Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Καιρός:για Σάββατο 21-5-2016



Κακοκαιρία θα επικρατήσει το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και στα νησιωτικά τμήματα του Δυτικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως πολύ ισχυρά και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα,

Τι σημαίνει η λέξη «προσκυνώ»; Μάθε για να μην προσκυνήσεις ξανά!


Τι σημαίνει η λέξη «προσκυνώ»; Μάθε για να μην προσκυνήσεις ξανά!

Στα Αρχαία Ελληνικά, το «φιλώ» είναι «κυνέω / κυνώ», εξ’ού και το προσκυνώ (σημαίνει κάνω ένα βήμα μπροστά και δίνω ένα φιλί).
Στον Όμηρο χρησιμοποιείται και σαν τέτοιο. Η σημασία του είναι κι αυτή, όπως και πολλές άλλες. Η ετυμολογία της λέξης όμως, η αρχική της προέλευση, είναι η εξής:
«προσκυνώ Αόρ. προσκύνησα, μέλ. προσκυνήσω:

Ξεκινούν τα Αναστενάρια

Έθιμο λατρευτικό, θρακιώτικο, που συνδέεται με τη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες επισκέπτες μαζεύονται για να συναντήσουν από κοντά τους διάσημους αναστενάρηδες, τους ανθρώπους που χορεύουν στα κάρβουνα κρατώντας τις εικόνες των Αγίων.
Τα «Αναστενάρια» λάμβαναν χώρα στη βορειοανατολική Θράκη, με επίκεντρο της εκδήλωσης τα χωριά Κωστί και Μπροντίβο.

Τι σημαίνει η λέξη «Πατρίδα» – Ένα κείμενο που πρέπει όλοι να διαβάσουμε


Τι σημαίνει η λέξη «Πατρίδα» – Ένα κείμενο που πρέπει όλοι να διαβάσουμε

Πατρίδα: Το κείμενο αυτό είναι η μετάφραση από τα γαλλικά του λήμματοςPATRIE, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην Εγκυκλοπαίδεια του Ντιντερό και του Ντ’ Αλαμπέρ (Encyclopedie de Diderot et d’ Alembert). Το λήμμα αυτό γράφτηκε την 1η Δεκεμβρίου 1765, από τον Louis de Jaucourt (D.J.).

Έρευνα: Οι μαγικές ιδιότητες του μελιού - 7 πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορεί να κάνει


http://www.newsrebel.gr/wp-content/uploads/2016/01/3edb529bb9fad87af32a7d020ddeddb5.jpg

ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ


Το μέλι είναι σίγουρα πολύτιμο στην καθημερινότητα μας, αφού χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική και τα γλυκά, αλλά αποτελεί τη βάση για ενδιαφέρουσες ιατρικές θεραπείες.

Άνθρωποι που δεν πήγαν σχολείο κι άλλαξαν τον κόσμο


charlie

Υπάρχει κάτι που είναι εξίσου αναπόφευκτο με τον θάνατο. Κι αυτό είναι η ζωή.
Τσάρλι Τσάπλιν


~~~~~~~~~~~~~~~~Μετά τους «κακούς μαθητές, μεγαλοφυείς ενήλικες» συνεχίζουμε με κάποιους ανθρώπους που είτε δεν πήγαν καθόλου στο σχολείο είτε έμειναν τόσο λίγο σε αυτό ώστε δεν πρόλαβαν να μάθουν τίποτα. Όμως, ο καθένας στον τομέα του, επηρέασε τόσο τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι τον διαμόρφωσαν -με τη δύναμη του μυαλού τους και μόνο.

Το αριστερό πραξικόπημα


http://www.mindthetrap.gr/thumb/800/400/uploads/smartsection/images/item/barbatsalou352.jpg

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Δρομολογείται την Κυριακή η απογύμνωση των Ελλήνων από τα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ συνεχίζεται ο ψυχικός βιασμός τους – όπως περιγράφεται στη Δίκη του Κάφκα, όπου της πλήρους υποταγής προηγείται ο απόλυτος εξευτελισμός του ατόμου.

Έτσι αποχαυνώνουν τους νέους: Στοιχηματισμός, ιντερνέτ και video games - Έρευνα ΣΟΚ!


http://www.prisonplanet.gr/images/LIAKO/Mind-Control.jpg

Το σύστημα θέλει να κρατά τους νέους αποχαυνωμένους και πλήρως ελεγχόμενους. Ελέγχοντας το παρόν θα ελέγξει άλλωστε το μέλλον.
Έτσι πλασάρει πολλών τύπων εξαρτήσεις, οι οποίες έχουν κατακλύσει και τους Έλληνες μαθητές.
Εκτός από το κάπνισμα, το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες, οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου εκδηλώνουν, κατά τους ειδικούς, νέες συμπεριφορές εξάρτησης και εθισμού όπως η υπερβολική προσκόλληση στο διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ο στοιχηματισμός.

Οι φόροι, οι παγίδες και οι εκπλήξεις στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Στα 1,8 δισ. ευρώ έως και το 2018 φθάνει ο βαρύς λογαριασμός των κοστολογημένων παρεμβάσεων στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το πολυνομοσχέδιο περιέχει μπαράζ φόρων που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των Ελλήνων και η μόνη αποτιμημένη περιστολή δαπανών στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου είναι στο σκέλος των δασικών χαρτών για 11 εκατ ευρώ.

Η Ελλάδα 3η παγκοσμίως στις «γαλάζιες σημαίες»

  • Στην Ελλάδα πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των παγκόσμιων αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Έρχεται ηλεκτρονικό «μάτι» στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

  • Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξασφάλισε από το ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Συνόρων χρηματοδότηση 15.000.000 ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθούν στην επέκταση της ηλεκτρονικής επιτήρησης των χερσαίων συνόρων μας με την Τουρκία.

TUI: Πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς η Ελλάδα

    Αποτέλεσμα εικόνας για τουρισμος
  • «Η Ελλάδα είναι εφέτος ο μεγάλος νικητής για τον τουρισμό από την Αυστρία, έστω και εάν τα επίπεδα κρατήσεων για διακοπές σε κάποια νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν είναι τόσο υψηλά όσο παλαιότερα», αναφέρεται από το αυστριακό τμήμα του διεθνούς ταξιδιωτικού ομίλου TUI, με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων μεγάλης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες ως προς την τουριστική στάση του πληθυσμού τους.

ΕΝΦΙΑ: Οι νέοι αυξημένοι συντελεστές. Ποιοι θα πληρώσουν διπλά

Αυξήσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις των ΙΧ αυτοκινήτων οχημάτων αξίας άνω των 20.000 ευρώ, αυξήσεις στους συντελεστές του κύριου ΕΝΦΙΑ επί των οικοπέδων, μείωση στο αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, αύξηση στους συντελεστές του και επέκτασή του στα αγροτεμάχια, στους αγρούς και τις λοιπές εκτάσεις εκτός σχεδίου καθώς και στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων, επιβολή φορολογικού τέλους επί των τιμολογίων σταθερής τηλεφωνίας

Πώς θα λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο τα Ολοήμερα Σχολεία.




  • Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1324 τΒ 11-5-2016) η υπουργική απόφαση για το ωρολόγιο πρόγραμμα του ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/5/2016

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.