Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 1-8-2016



Τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα και πιθανώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Το απόγευμα και βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Αντιεξουσιαστές έκαναν έφοδο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης -Την ώρα της θείας λειτουργίας

Εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έκαναν αντιεξουσιαστές, την ώρα της κυριακάτικης θείας λειτουργίας.

Τα περίπου 25 άτομα, που ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους πιστούς, διαμαρτύρονται για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη σύμφωνα με πληροφορίες.

Κουρκουμάς. Ένα πολύτιμο μπαχαρικό.

Κατερίνα Ευθυμίου


Νέα Γερμανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stem Research and Therapy καταδεικνύει ότι ένα αγαπημένο μπαχαρικό ο κουρκουμάς ενισχύει σημαντικά τον εγκέφαλο και μάλιστα βοηθά στην αποκατάστασή του.
Σύμφωνα με τη μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, ένα πολύτιμο συστατικό που βρίσκεται στον κουρκουμά [κιτρινόριζα ] προωθεί την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων, που ανήκουν στο ''συνεργείο επισκευής '' του εγκεφάλου μας.

Μελέτες δείχνουν ότι όταν ζείτε κοντά στην θάλασσα βελτιώνεται η ψυχική σας υγεία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirK49n-FQqvwHUFACvelG65cwt5HmMn9egj5AcEdHMWtOnsLgs9BvwpqQ8_XYr6o6sLuXWYJTCa9MghLr2CcVsjh5YHSamV88S54BXu3QMEmt3bAhVidZP3182Wi5-QKswukyQvny7qoFh/s1600/reportaznet+2.jpg
Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο απολαμβάνουμε τις βόλτες κοντά στην θάλασσα. Δεν είναι απλά μια ρομαντική απόδραση ή ότι περνάμε τον χρόνο μας ευχάριστα.

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος αυτού του μήνα της Health & Place, πραγματοποίησε μια μελέτη που συνδέει θετικά την θέα της φύσης με την ψυχική υγεία.

Αποστολή Θράκη: To Newsbomb.gr μιλά με την ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου (vid + pics)

Αποστολή Θράκη: To Newsbomb.gr μιλά με την ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου
παρακρατική δράση στη Θράκη, έχουν δημιουργήσει η ηρωίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου και ο σύζυγος της Γιάννης Φριτζαλάς.
Αποστολή στη Θράκη
AdTech Ad
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ, Κάμερα-Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης
Σε ένα παροπλισμένο φυλάκιο που τους παραχωρήθηκε από το ΓΕΣ πριν από λίγα χρόνια, διαμορφώσαν έναν παραδοσιακό οικισμό, τον «Ακρίτα» στα Πομακοχώρια, ο οποίος φιλοξενεί ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά, ή παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν να μεγαλώσουν για οικονομικούς λόγους.

Είκοσι αξιοπερίεργα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για την χώρα μας!


1

Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα Ελληνικά νησιά είναι περίπου 3.100;
Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης;
Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας.

Κι όμως! Όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν έναν Μυστικό μηχανισμό που οι μισοί Έλληνες οδηγοί ΔΕΝ γνωρίζουν την ύπαρξή του. Εσείς;

1


Αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν τόσο καλά το αυτοκίνητό τους, όσο θα νόμιζαν. Έρευνες έχουν δείξει πως περίπου το 25% των οδηγών παγκοσμίως δεν συνειδητοποιούν καν το μυστικό μηχανισμό, που ονομάζεται… «Φλας». Στην χώρα μας το ποσοστό αυτό δυστυχώς είναι δραματικά αυξημένο

Επίδειξη δύναμης Ερντογάν μέσα στη Γερμανία – Κατεβάζει στους δρόμους 30.000 ισλαμιστές


Επίδειξη δύναμης Ερντογάν μέσα στη Γερμανία – Κατεβάζει στους δρόμους 30.000 ισλαμιστές

Πρωτοφανή επίδειξη δύναμης μέσα στη Γερμανία ετοιμάζει την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, 15.000 – 30.000 Τούρκοι ισλαμιστές, που ζουν στη Γερμανία, σκοπεύουν να διαδηλώσουν μαζικά και δυναμικά την Κυριακή στην Κολωνία υπέρ του «πολυχρονεμένου σουλτάνου» τους, σε ένα συλλαλητήριο που έχει σημάνει συναγερμό στις γερμανικές Αρχές.

