Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 7-2-2016



Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Θα πιώ απόψε το φεγγάρι - Γιάννης Πουλόπουλος


Ελληνική ταινία:''Ενώπιος Ενωπίω''


Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις

Από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29  Φεβρουαρίου θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ),  είτε με το παλιό-καταργούμενο είτε με το νέο σύστημα.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας, η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση - Δήλωση.

Απροστάτευτα τα παιδιά στο Διαδίκτυο

kids-with-ipad
Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International μόλις λίγο πάνω από το ένα τρίτο (36%) των Ευρωπαίων μιλάει στα παιδιά για τις πιθανές απειλές και τα συμβουλεύει.
Η συγκεκριμένη διαπίστωση έρχεται παρά το γεγονός ότι οι μισοί και πλέον Ευρωπαίοι γονείς (52%) πιστεύουν ότι οι απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο αυξάνονται διαρκώς (από το cyberbullying μέχρι το ακατάλληλο περιεχόμενο).

Ευρωπαϊκή διάκριση για δυο δημοτικά σχολεία από τη Φλώρινα

© Provided by έθνος.gr
Δύο δημοτικά σχολεία από τα χωριά Αμμοχώρι και Βαρικό της Φλώρινας, κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που αφορούσε τη Νανοτεχνολογία. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ευρώπη αλλά και τα τρία πρώτα βραβεία πήγαν στην Ελλάδα. Το δεύτερο βραβείο το κέρδισε σχολείο από την Αθήνα, ενώ το τρίτο δόθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δενδρολίβανο για το στομάχι, τον πονοκέφαλο, την μνήμη, το άσθμα, τα μαλλιά, την κυτταρίτιδα


ruzmarin_bilje

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr
Δενδρολίβανο, γνωστό ως ροζμαρίνι, αρισμαρί, λασμαρί, δυσομαρίνι. Ονομάζεται και «δροσιά της θάλασσας», λόγω της συνήθειάς του να φυτρώνει κοντά στη θάλασσα. Το δεντρολίβανο το χρησιμοποιούσαν παλιότερα ως λιβάνι γι αυτό λεγόταν και λιβανόδενδρο.
Ανήκει στην οικογένεια φυτών των Χειλανθών, Lamiaceae ενώ η βοτανική του ονομασία είναι ροζμαρίνος ο φαρμακευτικός Rosmarinus officinalis L.

Δωρεάν: Κατεβάστε τώρα 129 συλλεκτικά σχολικά βιβλία από το 1884 έως το 1977


alfabitaria (1)

129 Νεοελληνικά Αναγνώσματα, 3.390 έργα 480 συγγραφέων, τα οποία συγκροτούν το διασωσμένο και προσωπικό, πλήρες κατά το δυνατόν, Αρχείο της Χρ. Κουμπάρου-Χανιώτη. Πρόκειται για τα σχολικά εγχειρίδια που διδάσκονταν στην Ελλάδα για το μάθημα των «Νέων Ελληνικών» (Λογοτεχνίας) από το 1884 έως το 1977 στους κύκλους εκπαίδευσης που αντιστοιχούν στη σημερινή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!


ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι εξελίξεις οδεύουν ολοταχώς προς μια γενική σύγκρουση μεταξύ κυρίως της Ρωσίας και της Τουρκίας μέσα στο συριακό έδαφος, καθώς οι μεν Τούρκοι ετοιμάζονται να εισβάλουν μαζικά στην Συρία, ενώ από την άλλη μεριά συγκεντρώνονται δυνάμεις με κύριο στόχο την συντριβή όποιων τολμήσουν να περάσουν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Ζεστό νερό με λεμόνι: Γιατί είναι το απόλυτο ρόφημα για τον οργανισμό

Είναι τυχαίο που διατροφολόγοι και αθλητές ξεκινούν τη μέρα τους με μία κούπα χλιαρό νερό με λεμόνι;
Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει από πολλές επιστημονικές έρευνες τα οφέλη από ένα τέτοιο ρόφημα είναι αναρίθμητα, με τη βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά να κυριαρχούν.
Δείτε αναλυτικά τι θα κερδίσετε, ξεκινώντας τη μέρα σας με νερό με λεμόνι:

Παγκόσμια πρωτιά για το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ



Από τις 26 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2016, διεξήχθη στο Λονδίνο το 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο με θέμα το "Ηλεκτρονικό Κόμιστρο και Πληροφόρηση του Επιβατικού κοινού", όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών, Υπουργείων, Τραπεζών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εταιριών κινητής τηλεφωνίας καθώς και κατασκευής και εμπορίας μηχανημάτων έκδοσης και επικύρωσης εισιτηρίων και καρτών απ' όλο τον κόσμο.

ΤΟΣΟ ΧΥΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΠΕΙ….ΒΟΜΒΑ από τον Γ.Γ. ΝΑΤΟ: «Η Ελλάδα είναι οικόπεδο της Γερμανίας…»

1Το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε απίστευτες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα…
δεν έχει δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά, καθώς δεν είναι κυρίαρχο κράτος.
Η δημοσιογράφος ρώτησε πως γίνεται το ΝΑΤΟ να στηρίζει την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει το ίδιο δικαίωμα εφόσον παραβιάζεται ο εθνικό εναέριος χώρος της. Τότε ο κ. Στόλτενμπεργκ προέβη στην ανωτέρω δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Έθαψαν» με άχυρα Lidl στην Αλεξανδρούπολη επειδή άνοιξε παρά την απεργία [Βίντεο]



Με άχυρα σκέπασαν την Πέμπτη το υποκατάστημα super market των Lidl διαδηλωτές στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο λειτούργησε κανονικά, παρά την πανελλαδική απεργία. - See more at: 
Τα περισσότερα καταστήματα στη Θράκη κατέβασαν ρολά, εκτός από τα εμπορικά κέντρα και αλυσίδες πολυκαταστημάτων.

Αστυνομικοί έκρυψαν πλακάτ κάτω από τις στολές και διαμαρτυρήθηκαν στο Μαξίμου [βίντεο]

1Έξω από το Μαξίμου συγκεντρώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί αστυνομικοί, πραγματοποιώντας μια πρωτοφανή διαμαρτυρία. 
Οι ένστολοι έκρυψαν μικρά πανό – πλακάτ κάτω από τις στολές, και έφτασαν αιφνιδιαστικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, εκεί όπου απωθήθηκαν από συναδέλφους τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/2/2016


                                    
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.