Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: για Τρίτη 17-11-2015








Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με αυξημένη υγρασία και παροδικές, περιμένουμε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...Το πιο μεγάλο ψέμα - Παντελής Θαλασσινός


Ελληνική ταινία: Η Κόρη Μου Η Σοσιαλίστρια


Η ερωτική επιστολή Κρητικιάς και η ξεκαρδιστική απάντηση του αγαπητικού της

Τον καιρό τον παλιό οι επιστολές ήταν το πιο διαδεδομένο μέσο κρυφής επικοινωνίας μεταξύ ερωτευμένων ζευγαριών. 
Και ενώ όλοι έχουμε στο μυαλό μας το πόσο ρομαντική θα ήταν αυτού του είδους η επικοινωνία, το ραβασάκι μιας Κρητικιάς με το ψευδώνυμο "Το πανέμορφο αγριολούλουδο" στον αγαπητικό της και η απάντηση εκείνου με το ψευδώνυμο "Ο μελαχροινός Πρίγκηπας", μας προσγειώνει απότομα και μας κάνει αν μη τι άλλο να γελάσουμε. 

Ρεκόρ και πάλι από τον "Μασούτη"- Πόσους εργαζόμενους απασχολεί



Καθαρά κέρδη 14,375 εκατ. ευρώ πέτυχε πέρυσι η αλυσίδα Μασούτης η οποία ενίσχυσε το δίκτυό 
της με 10 νέα καταστήματα. Έμφαση στην ανάπτυξη του δικτύου της δίνει η αλυσίδα και τη φετινή χρονιά.

Μασούτης: Αύξηση 70% στα κέρδη 2014-Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου

Κλειστά επ’ αόριστον Πύργος του Άιφελ και το Λούβρο.

  • Κλειστά επ’ αόριστον θα μείνουν δυο από τα σύμβολα του Παρισιού, ο Πύργος του Άιφελ και το Λούβρο, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων στη γαλλική πρωτεύουσα. Τα δυο...αξιοθέατα προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες ανά ημέρα.


Mήπως είμαστε ...τελειωμένοι και δεν μας το λένε;




Φως από πουθενά καθώς ο εθνικός στόχος πλέον της χώρα είναι πως θα μπορέσει η κυβέρνηση να πάρει την επόμενη δόση, για να μπορεί στη συνέχεια να προετοιμάσει ...τα νέα μέτρα που απαιτούνται για την μεθεπόμενη δόση! Και από επενδύσεις; 
Σε κάθε γωνία κι ένα προποτζίδικο που πουλάει ψεύτικες ελπίδες , μια και δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, μαζί με νέους φούρνους και άπειρα καφέ!

Η μελισσοκομία έχει προϊστορία τουλάχιστον 8.500 ετών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι άνθρωποι είχαν βρει τρόπο να αξιοποιούν τις μέλισσες ήδη από τη Λίθινη εποχή, πριν από 8.500 έως 9.000 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα
διεθνή επιστημονική έρευνα, με ελληνική συμμετοχή,
η οποία μεταθέτει ακόμη πιο βαθιά στο παρελθόν τη σχέση των ανθρώπων με τις μέλισσες και τις ρίζες της ίδιας της μελισσοκομίας, η οποία παραμένει πάντως άγνωστο πότε ακριβώς ξεκίνησε.

Ο γιατρός που θεράπευσε 120.000 τυφλούς!

perierga.gr - Ο γιατρός που θεράπευσε 120.000 τυφλούς!Κανείς οφθαλμίατρος στα ιατρικά χρονικά δεν χάρισε φως σε τόσους ασθενείς. Είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος ήρωας κατά της
τύφλωσης, έχοντας θεραπεύσει γύρω στους 120.000 φτωχούς ασθενείς με καταρράκτη. Από τα 39 εκατομμύρια τυφλούς που ζουν σήμερα σε όλο τον κόσμο, περίπου οι μισοί έχασαν την όρασή τους λόγω καταρράκτη, μιας πάθησης που αντιμετωπίζεται άμεσα και εύκολα στον Δυτικό Κόσμο. Όχι όμως και στο Νεπάλ, τη χώρα όπου γεννήθηκε ο Δρ Σάντουκ Ρούιτ. Ουρές ασθενών από απομακρυσμένα χωριά δεν σταματούν να έρχονται στο ιατρείο του μέσα από δύσβατα ορεινά μονοπάτια, αναφέρει ο απεσταλμένος των New York Times στο Νεπάλ.

