Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 25-4-2016



Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016.

Τραγούδια που χορέψαμε...Gigliola Cinquetti - Non ho l'età


Ελληνική ταινία:Ο φανούρης και το σόι του


Τα μοναδικά οφέλη του λεμονόνερου στην υγεία μας

Σε πολλά άτομα αρέσει η ξινή γεύση του χυμού λεμονιού στα πιάτα τους. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να απολαύσετε το χυμό λεμονιού και σε άλλες περιπτώσεις; Τα οφέλη από το χυμό λεμονιού και το νερό στην καθημερινή μας ζωή, είναι πολλαπλά. Πρέπει απλά να ενημερωθούμε και να το συμπεριλάβουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα.

Τι γιορτάζουμε κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας


1

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί 
τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!

Markus I: Προσθετικό χέρι από Έλληνες φοιτητές που δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση

  • Κοστίζει μόλις 250 ευρώ

Μόλις 250 ευρώ είναι το κόστος κατασκευής του Markus I- του προσθετικού μέλους που ανέπτυξαν ο... Βασίλειος Χειλάς, τριτοετής φοιτητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και ο Γεώργιος Φιλανδριανός, τριτοετής φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Γιατί τους άφησες να σου βάλουν αλυσίδες;


wpid-wp-1455915327335.jpeg

Ξυπνάς ένα πρωί και κοιτάς τις αλυσίδες στα πόδια σου… Κάποτε ΕΣΥ άφησες να σου τις φορέσουν… Για να σε «προστατέψουν» σου είπαν, για να νιώθεις «ασφαλής»  σου είπαν, για να σε «σώσουν» σου είπαν… Και εσύ τους πίστεψες… Θυμάσαι τότε…πάει καιρός, στην αρχή σου φαινόταν σαν ψέμα δεν το πίστευες χαμογελούσες!
ΔΕΝ αντιστάθηκες, ΔΕΝ αντέδρασες, ΔΕΝ επαναστάτησες, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΓΙΑΤΙ ;

Η ψηφιακή Σμύρνη άνοιξε τις πύλες της

Μια γέφυρα ιστορίας που συνδέει τη Σμύρνη με τη Νέα Σμύρνη δημιουργεί το Ψηφιακό Μουσείο που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τη Δευτέρα 18 Απριλίου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.Πρόκειται για την πρώτη μόνιμη συλλογή, που αναδεικνύει την ιστορία των Σμυρνιών με έμφαση στην ιστορική συνέχεια, μέσα από αρχειακό υλικό, ήχο, βίντεο, εφημερίδες, φωτογραφίες, διάδραση και δυνατότητα αναζήτησης πληροφορίας από τον επισκέπτη, ο οποίος παρακολουθεί την ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα ως και σήμερα, περνώντας από την Καταστροφή

Ο καλύτερος νέος αγρότης στην Ε.Ε είναι Ελληνας βιοκαλλιεργητής. Μεγάλη διάκριση για τη χώρα μας



Το πρώτο βραβείο στον 3ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την Ανάδειξη του Καλύτερου Νέου Αγρότη της Ευρώπης που διεξήχθη στις 7 Απριλίου στο Ευρωκοινοβούλιο έλαβε η Ελλάδα.
Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τους νέους αγρότες Θοδωρή Βασιλόπουλο του Γεωργίου και Γιώργο Βασιλόπουλο του Τρύφωνα, οι οποίοι εξελέγησαν ύστερα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

ΕΛΛΑΔΑ Δ-ευρω ΕΞΩ;

ΦΩΤΟ 1 (33)
Γράφει ὁ Δρ. Κωνσταντῖνος Βαρδάκας
Λάζαρε δεύρω έξω.
Στον Λάζαρο το λέει ο ΚΥΡΙΟΣ μήπως το ακούσει και η πεθαμένη οικονομικά από τα μνημόνια και από άλλα Ελλάδα.
Πολλοί αναρωτιούνται αν τα capital control του προηγούμενου καλοκαιριού είναι ¨άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ¨δηλ. ότι μπορεί να μας έβγαλαν από την ζώνη του ευρώ δίχως να το πάρουμε χαμπάρι;

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΑΣ

Ταραχή προκάλεσε μια δήλωση που έκανε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μια Ελληνίδα δασκάλα που υπηρετεί στο τουρκικό μειονοτικό δημοτικό σχολείοτ του Εχίνου-Ξάνθης.

Σύμφωνα με ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στον μειονοτικό τύπο, δασκάλα ονόματι Daphne Stav έκανε δήλωση στο FB που στοχοποιούσε την Τουρκία, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων του Εχίνου και κινητοποίησε τον Σύλλογο Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.
Ο Σύλλογος Κηδεμόνων μαζί με τον βουλευτή Χουσεϊν Ζεϊμπέκ παραπονέθηκαν θέτοντας το θέμα στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.

Κάθε φορά που βάζεις 50 ευρώ βενζίνη....

έχε υπόψη σου, ότι:

Η τελική τιμή λιανικής διαμορφώνεται από :

  • το κέρδος των εταιρειών εμπορίας, των μεταφορέων υγρών καυσίμων και των πρατηρίων κατά 6,10 % (το οποίο μετά φορολογεί το κράτος!)

Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ για το Ασφαλιστικό από την Κυριακή 24/4 έως την Μ. Τετάρτη 27/4

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος, μια εκκλησία-κατακόμβη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Φωτογραφία: Δημήτρης ΣυμεωνίδηςΦωτογραφία: Δημήτρης Συμεωνίδης
Με έναν από τους ωραιότερους κήπους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίπλα στην Αγία Σοφία, και σε σημείο που δεν είναι ορατό εύκολα, σε χαμηλότερο επίπεδο από τον δρόμο,
είναι ένας ακόμη ναός, του Ιωάννη Προδρόμου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/4/2016

                            

           Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Κυριακή των Βαΐων

Αποτέλεσμα εικόνας για βαιων 2016


Πώλῳ καθίσας, ὁ λόγῳ τείνας πόλον,
Βροτοὺς ἐκζητεῖ λῦσαι τῆς ἀλογίας.
Βιογραφία
Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ.