Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Καιρός:για Κυριακή 20-3-2016



Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά και τη βορειοανατολική χώρα, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης λίγων πρόσκαιρων όμβρων, περιμένουμε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΕΘΥΣΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ


Ελληνική ταινία:ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


Αυτή είναι η αρχαιότερη ελιά του κόσμου - Δείτε πού βρίσκεται [φωτό]

Αυτή είναι η αρχαιότερη ελιά του κόσμου - Δείτε πού βρίσκεται [φωτό]
Η αρχαιότερη ελιά του κόσμου βρίσκεται στο χωριό Βούβες του Δήμου Κολυμπαρίου, στα Χανιά. Έχει περίμετρο κορμού 12,5 μέτρα, διάμετρο 3,64 μέτρα και το εμβαδόν της είναι 11,45 τμ . Χρονολογείται ότι είναι περίπου 2.500- 5.000 ετών. Η σημασία της επισημάνθηκε το 1922 από το νομαρχιακό σύμβουλο Πολυχρόνη Πολυχρονίδη και η ελιά ανακηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης με αρ. απ.105497/6459/1986 (656/ΤΒ/1986).

ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΔΙΑΒΙΩΣΗ - Στάχτη από το τζάκι: 23 «μαγικές» χρήσεις (σχεδόν για τα πάντα)


http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2015/12/staxti-green-tips-127321-696x384.jpg

Η καύση των ξύλων δεν αποτελεί περιβαλλοντικά ενδεδειγμένο τρόπο θέρμανσης του σπιτιού μας...

Αφού όμως αποφασίσατε να ανάψετε το τζάκι σας μπορείτε να κάνετε κάτι καλό με την τέφρα από την καύση των ξύλων (τα οποία θα επιβάλλεται τουλάχιστον να είναι φυσικά και όχι τεχνητά, βαμμένα, με κόλλες, βερνίκια, επεξεργασμένα MDF κλπ).

Γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε…


Γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε…

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί…. (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Το απίστευτο μέγεθος της προσφυγικής κρίσης από τη Συρία σε 3΄! Ένα διαφωτιστικό βίντεο


Στο στόχαστρο 95.000 αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις


Στο στόχαστρο 95.000 αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις

Νέος μποναμάς περιμένει τους αγρότες αφού 95.000 εξ αυτών μπαίνουν στο στόχαστρο και καλούνται να επιστρέψουν 215 εκατ. ευρώ για παράνομες επιδοτήσεις.
Ειδικότερα, την έναρξη της διαδικασίας ανάκτησης από τους αγρότες μέρους των παρανόμων ενισχύσεων από το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου,

Πώς να βγάλετε βιβλιάριο υγείας αν είστε ανασφάλιστος

Εγκύκλιο για το πώς γίνεται η έκδοση βιβλιαρίων για ανασφάλιστους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μετά τη δημοσίευση του ν. 4368/2016, εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέχρι την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) συνεχίζεται η διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων ανασφαλίστων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πλαίσιο της ΚΥΑ 139491/2006 (ΦΕΚ 1747 τ.Β).

ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές στο εφάπαξ των δημοσιών υπαλλήλων


ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές στο εφάπαξ των δημοσιών υπαλλήλων

Συνταγματικές έκρινε η ολομέλεια του ΣτΕ τις περικοπές του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
Πιο συγκεκριμένα, με την υπ΄ αρίθμ. 734/2016 απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικές και σύμφωνες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις περικοπές του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν σύμφωνα με τη μνημονιακή νομοθεσία.

Ανεπιθύμητος ο Φίλης στην Ομογένεια των ΗΠΑ

Ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College, έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης ότι ο υπουργός παιδείας της Ελλάδας, Νίκος Φίλης, είναι ανεπιθύμητος στην Ομογένεια των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα με επιστολή του προς το Greek News, ο διευθυντής του κέντρου Δρ. Χρήστος Ιωαννίδης ξεκαθαρίζει πως η στάση του αυτή έχει να κάνει με τις δηλώσεις του κ. Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η ανακοίνωση λέει :

Οι 5 ισχυρότερες οικογένειες που μυστικά ελέγχουν όλο τον κόσμο




Οίκος Rothschild

Ο οίκος των Rothschild (Ρόθτσαελτ) θεωρείται ευρέως ως η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου, με περιουσία να κυμαίνεται από 500 δισεκατομμύρια δολάρια ακίνητης περιουσίας έως 100 τρισεκατομμύρια χρηματοοικονομικών επενδύσεων.

Έγγραφο ΣΟΚ! «Βρείτε υπηκοότητα και ιθαγένεια στην Ελλάδα!»



Απίστευτο και όμως αληθινό! Έγγραφα αποδεικνύουν ότι οργανώσεις του εξωτερικού υπόσχονται σε μουσουλμάνους μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα!

Όπως θα δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί, υπάρχει ομάδα, με ελληνικό όνομα, που υπόσχεται σε μετανάστες, να κερδίσουν ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα.

Τι αξία έχει ένα χιλιάρικο σήμερα;


Τι αξία έχει ένα χιλιάρικο σήμερα;

Ιδού ένα χιλιάρικο, η περίφημη “χήνα” που λέγαμε και τότε. Τι αγοράζαμε με αυτό το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα; Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές. Τυρόπιτα: 100 δραχμές. Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές…. Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με…βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές. Σήμερα (2014) τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:

Πως μπορείτε να φορτίσετε το κινητό σας με τη χρήση λεμονιού.


Οι πολιτικές εφημερίδες 19/3/2016

                             
                   Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.