Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 19-2-2016




Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΜΑΡΟΥΛΑ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ


Ελληνική ταινία:Οι Στιγματισμένοι


Χωριό της Κρήτης σου προσφέρει δουλειά και στέγη αρκεί να μείνεις εκεί

Νέους κατοίκους ψάχνει ένα χωριό στα Χανιά προκειμένου να ενισχύσει το πληθυσμό του και να καλύψει τα κενά στον εργασιακό τομέα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνες για σκύλους και γάτες οι κάμπιες των πεύκων. Δείτε γιατί ...



Επικίνδυνες και τοξικές για τις γάτες και τους σκύλους (και όχι μόνο) είναι κάμπιες (του είδους Thaumatopoea pityocampa) που ζουν στα πεύκα και κατεβαίνουν από τα κλαδιά τους από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο σχηματίζοντας μεγάλες σειρές στο έδαφος.Αν τσιμπήσει κάμπια τον σκύλο ή την γάτα σας μπορεί να μην το καταλάβετε.

Καταρράκτης, η συχνότερη αιτία μείωσης της όρασης σε όλο τον κόσμο

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.
Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι οργανικές χρωστικές ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ξανθοφυλλών που μαζί με μια άλλη κατηγορία αυτή των καροτενίων στην οποία ανήκουν η βήτα-καροτίνη και το λυκοπένιο απαρτίζουν μια μεγαλύτερη ομάδα αυτή των καροτενοειδών.

«Μπλόκο» στα ανασφάλιστα οχήματα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου


«Μπλόκο» στα ανασφάλιστα οχήματα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Έως το τέλος Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων να τα ασφαλίσουν, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα-φωτιά και τις ποινικές κυρώσεις, που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Επαναστατική μέθοδος: Θεραπεύτηκαν 9 στους 10 ασθενείς με λευχαιμία



Μια «εν δυνάμει επαναστατική», όπως όλα δείχνουν, μέθοδο θεραπείας για την καταπολέμηση του καρκίνου ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της έρευνάς τους κατέγραψαν πλήρη εξαφάνιση συμπτωμάτων σε 9 από τους 10 ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου.

Στα χέρια του Δημοσίου 1,5 δισ. ευρώ που δεσμεύθηκαν από υποθέσεις διαφθοράς!


Στα χέρια του Δημοσίου 1,5 δισ. ευρώ που δεσμεύθηκαν από υποθέσεις διαφθοράς!

Ελεύθερα θα μπορεί πλέον το Δημόσιο να κάνει χρήση των χρηματικών ποσών η των ακινήτων τα οποία έχουν από το 2011 μέχρι σήμερα δεσμευτεί από ελεγκτικές και δικαστικές αρχές και τα οποία όπως εκτιμάται αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για χρηματικά ποσά (περίπου 800 εκ.ευρώ) η 700 ακίνητα (αξίας περίπου 700 εκ.ευρώ) τα οποία δεσμεύτηκαν από το δημόσιο

Ο πιο απίστευτος διορισμός στη Βουλή επί ΣΥΡΙΖΑ -Διόρισαν υπάλληλο σε πρόεδρο ανύπαρκτης ΚΟ (έγγραφο)

Φαίνεται ότι δεν τα έχουμε δει όλα με τους διορισμούς στο δημόσιο καθώς διόρισαν στη Βουλή υπάλληλο σε... ανύπαρκτο πρόεδρο... ανύπαρκτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας!

Οπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, με την υπ' αριθμόν 349/14.1.2016 απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμορφώσεως Ανδριάνα Ντινοπούλου, διορίζεται ως υπάλληλος της Βουλής η Φιλάνθη Χριστοδούλου του Παναγιώτη και συγκεκριμένα στο γραφείο του πρώην βουλευτή Ν. Σταυρογιάννη.

Απίστευτη καταγγελία Μητροπολίτη Κω: Ξένα κανάλια πλήρωναν μετανάστες για να κάνουν τους πνιγμένους

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Μητροπολίτη Κω καὶ Νισύρου Ναθαναήλ ότι ξένα κανάλια πλήρωναν μετανάστες για να κάνουν τους πνιγμένους.

Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, κατήγγειλε ότι «μπροστά στα μάτια μου ξένα κανάλια έδιναν 20 ευρώ σε ανθρώπους για να κάνουν τους πνιγμένους». Υποστήριξε ότι αυτό που εισπράττει ως εικόνα είναι εντελώς ψεύτικο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το δικό της "τοίχο της καλοσύνης" στα δυτικά της πόλης

Ένα διαφορετικό τοίχο, ένα τοίχο καλοσύνης έχει αποκτήσει εδώ και λίγες ημέρες η Θεσσαλονίκη.
Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» είναι μια πρωτοβουλία που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, από ανθρώπους που τοποθετούν κρεμάστρες σε διάφορα σημεία, προκειμένου όποιος το επιθυμεί, να αφήνει φαγητό, ρούχα ή ότι νομίζει αυτός χρήσιμο, προκειμένου να βοηθήσει αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Aντίθετο στην δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο πρώην 424 δηλώνει το ΠΑΜΑΚ



Την αντίθεση του στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων, στο πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εκφράζει με ανακοίνωση της η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
"Η πρόταση αυτή πέρα από το ότι δε λαμβάνει υπόψη τις βάσιμες ανάγκες του Πανεπιστημίου, προσκρούει στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι από τους χώρους αυτούς διέρχονται καθημερινά χιλιάδες φοιτητές για να προσεγγίσουν το Ίδρυμα και η λειτουργία του ως προσφυγικού καταυλισμού θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τις πανεπιστημιακές λειτουργίες", αναφέρει μεταξύ άλλων η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Πύλη ΕΡΜΗΣ & το ηλεκτρονικό ΚΕΠ (παραδείγματα + στατιστικά)



Ψηφιακή πρόσβαση σε μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες έχουν πλέον οι πολίτες με την αναβάθμιση και επέκταση των δράσεων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο εξυπηρετούμενος πολίτης έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποφύγει την χρονοβόρα διαδικασία ταυτοποίησης μέσω φυσικής παρουσίας σε ένα ΚΕΠ,μέσω ενιαίου τρόπου πρόσβασης στις υπηρεσίες αυτές.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/2/2016


                                 
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.