Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Καιρός:για Σάββατο 23-4-2016



Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες σε περιοχές της Στερεάς και της Θράκης, περιμένουμε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016.

Τραγούδια που χορέψαμε...Toni del Monaco - Vita Mia


Ελληνική ταινία:Ο Εξυπνάκιας


Η Ιταλία γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και πολιτισμού

Λογοτεχνικό μαραθώνιο, συναυλία, συζητήσεις και θεατρική παράσταση περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού, που θα γιορταστεί στη Νάπολη της Ιταλίας.
Ο λογοτεχνικός μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 10 το το πρωί και κατά τη διάρκεια του τα παιδιά του Σχολείου Γλώσσας της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης, αλλά και μαθητές των κλασικών λυκείων που θα δηλώσουν συμμετοχή θα αναγνώσουν επιλεγμένα αποσπάσματα της διαχρονικής ελληνικής γραμματείας

Σε απόγνωση οι Έλληνες: Φτώχεια, λαθρομετανάστευση και το ζοφερό μέλλον της νέας γενιάς τα μεγαλύτερα προβλήματα


1

Η επιδεινούμενη προσφυγική κρίση και η αναζωπύρωση της κρίσης χρέους έχουν οδηγήσει την ψυχολογία των καταναλωτών στην Ελλάδα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, 
σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της…
GfK Consumer Climate Europe (Καταναλωτικό Κλίμα στην Ευρώπη) για το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Εσείς τα έχετε; 10 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να υπάρχουν στο γραφείο σας

Kαθημερινά, περνάμε ατελείωτες ώρες στο γραφείο μας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε στο γραφείο σας προκειμένου οι ώρες να κυλάνε πολύ πολύ πιο άνετα. 

1. Υγιεινά σνακ
Καλές οι τυρόπιτες αλλά η σωστή διατροφή σου προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι ώστε να έχεις αποδοτικότητα στη δουλειά σου και με το καλοκαίρι να πλησιάζει, να είσαι σε φόρμα για να βγεις στην παραλία.

Αποκαλύπτουμε… Χημικοί αεροψεκασμοί: Γιατί ψεκάζουν και τι ψεκάζουν!


1

Το θέμα των αεροψεκασμών αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας τα τελευταία χρόνια. 
Ωστόσο εντύπωση 

ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να διαχωρίζουν τις ουρές χημικών που αφήνουν τα αεροπλάνα, από τις «απλές» ουρές που δημιουργούν λόγω της αποβολής καυσίμων.

ΠΑΤΑΚΟΣ: Αυτοί που κάνουν σήμερα τους αντιστασιακούς,τότε μας έγλυφαν και μας στήριζαν




Με τους ανθρώπους της Τέχνης, τους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, το στρατιωτικό καθεστώς τι σχέση είχε; Τι στάση κρατήσατε κ. Παττακέ; Αρκετοί ηθοποιοί και τραγουδιστές μετά το 1974 δηλώνουν αντιστασιακοί και πολέμιοι της “Χούντας”. 

Εθνική κατρακύλα – Διεθνής τύπος: Πρόσφυγες κάνουν ελέγχους σε Έλληνες οδηγούς


1

Δεν έχει σταματημό το διεθνές ρεζίλεμα της χώρας, καθώς πέρα από την ανοργανωσιά και τις εικόνες «ξέφραγου αμπελιού» που παρουσιάζει η ελληνική επικράτεια, τις τελευταίες μέρες διαρρέουν στον ξένο τύπο οι εικόνες μεταναστών να κάνουν ελέγχους ταυτοποίησης σε…Έλληνες οδηγούς!

ΑΠΘ: Εκδηλώσεις για το επετειακό έτος Αριστοτέλη



Με πρωτοβουλία του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το 2016 έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως «Επετειακό Έτος Αριστοτέλη», καθώς συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Μακεδόνα φιλοσόφου.

Η ιστορική οικία Τέλλογλου: Το εντυπωσιακό σπίτι με θέα την πλατεία Αριστοτέλους και τον Θερμαϊκό, ανοίγει για τους Θεσσαλονικείς (ΦΩΤΟ)



«Εμείς δεν κάναμε ένα μουσείο ή μια πινακοθήκη, όπου απλώς θα εκτίθενται έργα τέχνης. Εκείνο που θέλαμε ήταν να αποκτήσει το κοινό παιδεία γύρω από την Τέχνη, να δημιουργηθεί ένα σχολείο για να ξυπνάει τα ωραία πράγματα που έχει ο καθένας μέσα στην καρδιά του, τα οποία τον βοηθούν να ομορφαίνει τη ζωή του και τη ζωή των άλλων».

Χαλκιδική, για τα μάτια σας μόνο! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Κατάφυτες δασικές εκτάσεις που φτάνουν μέχρι τον αιγιαλό, ένας χρυσαφένιος ήλιος που στραφταλίζει στα τιρκουάζ νερά, ατελείωτες δαντελωτές ακτές, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, αλώβητα μνημεία της Χριστιανοσύνης και πολλοί ανεξερεύνητοι θησαυροί. Με μια λέξη: Χαλκιδική.

Πόσο θα κοστίσει στα νοικοκυριά η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

Με 103 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά σε ετήσια βάση από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% στα είδη παντοπωλείου , σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.
Η αύξηση αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιουλίου αν συμφωνήσουν τελικά κυβέρνηση και δανειστές, στο συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ένα σύγχρονο ιατρικό κέντρο στο ΑΠΘ με επίκεντρο τον άνθρωπο



Το πολύπλευρο ιατρικό και κοινωνικό έργο της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου – αφιερώματος στην Κλινική, μέσα από διηγήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών.

Οσμή εκλογών, έφτασε στις περιφέρειες έγγραφο εκλογικής ετοιμότητας.



Οσμή εκλογών ή υπηρεσιακή διευθέτηση;
Αυτό είναι το ερώτημα που εγείρει το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που έφτασε στις κατά τόπους υπηρεσίες όλων των περιφερειών της χώρας με ημερομηνία 12 Απριλίου.

Στο έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε το Ράδιο 984, γίνεται αναφορά για

Αυτοί είναι οι 100 πιο ισχυροί άνθρωποι στον κόσμο


Αυτοί είναι οι 100 πιο ισχυροί άνθρωποι στον κόσμο

Τη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο δημοσίευσε το περιοδικό Τime. Ανάμεσά τους βρίσκονται η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ημέρα της Γης


Ημέρα της Γης

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για έναν καθαρό πλανήτη.
Η γιορτή είναι αμερικανικής εμπνεύσεως και καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες.