τις 35.000 ΜΚΟ, που έχουν πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια, με τα θαλασσοδάνεια επωνύμων και με το πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η συνταγή που σώζει ζωές παιδιών

teacher and  studentsΤο κείμενο που ακολουθεί είναι πραγματικός δυναμίτης. Όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί (ειδικά αυτοί), παππούδες, γιαγιάδες, έχουμε ανάγκη να το  διαβάσουμε ξανά και  ξανά. Για να νιώσουμε πιο δυνατοί,  για να αντιληφθούμε πώς μπορούμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον που ν΄αγκαλιάζει όλα τα παιδιά. Για να πιστέψουμε πως από τη δική μας μικρή γωνίτσα αληθινά μπορούμε να συνεισφέρουμε ώστε να γίνει ο  κόσμος αυτός πιο αληθινός και φιλόξενος:

Οι 11 χώρες με τη μεγαλύτερη τραπεζική ασφάλεια ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ


elvetia708

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πρόσφατα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τα στοιχεία από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι χώρες των οποίων οι τράπεζες προσφέρουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο.
Το μέτρο που χρησιμοποιήθηκε δεν αφορά τη λογιστική ή καθαρά τα οικονομικά στοιχεία αλλά το πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος την ασφάλεια που του προσφέρουν οι τράπεζες των χωρών. Θα περίμενε κανείς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκονταν ψηλά όμως η κρίση του 2008 έριξε τις δύο χώρες στις θέσεις 89 και 49 αντίστοιχα, πιο χαμηλά από τις Ονδούρες, τη Ναμίμπια και το Περού.
Οι 11 χώρες με τις πιο ασφαλείς τράπεζες είναι οι εξής:

ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2013/06/melisses.gifΤον κώδωνα του κινδύνου χτυπά για άλλη μια φορά η Greenpeace για την πιο ακούραστη εργάτρια του οικοσυστήματος μας, τη μέλισσα, η οποία κινδυνεύει άμεσα με εξαφάνιση λόγω των φυτοφαρμάκων!

Οι μέλισσες θεωρούνται οι «βασίλισσες της βιοποικιλότητας», αλλά οι πληθυσμοί μελισσών συνεχίζουν να μειώνονται ως αποτέλεσμα ενός προβληματικού βιομηχανικού γεωργικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιεί εντατικά χημικές ουσίες και μεγάλες φυτείες μονοκαλλιέργειας

220 Volt από νερό …Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Π. ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΘΟΝΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

image
Οι πολυετείς προσπάθειες κατασκευής της συσκευής που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο μόνο ελάχιστη ποσότητα νερού, καθώς και οι …
ενέργειες ανάδειξης και διάδοσης αυτής της ελπιδοφόρας εφεύρεσης από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, αναλύονται στο ντοκιμαντέρ του zougla.gr.

Μπλόκα ετοιμάζουν οι αγρότες ...κόντρα στην «φοροεπιδρομή»


  • Σε πανελλήνια σύσκεψη, προκειμένου να στήσουν «ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης» καλεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου τους αγρότες η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Πώς στήνουν το κόλπο με τις ταμειακές μηχανές «μαϊμού»


Πώς στήνουν το κόλπο με τις ταμειακές μηχανές «μαϊμού»

Διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των πειραγμένων ταμειακών μηχανών καιφορολογικών μηχανισμών, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στον χώρο της εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, όπου πολλές επιχειρήσεις παραποιούν ή και παρακάμπτουν τους φορολογικούς μηχανισμούς με διάφορους τρόπους, ενώ στην απάτη εμπλέκονται εταιρείες πώλησης λογισμικού αλλά και χάκερ που πληρώνονται ακόμη και με 15.000 ευρώ για να αλλοιώσουν το λογισμικό των ταμειακών μηχανών.

«Μαύρο» θα πέσει στις ιστοσελίδες του ΥΠΟΙΚ και του taxisnet λόγω αναβάθμισης

«Μαύρο» θα πέσει στις ιστοσελίδες του ΥΠΟΙΚ και του taxisnet λόγω αναβάθμισης





Ποιες ημέρες θα διακοπεί η πρόσβαση των χρηστών

«Μαύρο» θα πέσει στις ιστοσελίδες του taxisnet και του ΥΠΟΙΚ σε ορισμένες ημέρες καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης προχωρά στην υλοποίηση σημαντικών έργων αναβάθμισης και επέκτασης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/10/2015


                                
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.