Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (03-01-2016) και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Καιρός: για Κυριακή 3-1-2016



Επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, περιμένουμε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Θα με θυμηθείς - Γιάννης Πάριος


Ελληνική ταινία:Ο Χαμένος Θησαυρός


«Μας ρωτά για το Θεό, τι να του πούμε;»- Συμβουλεύει η Αλεξάνδρα Καππάτου

«Μας ρωτά για το Θεό, τι να του πούμε;»- Συμβουλεύει η Αλεξάνδρα Καππάτου
Για τα μικρά παιδιά ο Θεός είναι μια προσωπική φιγούρα στην οποία μπορούν να μιλήσουν, να προσευχηθούν ή ακόμα και να γράψουν. «Πες στην Παναγία χαιρετίσματα», είπε στην προσευχή του ένα παιδί 5 χρόνων, προσθέτοντας: «Θα τα πούμε αργότερα».
Πολλά παιδιά φαντάζονται το Θεό σαν ένα γενειοφόρο, ηλικιωμένο άντρα, ξαπλωμένο πάνω στα σύννεφα. Oι ερωτήσεις των παιδιών για το Θεό ξεκινούν από πολύ νωρίς, ειδικά στις θρησκευόμενες οικογένειες.

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε θα ξεκινήσουν και πόσο θα διαρκέσουν

656702-ekptwseis_4.jpg

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 εναποθέτει ο εμπορικός κόσμος τις ελπίδες του για αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης. 
Αναλυτικά, βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής:

Έτσι θα διαγράψεις οριστικά τον Facebook λογαριασμό σου



Έχεις βαρεθεί το Facebook ή απλά σου έχει δοθεί μια αφορμή να το αποχαιρετίσεις οριστικά;
Αυτά είναι τα  βήματα που πρέπει να κάνεις:
Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν. Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.

Έτσι υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2016 (VIDEO)

Εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους πόλεων σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο για να υποδεχθούν το νέο χρόνο.
Κάτω από τη λάμψη εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων άνθρωποι κάθε ηλικίας αντάλλαξαν ευχές με την προσδοκία το 2016 να είναι καλύτερο από τον χρόνο που μας αποχαιρέτισε.
Δείτε το βίντεο;

Πότε είναι "παράνομες" οι κλήσεις της Τροχαίας - Ποια είναι τα δικαιώματα του πολίτη



Όπως σε κάθε υπηρεσία, έτσι είναι καλό να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και στην περίπτωση που δεχτείτε κλήση από την Τροχαία.
Δείτε, λοιπόν, πότε μια κλήση μπορεί να ''σβηστεί'' δικαιολογημένα:
1. Τα αστυνομικά όργανα έχουν, μεταξύ των άλλων, την αρμοδιότητα να βεβαιώνουν ποινικά εγκλήματα σε βαθμό πταίσματος, τα οποία δηλαδή τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο.

Μουσουλμάνος δήμαρχος στη Θράκη απαγορεύει τον Αϊ Βασίλη!



Απίστευτο και όμως αληθινό! Δήμαρχος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα και Έλληνας πολίτης της Θράκης, διαμαρτύρεται γιατί σε νηπιαγωγεία του δήμου Μύκης έγιναν εορτές για τα Χριστούγεννα με ντυμένους Αϊ Βασίληδες!
Ο Τζεμήλ Καπζά έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Έξι πράγματα για τη μπαταρία του κινητού σας που πρέπει να ξέρετε



Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την μπαταρία του κινητού σας στο iPhone ή το Android σας; Δεν είστε οι μόνοι καθώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα από τα βασικά προβλήματα όσων έχουν smartphones. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την μπαταρία του κινητού σας.

1. Χρειάζεται να φορτίσω το κινητό μου όταν το πρωτοπάρω;

Η ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ

credit-cards_4C
Το κατωτέρω άρθρο θα μπορούσε να είχε σταλεί ως πρωτοχρονιάτικο δώρο στον πληθυσμό αυτής εδώ της χώρας-μέλους της Ε.Ε., υπό «ισοδύναμη αριστερή» κυβέρνηση και πρωθυπουργό Τσίπρα. Δώρο επιλεγμένο με κριτήριο την προφανή ανάγκη του παραλήπτη -ως μια κουδουνίστρα για νήπιο, ή ένα δυνατό ξυπνητήρι για παθολογικό υπνοβάτη.

Πως οδηγούμε στα χιόνια -Χρήσιμο εγχειρίδιο για όλους!

Για να μην γίνει ποτέ ξανά το ταξίδι σας με αυτοκίνητο και κακό καιρό περιπέτεια υπάρχουν απλά αλλά ...σωτήρια πράγματα να κάνετε , πριν και κατά τη διάρκεια του! 

Διαβάστε τα με προσοχή! 


Τι προσέχουμε όταν οδηγούμε σε χιόνι και πάγο

1. Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με τις κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες που να ταιριάζουν με τον τύπο των ελαστικών - ζαντών σας.

Οι 13 ανατροπές στην φορολογία


Οι 13 ανατροπές στην φορολογία

Η νέα χρονιά, φορολογικά, ξεκινά σχετικά ήπια. Από την Πρωτοχρονιά επιβάλλεται το ειδικό τέλος των πέντε λεπτών ανά στήλη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ  καθώς και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης των 20 λεπτών ανά λίτρο στο κρασί.

Σε ετήσια βάση, η επιβολή ΕΦΚ στο κρασί αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, να επιβαρύνει την εγχώρια κατανάλωση με 55 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή είναι τα προβλεπόμενα πρόσθετα έσοδα για το δημόσιο, ενώ από την επιβολή ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του OΠΑΠ, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Το πετρέλαιο θέρμανσης ανά γεωγραφική περιοχή – δείτε τις τιμές

Το πετρέλαιο θέρμανσης ανά γεωγραφική περιοχή – δείτε τις τιμές

Η νέα επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα, οδηγεί και τους τελευταίους αναποφάσιστους καταναλωτές να γεμίσουν με πετρέλαιο θέρμανσης τους καυστήρες για να αντιμετωπίσουν το πολικό ψύχος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/1/2016

                         
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.