Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 8-1-2016



Παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και σημαντική εξασθένηση των ανέμων σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Πάρτι 60'ς στις 45 στροφές


Ελληνική ταινία:Ο Τελευταίος Άντρας


ΑΦΩΝΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ !

ΠΡΟΣ  ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ ΑΦΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ   ΝΕΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Οι Νέοι Μητροπολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Μητροπολιτών  Πειραιώς-Κορίνθου, Καλαβρύτων, και άλλων γηραιών Πατριωτών Αρχιερέων.

Έχουν άποψη για τα πάντα! Μην τους ακούς..



Πολλές φορές, ότι και να κάνεις, υπάρχουν κάποιοι τύποι, που κατά το κοινώς θα στην «πέσουν».

Πάντα κάτι τους ακούγεται περίεργο, πάντα κάτι τους φαίνεται παράξενο, πάντα κάτι τους «μυρίζει».
Ειλικρινά δεν βγάζεις άκρη και δεν ωφελεί να προσπαθήσεις να πείσεις τους πάντες ότι οι επιλογές σου είναι σωστές. Πόσο μάλιστα όταν οι επιλογές αφορούν τη δική σου ζωή μόνο.

Βουλή των “Ελλήνων» : Στο όριο της φτώχειας 6,3 εκατομμύρια Έλληνες

Νούμερα που είναι «γροθιά» στο στομάχι έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η νέα
ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την έκθεση 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΗ...

Το όνομα Γιάννης, ίσως, είναι αυτό με τις περισσότερες παροιμίες
. Ενόψει, λοιπόν, της σημερινής του εορτής ψάξαμε και βρήκαμε όλες τις παροιμίες με το όνομα Γιάννης!

Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει

Γιάννη είχα, Γιάννη έχω κι αν ποτέ μου θα χηρέψω, πάλι Γιάννη θα γυρέψω

Πριν κρίνεις, κατανόησε!





Της Μαρίας Βέργου

Καθημερινά συναντούμε ανθρώπους που προσβάλλουν ο ένας τον άλλο, κρίνουν συνεχώς κάθε τους κίνηση, άτομα αγαπημένα, άτομα άγνωστα μεταξύ τους. Ο κάθε ανόητος μπορεί να κρίνει, να καταδικάζει και να παραπονιέται – και οι περισσότεροι ανόητοι τα κάνουν όλα αυτά. Χρειάζεται όμως χαρακτήρας και αυτοέλεγχος για να δείχνεις κατανόηση και να συγχωρείς.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! Παγκόσμιοι πρωταθλητές σε διαγωνισμό ρητορικής δύο φοιτητές της Νομικής και του ΕΜΠ


1



Κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate που ολοκληρώθηκε εχθές στη Θεσσαλονίκη 
Ολοκληρώθηκε εχθές το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate που πραγματοποιήθηκε στ Θεσσαλονίκη από τις 27/12 έως τις 4/1. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση Debate παγκοσμίως , η οποία συγκέντρωσε στην πόλη περισσότερους από 1300 φοιτητές από τα μεγαλύτερα και πλέον έγκυρα πανεπιστήμια του κόσμο και είχε έντονο ελληνικό χρώμα.

Τι ακριβώς είναι η περίφημη βόμβα υδρογόνου, που έχει στην κατοχή του ο Κιμ Γιονγκ Ουν;;;

Η βόμβα υδρογόνου είναι ένα σύγχρονο θερμοπυρηνικό όπλο, εκρηκτικό μηχάνημα, που η λειτουργία του βασίζεται στη σύντηξη πυρήνων βαρέων ισοτόπων του υδρογόνου (δευτερίου και τριτίου) σε πυρήνες ηλίου.
Κατά τη σύντηξη αυτή παράγεται τεράστια ποσότητα ενέργειας που συνοδεύεται από μεγάλο θερμικό κύμα, ωστικό κύμα και ραδιενεργό ακτινοβολία.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ-Επιδότηση έως 60.000 ευρώ σε ανεργούς από τον ΟΑΕΔ -Ποιοι και γιατί τη δικαιούνται

1Διαβάστε προσεκτικά..Με 100% επιδότηση των λειτουργικών μπορούν άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ από 25 χρόνων και πάνω να στήσουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση. Τα χρήματα, που αντιστοιχούν στο ποσό των 60.000 ευρώ, δίνονται μέσω της δράσης του επιχειρησιακού προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του νέου ΕΣΠΑ.

Eίναι σαν τις… κατσαρίδες. Οι μόνοι που επιβιώνουν στον… πόλεμο.

Σχεδόν... όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας υπάγονται
στις θεμελιώδεις αρχές του νέου Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο κυβερνητικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό Μόνη εξαίρεση φαίνεται πως είναι οι τσανακογλύφτες υπάλληλοι της Βουλής.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Εξαφανίζουν το ρευστό από την αγορά και πάνε για χρεοκοπία


the-banker-lepida

Με πρόσχημα την περιστολή της φοροδιαφυγής – χιλιοειπωμένη ατάκα χωρίς αντίκρισμα – επιδιώκουν να εξαφανίσουν παντελώς το χρήμα από την αγορά για να γεμίσουν τα ταμεία της αδηφαγίας των τραπεζών (και τα κέρδη). Μαζί με τα capital control που θα έχουν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα οι τσέπες του κόσμου θα αδειάσουν εντελώς για να γεμίσουν τα τραπεζικά θησαυροφυλάκια.

Εντυπωσιακό φωτογραφικό αφιέρωμα της Daily Mail στους οικισμούς του Αγίου Όρους -Εκεί όπου ο χρόνος έχει σταματήσει!

Με ένα υπέροχο φωτογραφικό αφιέρωμα η Daily Mail δίνει πληροφορίες για τη ζωή στους οικισμούς του Αγίου Όρους. Εικόνες άγνωστες για όσους δεν έχουν επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία... 

Στις εικόνες που δημοσιεύει αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η γραφικότητα του Ιερού Βουνού των Ορθόδοξων, ενώ δίνεται και μία γεύση της καθημερινότητας των μοναχών και όσων επισκέπτονται την περιοχή.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/1/2016


                              
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής


 Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής

Ο τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάζεται «Πρόδρομος», γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του εσήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστού και «Βαπτιστής», διότι βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και εβάπτισε και τον Ιησού Χριστό. Το βάπτισμα του Προδρόμου ήταν μία συμβολική πράξη καθαρμού εκείνων, που πήγαιναν σ’ αυτόν να εξομολογηθούν, ήταν όμως και ο τύπος του βαπτίσματος του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και ο Ιωάννης έλεγε: «Εγώ μεν εβάπτισα υμάς εν ύδατι, αυτός βαπτίσει υμάς  εν Πνεύματι Αγίω» (Μάρκου α΄ 8).