Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Καιρός: για Πέμπτη 14-7-2016



Την Πέμπτη 14 Ιουλίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 18 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 36 και στην Κρήτη από 17 έως 33.

Για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα το καλοκαίρι για πολλούς ανθρώπους είναι τα κουνούπια και τα τσιμπήματα που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα.

Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε γνωστά εντομοαπωθητικά χώρου αλλά πολλές φορές δε σας καλύπτουν. Επιπλέον αυτό είναι πρόβλημα και στις διακοπές σας που δεν ξέρετε αν υπάρχουν τα αντίστοιχα μηχανήματα στο κατάλυμά σας και πόσο αποτελεσματικά είναι. Και σίγουρα δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μην μπορείς να απολαύσεις τον ύπνο των διακοπών σου λόγω κουνουπιών.

Κίνδυνοι από τη σύνδεση σε άγνωστα Wi-Fi δίκτυα



Το Διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης καθημερινότητας, γεγονός που πλέον δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς αποτελεί σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης αλλά και ψυχαγωγίας. 
Μάλιστα, τώρα που είναι καλοκαίρι, μια περίοδος που κατεξοχήν προσφέρεται για ταξίδια, το Διαδίκτυο στο κινητό τηλέφωνο/τάμπλετ/λάπτοπ είναι υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε ξένη χώρα. Πόσο όμως ασφαλείς είμαστε κάνοντας χρήση δωρεάν αγνώστων δικτύων Wi-Fi ξένων χωρών, έναντι του επί πληρωμή δικτύο περιαγωγής 3G/4G;

Όλα για την άδεια και το επίδομα άδειας σε 17 σύντομες ερωταπαντήσεις

Δείτε τα πάντα για την άδεια και το επίδομα άδειας σε 17 σύντομες ερωταπαντήσεις:

1. Είμαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Πότε είμαι δικαιούχος κανονικής άδειας;
Δικαιούσαι να λάβεις κανονική άδεια με αποδοχές, από την έναρξη της απασχόλησής σου στην επιχείρηση.

Τέλος στην ανοικοδόμηση εκτός σχεδίου, ελάχιστο όριο 4 στρέμματα

Μη οικοδομήσιμα καθίστανται πλέον δεκάδες χιλιάδες εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροκτήματα σε όλη τη χώρα, καθώς καταργούνται οι ισχύουσες διατάξεις κατά παρέκκλιση δόμησης. Σε διάταξη που ενσωματώνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ορίζεται ότι για να ανεγερθεί οικοδομή εκτός σχεδίου, το οικόπεδο ή το αγρόκτημα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 στρέμματα.

Ο Αριστοτέλης για την υπερφορολόγηση του λαού.



Xωρίς άλλα σχόλια παραθέτουμε το παρακάτω ..επίκαιρο απόσπασμα απ΄το "Αριστοτέλους Πολιτικά":



«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι...οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. 

Ελληνικό ΚΕΠ λειτουργεί στη Γερμανία



  • Το πρώτο ελληνικό ΚΕΠ στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας είναι γεγονός.
  • Οι υπηρεσίες του στεγάζονται στο ελληνικό προξενείο της πόλης και αφορούν τους 140.000 ήδη εγγεγραμμένους σε αυτό Ελληνες.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του... υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πρόξeνος».

Απεργίες ξεκινούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αναμένεται να προχωρήσουν μετά τις 15 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, όπως ανακοίνωσε το σωματείο τους μετά από Γενική Συνέλευση.

Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ -Πόση σύνταξη θα πάρω; Όλα τα στοιχεία σοκ

Αποκαλυπτικά για το …μέλλον που περιμένει δύο εκατομμύρια ασφαλισμένους στο ΙΚΑ είναι τα στοιχεία για τις συντάξεις που θα πάρουν οι σημερινοί εργαζόμενοι.

Οι υπολογισμοί που παρουσιάζονται, αποδεικνύουν ότι ο σημερινός ασφαλισμένος, με το που θα καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης, θα υποστεί μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός του κατά τουλάχιστον 50%. Δηλαδή, η σύνταξη που θα βγει –και μάλιστα άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης- δεν θα είναι καν η μισή σε σχέση με τον τελευταίο μισθό ειδικά αν κάποιος αποχωρήσει με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/7/2016

             

                       
                              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.