Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Καιρός: για Σάββατο 16-4-2016








Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, περιμένουμε το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.

Τραγούδια που χορέψαμε...Nicola di Bari - Il Cuore e Uno Zingaro


Ελληνική ταινία:ΦΤΩΧΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙΜΙΟΣ


Εντυπωσιακό! Πως καθαρίζουν στην Ιαπωνία το τρένο μέσα σε 7 λεπτά; [video]

1
Η Ιαπωνική ακρίβεια στην καθαριότητα αντικατοπτρίζεται στον σιδηροδρομικό σταθμό όταν… οι καθαριστές έχουν ακριβώς 12 δευτερόλεπτα για να καθαρίσουν μία σειρά καθισμάτων.
Το σύνολο του τρένου είναι έτοιμο μέσα σε 7 λεπτά. Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί στην εν λόγω σειρά, την ακρίβεια, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα τους.

Γλύπτης μετατρέπει αυτόν τον κορμό δένδρου σε κάτι πραγματικά εκπληκτικό...




Βλέποντας την πρώτη φωτογραφία με αυτόν τον κορμό δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πολλά πράγματα...
Μετά όμως από κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με την βοήθεια αυτού του καλλιτέχνη σκαλίζοντας τον δημιούργησε κάτι πραγματικά καταπληκτικό.
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφία βήμα βήμα την διαδικασία και με το τελικό αποτέλεσμα που θα σας εντυπωσιάσει.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου

Nωρίτερα, λόγω Πάσχα θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου.

Ειδικότερα οι συντάξεις κύριες και επικουρικές των Ασφαλιστικών Οργανισμών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του μηνός Μαΐου 2016 θα καταβληθούν ως εξής:

- Οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) θα καταβληθούν στις 25−04−2016 Μεγάλη Δευτέρα.

Ξεσηκώνεται η ομογένεια για τη Μακεδονία – Στη μάχη Εκκλησία, Ελληνισμός και AHEPA

Ο Ελληνισμός ένιωσε την απειλή για τη Μακεδονία μας και αντέδρασε. Ύστερα από πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου και με τη στήριξη του Τάγματος των AHEPA, οι εθνικές δυνάμεις της ομογένειας, αλλά και όσοι έχουν συνείδηση εθνική στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ξεκίνησαν εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να πιέσουν την αμερικανική κυβέρνηση να άρει την προσωρινή αναγνώριση του κρατιδίου των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων



Την παράταση της πανελλαδικής αποχής έως και τη Μεγάλη Δευτέρα, 15 Απριλίου, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Η συντονιστική επιτροπή θα συνέλθει ξανά στις 23 Απριλίου, προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου



Στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος (Ε.Ο. 16), τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα, του οποίου κύριος είναι η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Θέρμης από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών

Ιταλία: Ο φράχτης της Αυστρίας συνάδει με την Σένγκεν;

  • Η Ιταλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επαληθεύσει αν ο φράχτης που η Αυστρία προτίθεται να τοποθετήσει στο πέρασμα Μπρένερ στα σύνορα με την Ιταλία συνάδει με τους κανόνες της συμφωνίας της Σένγκεν.
Το αίτημα αυτό διατυπώνεται από τους...Ιταλούς υπουργούς Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι και Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, και απευθύνεται,

Τέταρτο μνημόνιο σημαίνει δραχμή..

Τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Τα νούμερα δεν βγαίνουν, ακόμη κι αν μας γυρίσουν όλους ανάποδα για να μας αδειάσουν τις τσέπες. Δίχως επενδύσεις, δίχως τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεν υπάρχει ελπίδα. Θα έρθει, λοιπόν, αναπόφευκτα, τέταρτο μνημόνιο. 
Δεν θα είναι, όμως, σαν τα άλλα. Θα είναι μία παραλλαγή του σχεδίου Σόιμπλε...

ΔΕΗ – Κλεφτές μέχρι κόκκαλο! Κοινοποιήστε το παντού



Να διαβαστεί και να μεταδοθεί…
Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της ”χαράτσι” το οποίο …
αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ -Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!

Υπουργοί για γέλια... και για κλάματα.



  • Νέο παραλήρημα Πολάκη κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ
  • Καμμένος σε ρόλο ...Ράμπο 2 προσπαθεί να τρομάξει Τούρκους
  • Βούτσης με διάβημα κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την βροχή άσχετων τροπολογιών!
  • Φωτάκης (υφ.Παιδείας): "Δεν φταίω εγώ, ...φταίει η κοπέλα που κάνει τις αναρτήσεις"!
  • Μάρδας: Τα capital controls έκοψαν μαχαίρι την μαύρη οικονομία και το μαύρο χρήμα!
..κι όλα αυτά μόνο σήμερα.

Στοιχεία-σοκ από την Eurostat: Το 22% των Ελλήνων ζει σε κατάσταση ένδειας...

    Αποτέλεσμα εικόνας για φτωχεια
  • Σε κατάσταση ένδειας ζούσε το 22,2% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2015, έναντι 8,2% του πληθυσμού της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη.
  • Στο 8,2% το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ

Η κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό που θα ενώνει Θεσσαλονίκη και Πιερία


Η κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό που θα ενώνει Θεσσαλονίκη και Πιερία

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές του Θερμαϊκού κόλπου θα έχουν οι τουρίστες στο νομό Πιερίας αλλά και οι Θεσσαλονικείς που θέλουν να ξεφύγουν λίγο από τη βουή της πόλης.
Η ιδέα ανήκει στον κύριο Μιχάλη Κιοσσέ από τη Μεθώνη που θα ενώσει τους δύο νομούς με το σκάφος "Άνεμος" το οποίο πραγματοποιεί τουριστικά δρομολόγια εδώ και 10 χρόνια.