Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Καιρός: για Τρίτη 3-5-2016



Νεφώσεις με βροχές αναμένονται αύριο Τρίτη 3 Μαΐου 2016 σε όλη τη χώρα. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ υπάρχει και ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Ισχυροί άνεμοι, τοπικά έως θυελλώδεις, θα επικρατούν στα πελάγη.

Πόσο συχνά αναπολείς την εποχή του... δημοτικού;

Αντικείμενα και εικόνες που μας θυμίζουν τα ανέμελα χρόνια του δημοτικού. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν θα τους ξυπνήσουν αναμνήσεις οι συγκεκριμένες φωτογραφίες (τουλάχιστον όχι όλες), οι οποίοι έχουν ακόμη το προνόμια να είναι πολύ νέοι!

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα φανάρια έχουν πράσινο, κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα;



Το χρώμα που έχουν οι φωτεινοί σηματοδότες το οφείλουν στη βιομηχανία των βρετανικών σιδηροδρόμων, το 1830.
Εκείνα τα χρόνια, οι σιδηροδρομικές εταιρίες δημιούργησαν το δικό τους σύστημα φωτισμού για να ειδοποιούν τους μηχανικούς πότε να σταματήσουν ή να προχωρήσουν, καθώς διαφορετικά χρώματα συμβόλιζαν διαφορετικές εντολές.

Μαστίχα Χίου: Το καλύτερο φάρμακο!

http://www.chiospyrgosrooms.gr/images/mastixa.jpgΕπιτέλους οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας βγήκαν…στη φόρα!

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα (HPMC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), που έλαβε χώρα στο Λονδίνο στις 07/07/2015, αποφασίστηκε ομόφωνα και έγινε αποδεκτή στην κατηγορία των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης, η φαρμακευτική «μονογραφία» της Μαστίχας Χίου, με δύο θεραπευτικές ενδείξεις:

Έρχεται ο φόρος εισοδήματος με το μήνα.

  • Την παροχή της δυνατότητας στους φορολογούμενους να εξοφλούν το φόρο εισοδήματος που θα προκύψει με το εκκαθαριστικό σε μηνιαίες δόσεις προβλέπει τροπολογία η οποία, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η πρωτεύουσα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ να αντιδράσει στη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ και το σύνθημά του «Πρώτα η Αμερική».
Ο Στάινμαγιερ είπε ότι «η παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας έχει αλλάξει και πλέον δεν βασίζεται σε δύο πυλώνες και μόνο. Δεν μπορεί να διεξαχθεί μονομερώς…

Αποκαλυπτικό κείμενο της Τράπεζας της Ελλάδος για το πόσα χρήματα μας χρωστούν οι Γερμανοί [photo] -



Στην επετειακή έκδοση για τα πενήντα χρόνια της Τράπεζας της Ελλάδος, που…
εκδόθηκε το 1978 και έχει εξαντληθεί, για το θέμα των επανορθώσεων υπάρχουν αναφορές μεταξύ των άλλων στο ποσό που οι Γερμανοί χρωστούν στην Ελλάδα. Ειδικά κεφάλαια περιλαμβάνονται σε εκδόσεις της Τράπεζας της Ελλάδος με επετειακό χαρακτήρα που έχουν εξαντληθεί και ο αναγνώστης μπορεί να τα αναζητήσει μόνο στην βιβλιοθήκη της κεντρικής Τράπεζας.

Διέπραξες θανάσιμο αμάρτημα αγαπητέ μου και αυτό είναι η ΟΡΓΗ.!!

