Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 25-1-2016



Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ


Ελληνική ταινία:Φτηνά Τσιγάρα


22 τρόποι να κάνετε τη ζωή σας πιο απλή


 no

Σηκωθείτε ένα τέταρτο πιο νωρίς το πρωί. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν καταφέρετε να αποφύγετε το πρωινό άγχος (αυτό που σας προκαλεί κάθε πρωί δύσπνοιες, ταχυπαλμίες και στραμπουλήγματα στις σκάλες όπου προσπαθείτε ταυτόχρονα να κουμπώσετε το πουκάμισο και να δέσετε τα κορδόνια) θα έχετε και λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Πόσα καράτια είναι η βέρα σας; Ξέρετε ότι το «καράτι» προέρχεται από ένα ταπεινό ελληνικό δένδρο που έδωσε τη μονάδα μέτρησης του χρυσού από την αρχαία Ελλάδα;

http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2015/10/xrysos.jpg
Η ξυλοκερατιά ή χαρουπιά είναι ένα δέντρο που φυτρώνει συνήθως σε χώρες με μεσογειακό κλίμα.
Οι σπόροι του φυτού περιέχονται μέσα στους λοβούς, οι οποίοι μοιάζουν με φασόλια.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν παρατηρήσει ότι όλα τα σπόρια είχαν πάντα το ίδιο βάρος,
ζύγιζαν μόλις 189 και 205 χιλιοστά του γραμμαρίου.

Οδηγός σωστού μαγειρέματος, το κατάλληλο κρέας για κάθε τρόπο μαγειρέματος

Οδηγός σωστού μαγειρέματος, το κατάλληλο κρέας για κάθε τρόπο μαγειρέματος.Ο κάθε τρόπος μαγειρέματος είναι ιδιαίτερος και μπορεί να επιδράσει στη διατροφική αξία της τροφής με δύο τρόπους:
μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητά της σε θρεπτικά συστατικά ή να μειώσει ή να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε τοξίνες. Με τη θερμότητα κάποιες τοξίνες καταστρέφονται, αλλά μπορούν να δημιουργηθούν κάποιες άλλες.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Οι δύο καλόγριες…



Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν δύο καλόγριες. Η μία λεγόταν Αδελφή Μαθηματικά (ΑΜ) και η άλλη Αδελφή Λογική(ΑΛ).
Ένα βράδυ κι ενώ σουρούπωνε, ήταν και οι δύο ακόμα μακριά από το μοναστήρι. Τότε ξεκινάει ο εξής διάλογος:

N.Koτζιάς: "Με τα χρήματα που ξοδεύουμε σε πρόσφυγες και λάθρο δεν θα χρειάζονταν να κάνουμε περικοπές στις συντάξεις"!

Σε μια ωμή ομολογία για το κόστος που φορτώνεται η Ελλάδα για τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που περνούν στην χώρα μας προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών κ Νίκος
Κοτζιάς, με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung καθώς όπως αναφέρει "με τα χρήματα αυτά, δεν θα χρειάζονταν να κοπούν οι συντάξεις που επιβάλει η τρόικα"!   

Οποιαδήποτε ομοιότητα ...συμπτωματική!!!

                               
                               http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Ανακατασκευή του υπολογιστή των Αντικυθήρων. Εξαιρετικό βίντεο που αξίζει να το δείτε.

Αποτέλεσμα εικόνας για υπολογιστης αντικυθηρων
Ο Μηχανισμός μελετήθηκε αρχικά από τον αρχαιολόγο Βαλέριο Στάη, ο οποίος στις 17 Μαΐου 1902 πρόσεξε ότι ένα από τα πέτρινα τεμάχιά του είχε ένα ενσωματωμένο οδοντωτό. Έτσι, θεωρείται η αρχαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια.
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, σήμερα, θεωρείται ένα από τα πρώτα υπολογιστικά συστήματα. Είναι ένας ωρολογιακός μηχανισμός με δεκάδες οδοντωτούς τροχούς μεγάλης ακριβείας, που περιστρέφονται γύρω από πολλούς άξονες, όπως στα μηχανικά ρολόγια.

19,1 εκ. ευρώ ετησίως καταβάλλονται για 753 βουλευτικές συντάξεις


  • Αναλογεί στον καθένα σε 25.450 ευρώ ετησίως ή 2.120 ευρώ μηνιαίως.

Το ποσό του 1.595.114 ευρώ καταβάλλει μηνιαίως το δημόσιο για τις 753 συντάξεις πρώην βουλευτών ή μελών των οικογενειών όσων απεβίωσαν.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΧΙ , ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΧΙ , ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στην Ελλάδα το μάθημα των θρησκευτικών όπως γίνονταν εδώ και δεκαετίες καταργείται για να αντικατασταθεί από ένα αφηρημένο θρησκειολογικό μάθημα κατ’ εντολή των έξωθεν «αφεντάδων» και των εγχώριων τοποτηρητών τους, στην γειτονική Τουρκία η παιδεία ισλαμοποιείται από την βρεφική σχεδόν ηλικία.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εθνικής, (οι Τούρκοι το χαρακτηρίζουν ακόμα Εθνικής), Παιδείας, στην Τουρκία λειτουργούν σήμερα τρεις χιλιάδες νηπιαγωγεία και  25 χιλιάδες δάσκαλοι που διδάσκουν το Κοράνι και το Ισλαμ σε μικρά παιδιά ηλικίας 4-6 ετών.

10 λέξεις που κάνουν το βιογραφικό σας βαρετό

c3fd5eff16f8bdd5b0e5b20c24ec3bb6_XL

Εκατοντάδες βιογραφικά φτάνουν καθημερινά στα γραφεία και τα email πολλών εταιρειών, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να διαβάζουν συνεχώς προσωπικές πληροφορίες των υποψηφίων.

Το κοινωνικό δίκτυο LinkedIn συγκέντρωσε και δημοσίευσε τις δέκα λέξεις που χρησιμοποιούνται πάρα πολύ στα βιογραφικά σημειώματα και έχουν κάνει τους υπευθύνους προσωπικού να τις βαριούνται.

Πρόκειται για τις εξής:

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/1/2016



                                           
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.