Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: για Πέμπτη 10-12-2015



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές ασθενείς βροχές σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια και Βόρεια Κρήτη περιμένουμε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...Αχ Αννούλα του χιονιά-Αντώνης Καλογιάννης


Ελληνική ταινία:Ένας Δον Ζουάν για κλάμματα


Ο πιο μακρύς δρόμος στον κόσμο (χάρτης και φωτογραφίες)

Οι λάτρεις των road trips πιθανότατα έχουν ακουστά τον «Pan-American Highway» ή αλλιώς «Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο». Πρόκειται για τον πιο μακρύ δρόμο στον κόσμο, σύμφωνα τουλάχιστον με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς το μήκος του αγγίζει τα 30.000 χιλιόμετρα!

Στην πραγματικότητα βέβαια δεν πρόκειται για ένα ενιαίο δρόμο, αλλά για ένα δίκτυο οδών που συνδέει όλα τα ηπειρωτικά κράτη της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, με την εξαίρεση μιας διακοπής λόγω μιας ορεινής ζούγκλας για περίπου 100 χιλιόμετρα, που ονομάζεται «Χάσμα Darin». Το Darin μπορεί κάποιος να το διασχίσει με ποδήλατο, μοτοσικλέτα και περπατώντας μέσα από ζούγκλα και βάλτους.

Τα μεταναστευτικά πουλιά ίσως να μην υπάρχουν στο μέλλον!



perierga.gr - Τα μεταναστευτικά πουλιά ίσως να μην υπάρχουν στο μέλλον!


Εννέα στα δέκα μεταναστευτικά πουλιά του πλανήτη αντιμετωπίζουν απειλές που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση, όπως η έλλειψη τροφής και η λαθροθηρία, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι θανάσιμες απειλές εκδηλώνονται στους τόπους όπου τα μεταναστευτικά πουλιά σταματούν το ταξίδι τους για να βρουν τροφή, να ξαποστάσουν ή να αναπαραχθούν

Οι αργίες του 2016: «Φουλ» στα τριήμερα η νέα χρονιά!



Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές, οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες
αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές.
Κάποιες από αυτές είναι σταθερές, ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από την ημερομηνία του Πάσχα για το κάθε έτος.

Δείτε παρακάτω όλες τις αργίες (δημόσιες και σχολικές) του έτους 2016:

«Φιλότιμο»:The Greek Secret (βίντεο)

Τους ξεμπροστιάζει η Ζωή: Μεγαλύτερο το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα από το φερόμενο χρέος της Ελλάδας στους πιστωτές

ΖΩΗ
«Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το οποίο απορρέει από την περίοδο του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής Κατοχής, είναι μεγαλύτερο από το φερόμενο χρέος της Ελλάδας προς τους πιστωτές της», ανέφερε η τέως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε διεθνές Συνέδριο στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε 3-5 Δεκεμβρίου 2015.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή, οι κριτές άρχισαν να γελάνε… Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το στούντιο πήρε φωτιά!

5
Μπορεί στην αρχή να μην τους «γέμισε» το μάτι, αυτή η αθλήτρια όμως έχει ένα κρυφό ταλέντο που έκανε τους πάντες να παραμιλούν! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ

Ονόματα - φωτιά περιλαμβάνουν οι λίστες που δόθηκαν στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών από το κρατίδιο της Ρηνανίας - Βεσφαλίας και οι οποίες περιλαμβάνουν πάνω από 10.5000 καταθέσεις. Πρόκειται για τις... 
περίφημες πλέον λίστες Μόριγιανς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα περιέχει ονόματα μεγαλοκαταθετών με ποσά συνολικού ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 3,6 δισ. ευρώ) για το έτος 2006 και 2,9 δισ. φράγκων (2,6 δισ. ευρώ) για το 2008.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, τα ονόματα είναι ηχηρά από όλο το οικονομικό φάσμα της χώρας, ενώ δεν αποκλείονται να υπάρχουν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων και οικογενειών τους. Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλοβιομήχανοι παρελαύνουν στη λίστα Μπόργιανς, που πλέον μπαίνει στο…

Το μεγαλύτερο έργο στον πλανήτη: Παρίσι - Νέα Υόρκη, 20.318 χιλιόμετρα

Μια εθνική οδό που να συνδέει την Ευρώπη με την αμερικανική ήπειρο (!), περνώντας μέσα από την ασιατική Ρωσία πρόκειται να δημιουργήσει η Ρωσία με στόχο την κάθετη αναβάθμιση της Σιβηρίας και την μετατροπή της Ρωσίας σε οδικό σύνδεσμο Ευρώπης-Αμερικής!

Ο αυτοκινητόδρομος Παρίσι - Νέα Υόρκη των 20.318 χιλιομέτρων προτάθηκε από τον Vladimir Yakunin, πρόεδρο των ρωσικών σιδηρόδρομων και στενό φίλο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Το γιγαντιαίο έργο θα συναντήσει μεγάλες προκλήσεις, ιδιαίτερα στην ανατολική Σιβηρία, αλλά η Ρωσία έχει εξασφαλίσει τα κονδύλια για το έργο..

Τη δημιουργία "Αστυνομίας Φύσης" προανήγγειλε o Τσιρώνης


Τη δημιουργία Αστυνομίας Φύσης προανήγγειλε o Τσιρώνης

Την πρόθεση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση "Αστυνομίας Φύσης" για τις προστατευόμενες περιοχές, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".
"Πρέπει οι προστατευόμενες περιοχές, όπως έχουν στις ΗΠΑ την Αστυνομία Φύσης -θα δούμε πώς θα την ονομάσουμε εμείς- κάτω από τα δασαρχεία, όπως έχουμε τους δασοφύλακες, ομοίως, σε όλες τις περιοχές να υπάρχουν αντίστοιχα υπάλληλοι, που μάλλον θα ανήκουν στα δασαρχεία

NEΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ''ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ'' ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ...

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΗΠΑ -ΕΕ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...
Σε πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση των υφισταμένων ταυτοτήτων ...
με νέα δελτία, που θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, υποχρεώνεται η ελληνική κυβέρνηση, υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για Ελληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ. 

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν χθες ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέας γενιάς ταυτοτήτων.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ρεύμα, και επίδομα ενοικίου

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των αιτημάτων επανεξέτασης για τις παροχές του 
προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, με βάση τα οποία ωφελούνται ακόμα περισσότεροι δικαιούχοι.
Για να δουν τα αποτελέσματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επισκέπτονται απευθείας την ιστοσελίδα www.anthropocrisis.gr είτε να οδηγούνται σε αυτή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου www.ypakp.gr, πατώντας στη σήμανση «Ανθρωπιστική Κρίση», με τους προσωπικούς κωδικούς πουεισέρχονται στο taxis. Παράλληλα, μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ, όπως είχε συμβεί και με τα αποτελέσματα των αρχικών αιτήσεων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/12/2015


                        
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.