Αγαπητέ Αμβρόσιε, Επειδή πήγαμε όλοι, λίγο πολύ σχολείο μπορώ να πω ότι ευτυχώς που είχαμε θρησκευτικά και μία εξαίρετη θεολόγος μας είχε εξηγήσει ότι, άλλο πράγμα είναι να είσαι καλός Χριστιανός και άλλο πράγμα να είσαι καλός άνθρωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΓΓΛΟΙ…



Ο Πρόεδρος της Ν.Τ.Π. ROTHSCHILD αντί για κεριά & λιβάνια που δέχεται ο ΘΕΟΣ, θέλει μόνο Χρυσό για να δώσει τη Πρωθυπουργία σε ένα εφιάλτη αρχομανή υποτελή πολιτικό, σε χώρα φέουδο της Ν.Τ.Π. Ελλάδα: 
Οι πληροφορίες λένε ότι οι εφιάλτες πολιτικοί του «Δημοκρατικού Συνταγματικού Τόξου», φυγάδευσαν τον Ελληνικό χρυσό στο εξωτερικό στις τράπεζες του Βασιλιά Μίδα ROTHSCHILD,

Είναι το μόνο κόμμα που κορόϊδεψε τόσο πολύ και τόσο χυδαία τον Ελληνικό λαό και προσέβαλε την νοημοσύνη του !

Θέλω να τους δω να τρέχουν ! Κοροϊδεψαν τον κόσμο , ξεφτιλίστηκαν και αντί να έχουν την αξιοπρέπεια να παραιτηθούν συνέχισαν μας τράβηξαν σε δημοψήφισμα κοροϊδια για να βρουν μια αφορμή να εφαρμόσουν τα μνημόνια ,
ο λαός είπε οχι αυτοί το έκαναν ναι ! Υπέγραψαν 2 μνημόνια και όχι μόνο τον ενφια δεν κατάργησαν αλλά μας φέσωσαν και από πάνω με δις που δεν θα τα πληρώναμε αν δεν ήταν αυτοί ! Οι κόκκινες γραμμές τους γίνονται πράσινες με ένα στραβοκοίταγμα του σοϊμπλε ! Το μόνο που τους έμεινε για να παριστάνουν τους αριστερούς είναι ο ανθελληνισμός , οι ψευτοπροοδευτικές ιδέες και οι γκει ! -Είναι το μόνο κόμμα που κορόϊδεψε τόσο πολύ και τόσο χυδαία τον Ελληνικό λαό και προσέβαλε την νοημοσύνη του ! Στείλτε τους εκεί που τους αξίζει στο καλάθι των αχρήστων !

http://www.ksipnistere.com/

Τα πάθη του φορολογούμενου δεν γνωρίζουν ανάσταση

Την εβδομάδα των Παθών εις το διηνεκές θα ζήσουν οι Έλληνες με το νέο ακαριαίο χτύπημα του μνημονίου, το οποίο βάζει ακόμη πιο μέσα τη χώρα τουλάχιστον 5-10 επιπρόσθετα εκατομμύρια ημερησίως, πληρωτέα από την πλάτη και την περιουσία του εργαζόμενου φορολογούμενου.

Τι συμβολίζει το αναμμένο κερί στην Εκκλησία;




  • Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί -και όχι μόνο- έχουν ανάψει κερί σε κάποια εκκλησία.
  • Ποιός γνωρίζει όμως τι συμβολίζει όμως η κίνηση αυτή;
Όταν τον 4ο αιώνα ο Μ. Κωνσταντίνος σταμάτησε τούς...

Άγιος Γεώργιος 275 – 303



Από τους δημοφιλέστερους Αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Ονομάζεται, επίσης, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος. Ειδικά στη χώρα μας, δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει εξωκλήσι ή εκκλησία αφιερωμένη στη μνήμη του, ενώ το όνομα Γεώργιος είναι από τα πλέον συνηθισμένα.
Κατά τους συναξαριστές και την Ιερή Παράδοση, ο Γεώργιος γεννήθηκε μεταξύ 275 και 281 στη Νικομήδεια της Βιθυνίας. Ο πατέρας του Γερόντιος καταγόταν από πλούσια οικογένεια της Καππαδοκίας και ήταν στρατιωτικός και Συγκλητικός. Η μητέρα του Πολυχρονία καταγόταν από τη Λύδδα της Παλαιστίνης. Και οι δύο γονείς του Γεωργίου είχαν βαπτιστεί χριστιανοί.