Nεα βαλβολίνη στην πιάτσα. Σε …απογειώνει.


Atlantis_-696x479

Ο Ε.Φ.Ε.Τ, συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε διακίνηση νοθευμένων ελαιολάδων στη Βόρειο Ελλάδα.
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Ε.Φ.Ε.Τ Κεντρικής Μακεδονίας, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονταν ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ή ως ελαιόλαδα, ήταν στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

«Χαράτσι» έως και 90% για κρυφά εισοδήματα και καταθέσεις

newego_LARGE_t_1101_54427035
Ισχυρά κίνητρα για να τα νομιμοποιήσουν, όπως απαλλαγή από ποινικές διώξεις, αλλά και υψηλή φορολογία άνω του 45% φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τα Νέα, οι ρυθμίσεις που έρχονται θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και πάντα θα υπάρχει η απειλή των ποινικών διώξεων για όσους θελήσουν να κρατήσουν κρυφά τα εισοδήματά τους.

Μας έχουν εξαθλιώσει! Ποιος θα πίστευε ότι οι Έλληνες θα κόβανε το φαγητό;


http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/supermarket-fagito-660.jpg?itok=TH6d9laU

Σοκαριστική πτώση κατέγραψε ο τζίρος του λιανεμπορίου τον περασμένο Μάιο, υποχωρώντας κατά 8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2015.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», προκύπτει ότι ο Μάιος του 2016 ήταν ο χειρότερος τουλάχιστον από το 2010.

Μείωση προστίμων και αύξηση δόσεων για τα αυθαίρετα

Την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται πως θα τεθεί σε διαβούλευση στη Βουλή η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δόμηση και τα αυθαίρετα, νομοθετώντας αρκετές αλλαγές με κύριο στόχο να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία. 
Δήλωση των εξ αδιαιρέτου αυθαίρετων κατοικιών, μικρότερα πρόστιμα με αύξηση των δόσεων με στόχο την οικειοθελή δήλωση αλλά και την αποπληρωμή των οφειλών, δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων είναι μερικές μόνο από τις νέες ρυθμίσεις.

Οικογένεια Μητσοτάκη. Σαν να λέμε γεννημένη να ρουφάει κρατικό χρήμα


Μητσοτάκη Οικογένεια

Μπαμπάς Κωνσταντίνος:3 συντάξεις, 3 συσσίτια επί κατοχής, κρατικοδίαιτος από τα 28 του όπου εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1946.
Κόρη Ντόρα: Κρατικοδίαιτη από τότε που γεννήθηκε, πρώτα στο πολιτικό γραφείο του μπαμπά της και έπειτα εξαργύρωσε πολιτικά την εκτέλεση του άντρα της από τη 17Ν και έγινε βουλευτής.

ΘΕΣ επί-κέντρω: Μία ομάδα κατοίκων δημοσιοποιεί τα "κακώς κείμενα" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης



Να δημιουργήσουν, την ΘΕΣ επί-κέντρω, μία ομάδα η οποία θα ασχολείται με θέματα που αφορούν στο δημόσιο χώρο του κέντρου της Θεσσαλονίκης και θα  προσπαθεί να τα προβάλλει ζητώντας την επίλυσή τους από τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, αποφάσισαν πολίτες που ζουν στο κέντρο της πόλης.

Χαλκιδική: la grande bellezza

 simitopoulos
Εικόνες: Γιάννης Σημιτόπουλος, Κατερίνα Αλεξάνδρου, Γιώργος Τούλας
Πενήντα λόγοι που αγαπάμε τη Χαλκιδική. Για τη Θεσσαλονίκη σαν τη Χαλκιδική όντως δεν έχει. Είναι το καλοκαιρινό σπίτι της πόλης. Το µέρος που µάθαµε κολύµπι, ερωτευτήκαµε, µεθύσαµε, γελάσαµε και κλάψαµε. Είναι τα παιδικά µας καλοκαίρια και τα καλοκαίρια των γονιών και των παιδιών µας.  Να µερικά πράγµατα, για αρκετούς µυστικά ακόµη, που αγαπάµε σε κείνη.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/7/2016

          

                       
                      
             Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.