Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: για Πέμπτη 12-11-2015







Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Ελληνική ταινία:Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη


Η κουβέρτα του παππού… (Eξαιρετικό)


5


Όταν τα γεράματα χτυπάνε την πόρτα… οι άνθρωποι γίνονται βάρος στους νεότερους, έτσι τουλάχιστον πιστεύουν… Και έτσι το βλέπουν κάποιοι. Ξεχνάνε, όμως, ότι τα γεράματα δεν είναι αρρώστια, κάποια στιγμή όλοι θα φτάσουν εκεί. Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις! Σοφή αυτή η παροιμία.
Κανένας δεν αναλογίζεται τα δύσκολα, αυτά που θα ‘ρθουν.
Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ακόμα και τα πιο φυσιολογικά πράγματα για εμάς και οι φυσικές απλές δραστηριότητες στα γεράματα γίνονται με δυσκολία.

Πόση αξία δίνετε στον εαυτό σας; Μια μικρή παραβολή για την αυτοπεποίθηση

cb96b992c299baefee95228517f60c23
Μια φορά ένας νέος πήγε σε ένα σοφό και του είπε:
‘Ήρθα για την συμβουλή σου. Βασανίζομαι από σκέψεις  ότι είμαι άχρηστος και δεν θέλω πια να ζω. Όλοι μου λένε ότι είμαι αποτυχημένος και χαζός. Σε ικετεύω, αφέντη, βοήθησε με!’
Ο σοφός έριξε μια ματιά στον νέο και απάντησε βιαστικά: ‘Συγχώρα με αλλά βιάζομαι πολύ. Υπάρχει ένα πολύ επείγον θέμα που πρέπει να ασχοληθώ…’ – και σταμάτησε, για ένα λεπτό, σκέφτηκε και πρόσθεσε: ‘Αλλά αν συμφωνείς να με βοηθήσεις θα σου ανταποδώσω την χάρη.

Παρασκευή ή Δευτέρα η πληρωμή του Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης


641375-petrelaio_large_t_1101_54118699_5.jpg

Την Παρασκευή θα πληρωθούν τα χρωστούμενα που αφορούν το περσινό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αναμένεται να γίνει έως τη Δευτέρα. Παράλληλα θα υπάρξει και η σχετική υπουργική απόφαση για τα νέα κριτήρια για το φετινό επίδομα.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ : ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ...

...ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ...
Σε δραστική μείωση του ορίου προστασίας της α΄ κατοικίας από πλειστηριασμούς ...
φαίνεται ότι οδηγείται η κυβέρνηση προκειμένου να συμφωνήσει με τους δανειστές.


Ενώ η αρχική πρόταση που κατατέθηκε από την Αθήνα κάλυπτε το 99% των δανείων, πλέον οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για μια πρόταση που καλύπτει ένα ποσοστό από 56% έως 65% των δανείων.

Κλειστά για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια τα δημόσια ΙΕΚ...



  • Κλειστά παραμένουν τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) για πρώτη φορά εδώ και μία εικοσαετία, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες παιδιά τα οποία περιμένουν με αγωνία να αρχίσουν τα μαθήματα. Σύμφωνα με το "Έθνος" πολλοί γονείς εξαναγκάστηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά ΙΕΚ, βάζοντας όμως το χέρι στην τσέπη, αφού απαιτούνται δίδακτρα και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά υψηλά.

15 έξυπνα κόλπα, που θα κάνουν το χειμώνα σου πιο ευκόλο!

Πάνω που οδεύαμε για άνοιξη ο χειμώνας λιγάκι σαν να να μας ξαναθυμήθηκε τις τελευταίες μέρες! 

Μέχρι λοιπόν να τον ξεφορτωθούμε για τα καλά αυτά τα 15 κόλπα για εξτρίμ χειμωνιάτικες καταστάσεις -αχρείαστα να είναι- αλλά θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου!

1. Κόλλησες στο χιόνι; Βάλε χαλίκι για γάτες ή το πατάκι του αυτοκινήτου σου για να δημιουργήσεις έλκυση και να βγεις από εκεί που έχεις κολλήσει.

Αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία για να κερδίσετε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ


641411-2376531.jpg

Δείτε αναλυτικά ποιοι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως την Πρωτοχρονιά για να κερδίσουν την έκπτωση φόρου. Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την Ημερησία, δίνει μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία σε χιλιάδες φορολογούμενους να κερδίσουν την έκπτωση των 2.100 ευρώ. Αφορά σε όσους δεν δήλωσαν το ποσό των αποδείξεων το 2014.

«Ξεβολεύονται » πρώην Πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Βουλής

Με το τέλος των προνομίων πρώην πρωθυπουργών, προέδρων Βουλής και προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων, ξεκίνησε η διαδικασία αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2016.
Σύμφωνα με την πρόταση του Νίκου Βούτση, η οποία και επικυρώθηκε από όλα τα κόμματα, πλήν της Χρυσής Αυγής, προβλέπεται:

Το «νέο όνειρο» περιμένει το ΕΣΠΑ!


Θαλάσσια συγκοινωνία Θεσσαλονίκης: 

  • Eχουν δοθεί 1.000.000 € για μελέτες 
  • και αναμένονται (άγνωστο πότε) 10.000.000 €
Μετά τον καταποντισμό της υποθαλάσσιας αρτηρίας (πληρώσαμε και... αποζημίωση 70.000.000 ευρώ στον εργολάβο για ένα έργο που δεν άρχισε ποτέ!)

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ως 60.000 ευρώ για να στήσουν τη δική τους επιχείρηση

Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 60.000 ευρώ άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει το νέο πρόγραμμα 
του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης ενώ στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις.

Πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε......

                               

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/11/2015



                             
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.