Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 6-1-2016



Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν, και σημαντική επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με ισχυρές καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016.

Θεοφάνια στο λιμάνι της Σμύρνης πρώτη φορά μετά τον ξεριζωμό του 1922

Για πρώτη φορά μετά το 1922, θα γίνει επίσημα αύριο στη Σμύρνη, η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.

Με επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922 η τελετή κατάδυσης στην προκυμαία της Σμύρνης, μπροστά από το ιστορικό κτήριο του ελληνικού προξενείου.

Μουσικό πανόραμα...Καίτη Γαρμή Αντώνης Βαρδής Η πατρίδα μου


Ελληνική ταινία:Ο φανούρης και το σόι του


Πότε είναι "παράνομες" οι κλήσεις της Τροχαίας - Ποια είναι τα δικαιώματα του πολίτη


Όπως σε κάθε υπηρεσία, έτσι είναι καλό να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας ..
και στην περίπτωση που δεχτείτε κλήση από την Τροχαία.

Δείτε, λοιπόν, πότε μια κλήση μπορεί να ''σβηστεί'' δικαιολογημένα:

1. Τα αστυνομικά όργανα έχουν, μεταξύ των άλλων, την αρμοδιότητα να βεβαιώνουν ποινικά εγκλήματα σε βαθμό πταίσματος, τα οποία δηλαδή τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο.

Μίνι εγκεφαλικό: Τα σημάδια που σώζουν ζωές

Ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, που ονομάζεται επίσης μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο, εμφανίζεται όταν ένας θρόμβος αίματος εμποδίζει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Αυτή η απόφραξη είναι προσωρινή (παροδική) και, σε αντίθεση με το κανονικό εγκεφαλικό επεισόδιο, το μίνι εγκεφαλικό δεν σκοτώνει γενικά τον εγκεφαλικό ιστό.

Αυτό το γνωρίζατε; Δείτε τον λόγο για τον οποίο μας πιάνουν κράμπες την νύχτα….


1

Οι κράμπες είναι ακούσιες συσπάσεις των μυών που συνήθως εκδηλώνονται στις γάμπες και τα πέλματα…Οι κράμπες στα πόδια το βράδυ μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνες και να προκαλέσουν μεγάλη διαταραχή του ύπνου.
Οι συσπάσεις αυτές συχνά κάνουν τους μυς σκληρούς και μπορεί να διαρκέσουν από λίγα δευτερόλεπτα έως μία ώρα ή περισσότερο. Αν και η ακριβής αιτία τους παραμένει άγνωστη, οι επικρατέστερες εκδοχές για την εκδήλωσή τους είναι: -η κούραση των μυών -τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και -η αφυδάτωση

ΑΥΤΕΣ είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού – Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταλαμβάνουν την πρώτη θέση

Έκθεση για την ζήτηση του χρυσού, αλλά και τις ποσότητες, που κατέχουν οι 40 μεγαλύτερες σε αποθέματα χρυσού χώρες και θεσμοί, εξέδωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Έρχεται δυναμική η 26η AGROTICA στη Θεσσαλονίκη


Μία από τις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις στη μακρά ιστορία του εθνικού εκθεσιακού ..
φορέα, η 26η AGROTICA, θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως την 31η Ιανουαρίου του 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η 26η AGROTICA θα αναπτυχθεί σε πάνω από 35.000 τμ, καλύπτοντας όλους τους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους της έκθεσης, ενώ θα συγκεντρώσει και περισσότερους από 1.500 εκθέτες.

Επιστολή Δασκάλου δημοτικού σχολείου που εκθέτει τις συμπεριφορές των γονέων!



Όταν οι γονείς πιέζουν για επιπλέον βαθμολογία


Μια χρόνια παθογένεια του οικογενειακού περιβάλλοντος έρχεται να στηλιτεύσει με επιστολή του προς τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ευαγγελίστριας ο δάσκαλος πληροφορικής Γ. Κουτλής.

Ξεκινούν οι εκπτώσεις από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου


  • Ποιες Κυριακές του 2016 θα λειτουργήσουν τα καταστήματα.


Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει ο... Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ενημερωτικό σημείωμά του για τις «Εκπτώσεις και εργάσιμες Κυριακές για το έτος 2016».

Αυτές οι χώρες είπαν «ΌΧΙ» στις ηλεκτρονικές ταυτότητες!

Χώρες που δεν έχουν καθόλου ταυτότητες:

•Βρετανία, Αυστραλία, Φιλανδία, Νορβηγία

Χώρες που η ταυτότητα δεν είναι υποχρεωτική:
•Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία
Χώρες που αρνήθηκαν τη χρήση ψηφιακής ταυτότητας:
•Βρετανία, Ισλανδία, Δανία
Τελικά βλέπουμε ότι η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, ρουφιάνος, δεν είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει σωστά ο Δημόσιος τομέας. Τα αναπτυγμένα κράτη δεν έχουν καν ταυτότητα και ο πολίτης εξυπηρετείται άψογα σε όλες του τις δραστηριότητες και επαφές του με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Αυτόν τον άνθρωπο έπρεπε να τον γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες... δεν τον ξέρει όμως σχεδόν κανείς!!!

Ας κοιτάξουμε αυτή την φωτογραφία. Ας δούμε αυτό το πρόσωπο. Είναι ένας άνθρωπος που αντίστοιχό του δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία. Το όνομά του Έιζα Τζένιγκζ.

Γεννήθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και τον Αύγουστο του 1922, λίγες μέρες πριν την καταστροφή της Σμύρνης, βρέθηκε στην πόλη, να εργάζεται ως γραμματέας της YMCA.

Ξεπούλησαν νύχτα στους Τούρκους τον Αστέρα Βουλιαγμένης στην εξευτελιστική τιμή των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπεγράφη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (και μάλιστα νύχτα
-σύμφωνα με την Καθημερινή), η νέα συμφωνία για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, στο επενδυτικό σχήμα που είχε δήθεν αναδειχθεί νικητής του αρχικού διαγωνισμού
Η επίτευξη τελικής συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και του το αραβο-τουρκικού fund Jermyn Street Real Estate,

Με ποιές δαπάνες θα μειώσετε τους φόρους που πληρώνετε

Θέλετε μείωση φόρων από τις δαπάνες; Χρησιμοποιήστε πλαστικό χρήμα ή το τραπεζικό σύστημα για τις συναλλαγές σας. Το μότο αυτό είναι που κυριαρχεί στη νέα αντιμετώπιση του αφορολόγητου ποσού από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να σταματήσει η λήψη αποδείξεων από εκείνους που δεν έχουν αφορολόγητο ποσό, αφού οι αποδείξεις συμβάλλουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/1/2016


                               
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.