Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: για Πέμπτη 3-12-2015



Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...Κι ύστερα - Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής


Ελληνική ταινία:Οι γαμπροί της ευτυχίας


Αυτοί είναι οι λόγοι που τα ποτά προκαλούν μέθη. Τι συστήνουν οι επιστήμονες.



Όταν πίνουμε, το αλκοόλ εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος από τα μικρά αιμοφόρα αγγεία που υπάρχουν στο στομάχι και στο λεπτό έντερο. Το περίπου 20% του αλκοόλ απορροφάται από το στομάχι και το υπόλοιπο 80% από το λεπτό έντερο.
Η πέψη του αλκοόλ γίνεται στο ήπαρ, όπου υπάρχουν ένζυμα που το διασπούν. Το ήπαρ μπορεί να μεταβολίζει ένα ποτήρι ποτού την ώρα.

Υδροπλάνα στη Θεσσαλονίκη;


Αίτηση για την έκδοση άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου υπέβαλε ..
στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων η ΟΛΘ ΑΕ.

Η εταιρία σχεδιάζει τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου με δυνατότητα τουλάχιστον τεσσάρων θέσεων πρόσδεσης υδροπλάνων, παρέχοντας την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα αεροσκάφη που θα δρομολογηθούν από τις εταιρείες, οι οποίες σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο, ενισχύοντας τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά κυρίως με την νησιωτική Ελλάδα.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

                Αποτέλεσμα εικόνας για περιουσιολόγιο

Είναι τόσο κακό το περιουσιολόγιο; Κι άλλα κράτη δεν έχουν περιουσιολόγιο; Όχι, το περιουσιολόγιο δεν είναι κακό πράγμα στα χέρια ενός έντιμου κράτους που στόχο έχει τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη.

Είναι όμως κάκιστο εργαλείο στα χέρια ενός κράτους, το οποίο ελέγχεται απόλυτα από μια κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα.

ΟΟΣΑ: Προς φτωχοποίηση με μαθηματική ακρίβεια οι συνταξιούχοι

647838-syntaxiouxoi.jpg
Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις έχουν καταστήσει τα συνταξιοδοτικά συστήματα πιο βιώσιμα από χρηματοδοτικής άποψης και οι συνταξιούχοι έχουν υψηλότερα επίπεδα διαβίωσης από το παρελθόν, αλλά οι μελλοντικές γενιές θα δουν πιθανόν τις συνταξιοδοτικές παροχές τους να είναι πολύ λιγότερο γενναιόδωρες από τις σημερινές και πολλοί μπορεί να αντιμετωπίσουν τον σοβαρό κίνδυνο της φτώχειας των συνταξιούχων, αναφέρει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του (Pensions at a Glance 2015).

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ: Χιλιάδες παιδιά – «σκλάβοι» ράβουν ρούχα για την Δύση για 0,28 ευρώ τη μέρα! (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες από την τραγική πραγματικότητα χιλιάδων παιδιών στο Μπαγκλαντές που
εξαναγκάζονται να εργάζονται ατελείωτες ώρες, κάτω από εξουθενωτικές συνθήκες, για να κατασκευάσουν ρούχα για τη Δύση, δημοσιεύει η Daily Mail.

Ρητά που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι (μέρος 1ο)


Αποτέλεσμα εικόνας για ευτυχια

Τι σκέφτεσαι στις στιγμές ηρεμίας σου; Πόσο μακριά έχεις φτάσει ή πόσο μακριά μπορείς να πας; Τις δυνάμεις σου ή τις αδυναμίες σου; Το καλύτερο που
μπορεί να συμβεί ή το χειρότερο; Στις στιγμές ηρεμίας, δώσε προσοχή στις σκέψεις σου. Επειδή ίσως, απλά ίσως, το μόνο πράγμα που πρέπει να αλλάξεις για να μπορέσεις να βιώσεις περισσότερη ευτυχία, περισσότερη αγάπη και περισσότερη ζωτικότητα, είναι ο τρόπος σκέψης σου.
Ορίστε 30 ρητά που θα σε βοηθήσουν να ρυθμίσεις τον τρόπο σκέψης σου και θα σου δώσουν κίνητρα για μια καλύτερη ζωή.

Χρησιμοποιούμε την εξουσία ή την αγάπη για να οριοθετήσουμε τα παιδιά μας;


b-Crush

Πώς προσπαθούμε να οριοθετήσουμε τα παιδιά μας και τι άλλοθι δίνουμε στον εαυτό μας; Γνωρίζουμε την υπεροχή μας ως προς τη σωματική δύναμη και το εκμεταλλευόμαστε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε; Όταν ένα μεγαλύτερο παιδάκι λέει σε ένα μικρότερο: “Κάνε αυτό που σου λέω, αλλιώς θα σε δείρω”, το αποκαλούμε εκφοβισμό, ενώ όταν ένας ενήλικας λέει σε ένα παιδί: “Θα μετρήσω μέχρι το 3 και μετά…θα δεις τι έχεις να πάθεις. 1, 2…”, το αποκαλούμε πειθαρχία. Το πρώτο θεωρείται κατακριτέο κοινωνικά, ενώ το δεύτερο είναι κοινωνικά αποδεκτό.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ...



    Πόσο γελοίο ακούγεται... Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια.. Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν καλά το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία.  Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα κομμάτι μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.  Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους. Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά...

Παράταση δύο μηνών για κατασχέσεις λόγω οφειλών στο Δημόσιο



Καθώς λήγει η αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης για είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο που είχε επιβληθεί λόγω capital controls
Πρόσκληση στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο απευθύνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, υπενθυμίζοντας ότι από 1 Νοεμβρίου το δημόσιο έχει το δικαίωμα να προχωρεί σε κατασχέσεις για όσους δεν έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους, ενώ με τροπολογία δίνει παράταση δύο μηνών. Ειδικότερα:

Οι αγρότες πρέπει να επιστρέψουν τα 320 εκ. ευρώ που τους έδωσε ο Χατζηγάκης


Οι αγρότες πρέπει να επιστρέψουν τα 320 εκ. ευρώ που τους έδωσε ο Χατζηγάκης

Τροπολογία μέσω της οποίας καλούνται οι αγρότες να επιστρέψουν τα 320 εκατ. ευρώ που πλήρωσε ο ΕΛΓΑ το 2008-2009 επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκηκατέθεσε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.
Τα ποσά αυτά έχουν ήδη κριθεί ως παράνομες κρατικές επιδοτήσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη από τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


  • Γενική απεργία προκήρυξε για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ ως αντίδραση στις αλλαγές που φέρνει το μνημόνιο στο ασφαλιστικό και ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Το ραντεβού δίνεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, αλλά και στην περιφέρεια, στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/12/2015


                         
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.