«Η Ελλάδα έχει κοιτάσματα ουρανίου που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες για 3.000 χρόνια!»



Δηλώνει ο κορυφαίος καθηγητής Πυρηνικής Μηχανικής Λευτέρης Τσουκαλάς Ένας από τους κορυφαίους Πυρηνικούς Μηχανικούς στον κόσμο είναι ο Ηλείος καθηγητής Λευτέρης Τσουκαλάς. Ενώ μεγάλωσε στην Ελλάδα, το ταλέντο του, αναγνωρίστηκε στην Αμερική, όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο. Είναι από τους ανθρώπους που πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υπερνικήσει την οικονομική κρίση, αν έκανε επενδύσεις στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Ο Λευτέρης Τσουκαλάς μίλησε αποκλειστικά στην «ΠΡΩΤΗ» για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Γαστούνη, αλλά και για το πώς μπόρεσε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

ΘΗΡΑ 1613 π.Χ.: Η μεγαλύτερη έκρηξη ηφαιστείου που γνώρισε η Ανθρωπότητα

Νέα δεδομένα στη χρονολόγηση της έκρηξης και στις συνέπειές της σε Μινωικό – Αιγυπτιακό Πολιτισμούς.
Συνέντευξη του ηφαιστειολόγου δρ Γιώργου Βουγιουκαλάκη.

Ήταν άνοιξη (κι αυτό αποδεικνύεται από σπόρους και γυρεόκοκκους, που βρέθηκαν στην ηφαιστειακή τέφρα) του 1.613 π.Χ., όταν έγινε η μεγαλύτερη έκρηξη ηφαιστείου, που έχει γνωρίσει η Ανθρωπότητα τα τελευταία τουλάχιστον 10.000 χρόνια, η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς τη Θήρα και τα κοντινά νησιά σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Τα επαγγέλματα που χρηματοδοτούνται έως και 100% από το ΕΣΠΑ



Πενήντα επαγγέλματα-επιχειρηματικές δραστηριότητες χρηματοδοτούνται έως και 100 από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και «Επιχειρούμε Δυναμικά».

Τα 50 επαγγέλματα που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ – Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν

Δείτε στον πίνακα πόσα θα πληρώσετε για τα νέα τέλη κυκλοφορίας


Δείτε στον πίνακα πόσα θα πληρώσετε για τα νέα τέλη κυκλοφορίας


Ακριβότερα μέχρι και κατά 89 ευρώ θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν 1,8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων σε σύνολο 5,2 εκατομμυρίων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ένας στους τρεις δηλαδή θα κληθεί να καταβάλει μεγαλύτερο αντίτιμο σε σχέση με το 2014.

Νέα σύγχρονη διαδικτυακή πύλη για το ΕΣΠΑ 2014–2020 – Πώς μπορείτε να εξυπηρετηθείτε



Νέα διαδικτυακή πύλη για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 δημιούργησαν οι αρμόδιες αρχές, προσαρμόζοντας την στις ανάγκες της νέας προγραμματικής περιόδου.
Στη νέα διαδικτυακή πύλη, όπως αναφέρεται σχετικά, συνεχίζεται η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της λειτουργίας του ηλεκτρονικού Helpdesk ΕΣΠΑ για την υποβολή γραπτών ερωτημάτων καθώς και η δυνατότητα εγγραφής για αποστολή ηλεκτρονικών ενημερώσεων (e-mail alerts) με εξατομικευμένο περιεχόμενο, ενώ η εμφάνιση της πύλης προσαρμόζεται σε συσκευές tablet και smart phones (responsive design).

Σχολικοί φύλακες… transformers – Δείτε πώς μετατρέπονται σε «βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό»

Μετά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που τοποθετούνται γραμματείς στα δικαστήρια, τώρα και οι σχολικοί φύλακες, εξελίσσονται σε βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας!
Σύμφωνα με το protothema.gr, με τρεις αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που δημοσιεύονται στο ΦΕΚ Β΄/2436/ της 11ης Νοεμβρίου 2015, συνολικά 211 πρώην σχολικοί φύλακες, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/11/2015


                            
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.