Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 13-5-2016




Άστατο καιρό με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ : ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜ-ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ… ΤΟΥΡΚΙΑ! (βίντεο)


ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ : ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜ-ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ… ΤΟΥΡΚΙΑ! (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Άρχισαν τα όργανα» στο Λονδίνο από τον νέο μουσουλμάνο δήμαρχο, Sadiq Khan, (τύπου Μπουτάρη), ο οποίος πριν καλά καλά εκλεγεί φανέρωσε τις προθέσεις του να αρχίσει εκστρατεία για να σταματήσει η Ευρώπη να είναι χριστιανικό κλαμπ και φυσικά να δεχτεί σαν πλήρες μέλος μετά… βαΐων και κλάδων την σημερινή Τουρκία του ισλαμιστή δικτάτορα Ερντογάν, που σφάζει τον ίδιο του τον λαό. Θαυμάστε τον!

Πεινάνε τα μισά παιδιά των απομακρυσμένων σχολείων της Ελλάδας


http://news247.gr/eidiseis/article1549111.ece/BINARY/w660/sxoleio.jpg

Σχεδόν οι μισοί μαθητές -ποσοστό 46%- που φοιτούν σε σχολεία απομακρυσμένων και αγροτικών περιοχών της Ελλάδας βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας και της πείνας για χιλιάδες οικογένειες: σχεδόν οι μισοί μαθητές -ποσοστό 46%- που φοιτούν σε σχολεία απομακρυσμένων και αγροτικών περιοχών της Ελλάδας βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας, ενώ ένας στους τρεις αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια χωρίς ύπαρξη πείνας, με μόνο ένα στα δύο παιδιά να έχει φυσιολογικό βάρος.

Η ονομασία: Ελλάς - Έλληνας - Γραικός - Ρωμιός και η προέλευση της ετυμολογίας

Η ονομασία: Ελλάς - Έλληνας - Γραικός - Ρωμιός και η προέλευση της ετυμολογίας
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από που προήλθαν τα ονόματα Ελλάς - Έλληνας - Γραικός - Ρωμιός… Η Ιστορία μας, η προέλευσή μας και το DNA μας μάς έφεραν από μακριά…όπως και το όνομα μας!

Τη δεκαετία του ’90 μια έγκυρη πολυκεντρική επιστημονική έρευνα έδειξε ότι σε συντριπτικό ποσοστό οι σημερινοί Ελληνες έχουν το ίδιο DNA με τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας της προϊστορικής εποχής και των Αρχαίων Ελλήνων.

Τα συστηματικά λάθη της καθημερινότητας που κόβουν χρόνια ζωής - Τα «φάουλ» στην υγεία που πρέπει να κόψετε πριν τα 40 ή λίγο μετά από αυτά…


http://s.nbst.gr/files/1/2016/04/kardias.jpg

Όταν είσαι 20 ετών τίποτα δεν σου φαίνεται ακατόρθωτο. Ζεις την κάθε μέρα στο έπακρον και πιστεύεις ότι είσαι άτρωτος, καμία συνθήκη δεν μπορεί να σε βλάψει. Διατηρείς αυτή την πεποίθηση ακόμα και όταν μπαίνεις στα 30, αν και σε αυτή τη δεκαετία οι αμφιβολίες για την... πορεία της νεότητάς σου έχουν αρχίσει να σε «τρώνε».

ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ!


ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ!

Το λεμόνι παρέχει προστασία ενάντια σε πολλές ασθένειες και μπορεί δικαίως να αποκαλείται υπερ-τροφή.
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά – περιέχει πηκτίνη, βιοφλαβονοειφή, φολικό οξύ, βιταμίνη Α, Β1, Β6, C, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και μαγγάνιο.
Το λεμόνι επηρεάζει θετικά το συκώτι, το στομάχι, τα έντερα, το ανοσοποιητικό σύστημα, το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα.

Οι θεολόγοι κατά του Φίλη για τα θρησκευτικά


590_a213e040fd2cc088a3c547998c1822d0

Ανοιχτή επιστολή στην οποία καταγγέλλει την απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να προχωρήσει στη μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών έδωσε στη δημοσιότητα η πανελλήνια ένωση Θεολόγων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ένας κόφτης στο Αριστεροχώρι..

     Το κοπέλι ο Μισελοζανάτσης
     ..αυτό το άνθος της ξεφτίλας, δήλωσε πως ''έκανα δημοσκόπηση ανάμεσα στους ψηφοφόρους μου και βγήκε με συντριπτική πλειοψηφία ότι πρέπει να ψηφίσω το Ασφαλιστικό. Ρώτησα τον κόσμο, βλέπετε...''

     Καταλάβαμε όλοι;
     Δεν είναι ότι κάνουν αυτά
που κάνουν, είναι καιθρασείς κιόλας. Και είρωνες. Και περιπαίζουν. Και εμπαίζουν. Και προκαλούν.
     Καμία αίσθηση ντροπής. Καμία τάση μεταμέλειας ή  χαμηλού τόνου.

Εγκλωβισμένος περιπτεράς



Εγκλωβισμένος περιπτεράς...
Σε αυτή την χώρα όλα κινούνται με τους δικούς τους περίεργους ρυθμούς.
Εκεί που περιμένεις χρόνια να αλλάξει κάτι, η αλλαγή έρχεται αλλά με τους όρους που επιβάλλουν αξιωματούχοι, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αγορά και τους ρυθμούς στους οποίους αυτή κινείται.

Αυτά είναι τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών




Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπεύθυνων Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012).

ΠΑΠΑΔΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ!


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός


Τον μήνα Μάιο, αν και ζούμε την χαρά της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού, αναθυμόμαστε και τα πάθη του Γένους, τις Γενοκτονίες και την άλωση της Βασιλεύουσας. 

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!


ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ένα χαρακτηριστικό μήνυμα στο twıtter,  βασικός σύμβουλος του Ερντογάν προβάλλει και επίσημα τον τουρκικό εκβιασμό ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να στείλει εκατομμύρια μουσουλμάνους λαθρό στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την TTIP – Θα καταστραφούν οι αγρότες και θα καλλιεργούνται μεταλλαγμένα

1Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα μας κρούει η Greenpeace σχετικά με την υπό διαμόρφωση συμφωνία της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, καθώς όπως τονίζει χαρακτηριστικά η υπεύθυνη εκστρατείας στο ελληνικό γραφείο της οργάνωσης Ναταλία Τσιγαρίδου «η Ελλάδα θα πληγεί ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή της TTIP».

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ Α.Ε.

Ο Γιάννης Κρεστενίτης, καθηγητής ΑΠΘ, αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αντιπρόεδρος α’ αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαϊωάννου, γεωπόνος, και αντιπρόεδρος β’ η Στέλλα Βαλάνη, δικηγόρος. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/5/2016

                                     

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.