Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 18-5-2016



Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο και Θεσσαλία, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και βόρειο Αιγαίο.

Μεθοδευμένη επιχείρηση αρπαγής της γης καταγγέλλει η ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο.



  • Στα αλβανικά δικαστήρια έχουν προσφύγει δήμοι και κοινότητες της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, διεκδικώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας στην μεθοδευμένη -όπως καταγγείλουν- υφαρπαγή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων λιβαδιών, δασών και καλλιεργήσιμης γης από Αλβανούς, οι οποίοι με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτιά εμφανίζονται ως δήθεν ιδιοκτήτες.

«Ξυπνήσετε Χριστιανοί. Ο Αλλάχ δεν είναι ο Θεός μας. Ο Μωάμεθ δεν είναι σπουδαιότερος από τον Ιησού»

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ»1
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ»
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Το ζήτημα της επιβολής του Ισλάμ και των μουσουλμανικών προτύπων σε χριστιανικές κοινωνίες έχει αρχίσει και παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις γι’ αυτό και άρχισαν να εμφανίζονται έντονες αντιδράσεις που δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος

«Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς». Ποια ήταν τα κόλπα των παπατζήδων και τι ρόλο είχαν οι τσιλιαδόροι, οι κράχτες και οι αβανταδόροι. Τα στέκια της Αθήνας και τα μαχαιρώματα για το καλύτερο πόστο...

Papatzis
«Λευκό, λευκό, παπάς μαύρος. Που πήγε τώρα; Αγοράζω, παίρνω». «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που’ ναι ο παπάς ;». Ο ταχυδακτυλουργός παπατζής ανακατεύει και απλώνει αριστοτεχνικά στο χαρτόκουτο, τα τρία κυρτωμένα φύλλα της τράπουλας. Οι προσφορές αρχίζουν. «Όποιος το είδε, ποντάρει και τα παίρνει. Πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε», λέει ο ντήλερ του πεζοδρομίου. Ο «παπάς» είναι ίσως το πιο γνωστό τζογαδόρικο «παιχνίδι», που παίζεται στους ελληνικούς δρόμους, για πάρα πολλές δεκαετίες. Η μέθοδος και το στήσιμο του «παπά», είναι πλέον κλασσικά και έχουν αποτυπωθεί με μεγάλη επιτυχία, στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη, ειδικά στην ταινία «Η χαρτοπαίχτρα» με την Ρένα Βλαχοπούλου.

ΧΥΔΑΙΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

ΧΥΔΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΒάζουν μικρά παιδιά να σταυρώνουν τον Ιησού Χριστό σε παιχνίδι…
Η διαφήμιση που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο, αφορά ένα χυδαίο «παιχνίδι» το οποίο απευθύνονταν σε μικρά παιδιά! Σκοπός του «παιχνιδιού» αυτού ήταν η σταύρωση της φιγούρας, η οποία αναπαριστούσε τον Ιησού Χριστό! Χαρακτηριστικό επίσης εξάρτημα του «παιχνιδιού» ήταν το ξίφος με το οποίο προέτρεπαν τα παιδιά,

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»! ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ!

1
Του Κων. Φράγκου
Οι κακοί ιόντες εις τας αρχάς οκόσω αν μάλλον ανάξιοι εόντες, Τοσούτω ανακηδέες (αδιάφοροι) γίγνονται και αφρούνης και θράσεος πίπλανται (φουσκώνουν). Δημόκριτος
Τα διαδοχικά γεγονότα περί την Οικονομία και την Άμυνα, τους δύο πυλώνες του Κράτους που η κατάσταση τους είναι από προβληματική έως απελπιστική,

Πάνω από τη Θεσσαλονίκη (video)


Η Γερμανία βάζει πρόσφυγες να δουλεύουν με 1 ευρώ την ώρα


Η Γερμανία βάζει πρόσφυγες να δουλεύουν με 1 ευρώ την ώρα

Ο 23χρονος Zaid έφθασε στο Βερολίνο πριν έξι μήνες μαζί με τον πατέρα και την αδελφή του. Ο νεαρός άντρας ζούσε στην πόλη Hilla, 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης στο Ιράκ και καθώς, η εμπόλεμη κατάσταση «φούντωνε» όλο και περισσότερο στην περιοχή, ο Zaid αναζήτησε καλύτερη τύχη στην Γερμανία.

«Αντίστροφη μέτρηση» για τα πετρέλαια της Δ. Ελλάδας



  • Oλοκληρώνεται η αξιολόγηση των τριών προσφορών


H αξιολόγηση των τριών εμπορικών και τεχνικών προσφορών που έχουν κατατεθεί στον διαγωνισμό για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη... θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώνεται εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Καθιερώνεται η 30η Οκτωβρίου ως επέτειος απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης



Στην καθιέρωση της 30ης Οκτωβρίου ως επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και συγκεκριμένα ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στη διάρκεια της 10ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου.

Guardian: Μόνο τον αέρα δεν έχουν φορολογήσει ακόμη στην Ελλάδα



Μόνο τον αέρα που αναπνέουν οι Έλληνες δεν έχει φορολογήσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian η οποία σε νέο δημοσίευμά της για την χώρα μας αναφέρεται εκτενώς στο νέο φορολογικό πακέτο των 1,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι Έλληνες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερους φόρους καθώς η αριστερή κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πιστωτές που αποφασίζουν για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας.

Σταθάκης: Προστασία πρώτης κατοικίας έως 140.000 ευρώ μέχρι το 2018


Σταθάκης: Προστασία πρώτης κατοικίας έως 140.000 ευρώ μέχρι το 2018

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απέφυγε κομψά να επαναλάβει το σλόγκαν το οποίο όμως φρόντισε να του το υπενθυμίσει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στην ερώτηση που έκανε για τα κόκκινα δάνεια.
«Κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού σε κατάσταση αυτού που υπονοήσατε. Μέχρι και το 2018 προστατεύουμε την πρώτη κατοικία της οποίας η αντικειμενική αξία δεν ξεπερνά τα 140.000 Ευρώ (καλύπτετε το 93% )καθώς επίσης και τα επιχειρηματικά δάνεια τα οποία συνδέονται με την πρώτη κατοικία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ


Esel im Brunnen

«Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι. Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά. Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό.» Παροιμία.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ‘ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ’ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΠΚΜ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ»

Ενημερωτική συνάντηση – σύσκεψη με τη διοίκηση και στελέχη της «Εγνατία Οδός ΑΕ» είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και στελέχη της ΠΚΜ, με αντικείμενο την εξέταση της πορείας υλοποίησης πέντε έργων ευθύνης της εταιρίας στην Κεντρική Μακεδονία, τα οποία ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «ύψιστης σημασίας».
Τα πέντε έργα είναι το οδικό τμήμα αποκλειστικής αρμοδιότητας της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Μουδανιά – Ποτίδαια, ο δρόμος Θέρμη – Γαλάτιστα, το δυτικό τμήμα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, οι μελέτες για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης και η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον οδικό άξονα ΠΑΘΕ (Αθηνών – Θεσσαλονίκης).

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/5/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.