Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Καιρός: για Πέμπτη 2-6-2016



Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά τμήματα και τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικών όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.

Γιατί φοράμε βέρες;

Το έθιμο του να φοράμε βέρες, ξεκίνησε από την Αρχαία Αίγυπτο, πριν από 4.800 χρόνια. Τότε χρησιμοποιούσαν καλάμια και αγριόχορτα, που φύτρωναν στις όχθες του Νείλου.

Στις βέρες, ο κύκλος, που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, ήταν το σύμβολο της αιωνιότητας από την εποχή των Αρχαίων Αιγυπτίων.

(ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ) ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ «Συμβόλαιο Τιμής» θα υπογράφουν οι γονείς και τα παιδιά του Δημοτικού! Για… Μπάνιο ο εισηγητής!!

https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/05/cf83cebfceba.jpg

Τον τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» φέρει ο νέος οδηγός συμπεριφοράς του καλού μαθητή, τον οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ άλλων, προβλέπει διάφορες καινοτόμες ιδέες, όπως τη θέσπιση ενός «Συμβολαίου Τιμής» που θα πρέπει να υπογράφουν τα παιδιά στο σχολείο,

56 Πανεπιστημιακοί Στην Ελλάδα Προτείνουν Κατάργηση Της Διδασκαλίας Των Αρχαίων Στο Γυμνάσιο


arhai223

56 Πανεπιστημιακοί Στην Ελλάδα Προτείνουν Κατάργηση Της Διδασκαλίας Των Αρχαίων Στο Γυμνάσιο
TΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΤΟΥΡΗ*
Εάν αντιλαμβάνομαι σωστά, το κείμενο των 56 (το οποίο παρεμπιπτόντως κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο και συγκεντρώνει υπογραφές στήριξης) υποστηρίζει ότι δεν διδάσκεται επαρκώς η νέα ελληνική γλώσσα (ουδεμία αμφιβολία γι’ αυτό) και επομένως…

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!

  • Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν από αύριο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που ενώ καταβάλλουν τις εισφορές περίθαλψης- και μάλιστα αυξημένες για τους συνταξιούχους- στα ασφαλιστικά ταμεία, θα βρουν "κλειστές” τις πόρτες των ιδιωτικών ιατρείων. 

Η κυβέρνηση παίρνει άρον άρον πίσω τη διάταξη για τις οffshore

Μετά τη γενική κατακραυγή αλλά και τις βολές εκ των έσω, η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και παίρνει πίσω τη διάταξη για τη συμμετοχή πολιτικών στις off shore. 

Οπως εξήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος η κυβέρνηση θα καταθέσει αύριο τροπολογία για επαναφορά του ασυμβίβαστου για συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε off shore στη διοίκηση και το μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα στο εξωτερικό και θα ζητήσει ονομαστική τροπολογία στη Βουλή. 

Οι Τούρκοι Είναι Ξένο Σώμα στην Κωνσταντινούπολη. Παραμένουν Κατοχική Δύναμη …


Οι Τούρκοι Είναι Ξένο Σώμα στην Κωνσταντινούπολη. Παραμένουν Κατοχική Δύναμη …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Παρακολουθήσαμε αυτές τις μέρες εκ μέρους της Τουρκίας μια μοναδική σε γκλαμουριά και πανηγυρική ατμόσφαιρα γιορτή για την άλωση της Πόλης. Αυτό που σκεφτόμασταν βλέποντας όλο αυτό το απίστευτο υπερθέαμα είναι ότι όλη αυτή η υπερβολή είναι για να πείσει τους ίδιους τους Τούρκους ότι είναι οι κυρίαρχοι της Πόλης και έχουν ανάγκη να το κάνουν, σε αυτό τον υπερθετικό βαθμό,

Mείωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Mείωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μείωση της τάξης του 15% στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια των συνεπών καταναλωτών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Τα νέα, μειωμένα τιμολόγια θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2016.

Το 80% των Τούρκων στη Γερμανία «ζει και τρώει» με τα κρατικά επιδόματα χωρίς να δουλεύει ποτέ!!!

Οι Τούρκοι ήρθαν στη Γερμανία ως «προσκεκλημένοι εργάτες». Ο σκοπός τους ήταν – υποτίθεται - να παρέχουν κάποια «αναγκαία φθηνή εργασία» και μετά να φύγουν. Αλλά... το σύστημα δεν λειτούργησε ακριβώς έτσι. Και τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί που οδηγούνται σε όλες τις «ανοικτές» πολυπολιτισμικές δυτικές κοινωνίες, όπου οι μη-εργαζόμενοι βυθίζουν σε χρεοκοπία το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Προσφυγικό χάος: 2.000 ανήλικα ασυνόδευτα στην Ελλάδα


Προσφυγικό χάος: 2.000 ανήλικα ασυνόδευτα στην Ελλάδα

Σε προσαρμογή της στρατηγικής της στην Ελλάδα, προκειμένου να υποστηρίξει τις ελληνικές Αρχές και την κοινωνία των πολιτών στην αντιμετώπιση των αναγκών των 22.000 παιδιών-προσφύγων στην Ελλάδα, προχωρά η UNICEF.
Όπως υπολογίζει η UNICEF, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.000 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Capital controls: Στα 550 ευρώ το όριο ανάληψης ή 1.680 χωρίς εβδομαδιαίο όριο;

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συστημικές τράπεζες ετοιμάζουν πρόταση προς την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία περιλαμβάνει δύο σενάρια χαλάρωσης των capital controls που έχουν επιβληθεί από το περασμένο καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά στους λογαριασμούς των πολιτών η μια πρόταση αφορά σε αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου από τα 420 ευρώ στα 500 ή ακόμη και στα 550 την εβδομάδα, ενώ εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό υπάρχει και η δεύτερη εναλλακτική πρόταση.

«Παραιτηθείτε»: Τα social media… ψήνουν μεγάλη συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης στο Σύνταγμα





  • Μία μεγάλη, αυθόρμητη συγκέντρωση πολιτών κατά της κυβέρνησης οργανώνεται μέσω των κοινωνικών δικτύων στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 15 Ιουνίου, και ήδη η ανταπόκριση από χιλιάδες χρήστες είναι εντυπωσιακή.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/6/2016

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

ΙΟΥΝΙΟΣ (καλό μήνα!)

                                    Αποτέλεσμα εικόνας για ιουνιος μηνας