Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 31-1-2016



 Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα κατά τόπους πυκνότερες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τη Θράκη και την Ήπειρο, περιμένουμε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...ΜΕΘΥΣΑ ΚΙ΄ΑΠΟΨΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ


Ελληνική ταινία:Ψυχή και σάρκα (Εσύ κι εγώ)


Η αλληλεγγύη έγινε επάγγελμα





Είναι προφανές πως η αδιαφορία είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό
της εποχής μας. Σε γενικές γραμμές, κανείς δεν νοιάζεται για κανέναν, και ο καθένας κοιτάει την πάρτη του.

Με αφορμή το κείμενο του Αντόνιο Γκράμσι, «Μισώ τους αδιάφορους», που μου έστειλε πρόσφατα ένας αναγνώστης, έκανα μερικές σκέψεις.

Πράσινο «φως» για προσλήψεις μονίμων σε δημους και περιφέρειες

Πράσινο «φως» για προσλήψεις μονίμων σε δημους και περιφέρειεςΑνοίγει η διαδικασία για προσλήψεις μόνιμων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ ενώ με
εγκύκλιο του το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους ΟΤΑ τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού για το έτος 2016.

Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για το 2016 – Τα έσοδα και τα έξοδα



Από τις συνολικές δαπάνες ύψους 133,65 εκατ. ευρώ, τα 55 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη μισθοδοσία (44,98 εκατ. ευρώ για αμοιβές και 10 εκατ. ευρώ για εργοδοτικές εισφορές).
Τον προϋπολογισμό της «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» για το 2016 υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Τί θα συμβεί αν καταρρεύσει το Internet

1Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε, αλλά μπορεί να έρθει η μέρα που το internet θα καταρρεύσει. Ναι, το παγκόσμιο web δεν είναι άτρωτο. Μία μεγάλη φυσική καταστροφή, όπως ένας καταστροφικός σεισμός και μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, μπορεί να το «ισοπεδώσει» και να προκαλέσει το απόλυτο χάος σε όλο τον κόσμο. Μια άλλη απειλή είναι η πτώση του δικτύου εξαιτίας υπερφόρτωσης.

Ο Νίκος Φίλης καταργεί τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών!

1Εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη όπου συμπεριλαμβανόταν και ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών, τάραξε τους πάντες.
Ο κ. Φίλης είπε πως οι εορταστικές εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες είναι προαιρετικές στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ακόμα είπε πως αυτό το χρόνο στις 30 Ιανουαρίου θα είναι Σάββατο, αυτό είπε για να δικαιολoγήσει τα όσα είπε παραπάνω.

Χωρίς λόγια …1.200.000 € στο Μέγαρο Μουσικής








Χωρίς λόγια …1.200.000 € στο Μέγαρο Μουσικής

ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Γιατί υπάρχουν φόβοι να τιναχτούν στον αέρα

olympic2

Σε μία κλωστή κρέμονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βραζιλίας.
Ο φόβος είναι τεράστιος μετά την εξάπλωση του ιού Ζίκα, ο οποίος έχει αφήσει περισσότερα από 4.000 νεογνά με συρρικνωμένα κεφάλια.
Οι γυναίκες θεατές των Αγώνων, αλλά και οι αθλήτριες, που βρίσκονται σε ηλικία τεκνοποίησης προειδοποιούνται από τις χώρες τους και το ιατρικό προσωπικό σε όλο τον κόσμο να το σκεφτούν καλά αν θέλουν να ταξιδέψουν στη Βραζιλία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν από τον ιό.

Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι… ανακατεμένα;

Κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα “Q, W, E, R, Τ και Υ” είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους! 
Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ" (βίντεο)

Κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας προειδοποιεί: "Η Ελλάδα θα χαθεί μέσα σε 50 χρόνια από την κυριαρχία της μετριοκρατίας!"
Γιάννης Ιωαννίδης. Καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο ΣΤΑΝΤΦΟΡΝΤ και στην Ιατρικη του Πανεπιστήμιου των Ιωαννίνων.
Άκουστε τον!!!!! ... και ακολούθως μελετήστε το υπέροχο κείμενο!

Τέλειωσαν τα ψέματα, και μαζί και η Ελλάδα.




Στο Ελαδιστάν αν είσαι αριστερός είσαι πατριώτης, αν είσαι αριστερός είσαι αγωνιστής, αν είσαι αριστερός είσαι ανθρωπιστής, αν είσαι αριστερός είσαι
προοδευτικός , ο αριστερός μόνο πολέμησε για την ελευθερία της πατρίδας, ο αριστερός πολέμησε τους εισβολείς, και δεν τους ξεχωρίζω σε ναζί και δημοκράτες γιατί δεχθήκαμε και δεχόμαστε επιθέσεις από δημοκρατικά και ναζιστικά κράτη , και η αντίσταση είναι ίδια .

Ποιοί ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα


τρεις Ιεράρχες, κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, παιδεία, γράμματα, προστάτες, Άγι

Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/1/2016

                                          
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.