Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Τρίτη 2-8-2016



Την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016, αναμένεται να επικρατήσει αρχικά καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Από το μεσημέρι όμως και μετά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία και σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν πρόσκαιρα από χαλαζόπτωση.

Το πάρτι της φοροδιαφυγής μέσω των συστημάτων POS


Το πάρτι της φοροδιαφυγής μέσω των συστημάτων POS

Η φαντασία και ευρηματικότητα στο πάρτι της φοροδιαφυγής δεν γνωρίζουν όρια και πλέον γίνεται μέσω των συστημάτων POS.
Οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Οικονομικής Αστυνομίας που έχουν κάνει απόβαση τις ημέρες αυτές στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές εντόπισαν σύμφωνα με την Ημερησία επιχειρήσεις που ενώ δέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα μέσω των POS που διαθέτουν, «ξεχνούν» να εκδώσουν αποδείξεις κι από τις ταμειακές μηχανές τους.

Το μαγικό αδυνατιστικό με μέλι και κανέλα! Πώς θα το φτιάξετε


Αν όλες οι προσπάθειές σας για απώλεια βάρους έχουν πέσει στο κενό, πριν απελπιστείτε τελείως και τα παρατήσετε, δοκιμάστε τη μέθοδο αδυνατίσματος με μέλι.

Νέο «χαράτσι» κρύβει το… πλαστικό χρήμα



Από την 1η Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς για πληρωμές με πιστωτικές κάρτες, με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών να υπολογίζεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews, το νέο καθεστώς θα προβλέπει πρόστιμο από 22% έως 45% σε όσους δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, ανάλογα με το εισόδημά τους.

Τι σκοτώνει τις μέλισσες σε όλο τον πλανήτη; Οι επιστήμονες ίσως τελικά έχουν μια εξήγηση


http://www.biozo.gr/metagnosi/files/pictures/melissa-bee-128.jpg

Ο παγκόσμιος πληθυσμός των μελισσών σημειώνει δραματική πτώση εδώ και μερικά χρόνια και έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες.

Έντομα όπως οι μέλισσες είναι απαραίτητα για την επικονίαση του 75 τοις εκατό των καλλιεργειών που παράγουν την τροφή μας και την ίδια ώρα αποτελούν έναν σημαντικό κρίκο της αλυσίδας στη φύση.

Αναθεώρηση του Συντάγματος ...από το ίδιο το πολιτικό σύστημα που το έφτιαξε! Ως ανέκδοτο καλό ακούγεται

Η αναθεώρηση του Συντάγματος, από το ίδιο το πολιτικό σύστημα που το έφτιαξε, το αναθεώρησε κατ' επανάληψη και τελικά μας οδήγησε στη χρεοκοπία, ελπίζω ότι δεν υπάρχει έστω και ένας αφελής που να θεωρεί ότι θα είναι για το καλό μας.

Ως ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά ως πραγματικότητα είναι εφιάλτης.

Ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από ύψος 7,6 χιλιομέτρων... χωρίς αλεξίπτωτo! (video)

    http://greece-salonika.blogspot.com/2016/07/76-o-video.html
  • Ένας παράτολμος αλεξιπτωτιστής και κασκαντέρ έγινε σήμερα ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από ύψος 25.000 ποδών (7.620 μέτρων) χωρίς αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε με ασφάλεια σε ένα δίχτυ, στη νότια Καλιφόρνια.

Η σκυμμένη γενιά…

http://i0.wp.com/www.dotnews.gr/wp-content/uploads/2016/07/evolution02.jpg?w=800
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Πρώτη φορά το 2008 είδα στη Νέα Υόρκη τόσο κόσμο εξαρτημένο από το κινητό του. Όμορφες κοπέλες κάθονταν μόνες σε ακριβά εστιατόρια και γευμάτιζαν με μόνη παρέα το κινητό τους: έτρωγαν και συνομιλούσαν ταυτόχρονα στο κινητό, χωρίς κάποια άλλη συντροφιά στο τραπέζι τους.

Διεθνές Ειδικό Δικαστήριο για τους οικονομικούς δολοφόνους μιας χώρας και ενός λαού

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΗΣ ΕΚΤ, ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η έκθεση βόμβα του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (ΙΕΟ) του ΔΝΤ για το ελληνικό μνημονιακό πρόγραμμα έρχεται να τινάξει στον αέρα τους ιθύνοντες της τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και όλο το εγχώριο εθελόδουλο μνημονιακό πολιτικό σύστημα.

Εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις μελετά το υπουργείο Παιδείας


Εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις  μελετά το υπουργείο Παιδείας

Σενάριο «ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια» μελετά το υπουργείο Παιδείας,σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», το οποίο προβλέπει το «άνοιγμα» των σχολών χαμηλής ζήτησης και όχι τα τμήματα πρώτης «γραμμής».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας που γνωρίζει τον χώρο έχει αναπτύξει σε βάθος το πλάνο και τώρα αναζητούνται οικονομικοτεχνικές μελέτες που θα βοηθήσουν το σχέδιο να υλοποιηθεί.

Οι γαλανόλευκες ελπίδες στο Ρίο



  • Με 96 αθλητές η Ελλάδα σκοπεύει να κάνει αισθητή την παρουσία της στη Βραζιλία.

Μπορεί η αποστολή να μην έφτασε σε τριψήφιο νούμερο αλλά, σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις, οι εμφανίσεις των εκπροσώπων μας όμως σε διεθνείς αγώνες γεννούν ελπίδες για μεγαλύτερη συγκομιδή...διακρίσεων.

Ανησυχητική κλοπή στη Γερμανία:Εξαφανίστηκαν όπλα από αμερικανική βάση..




  • Φόβοι για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως συλλογή όπλων κλάπηκε από αμερικανική βάση στη Γερμανία και συγκεκριμένα κοντά στην Στουγκάρδη μέσα στον... Ιούλιο. Ακόμα δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσουν κάτι που έχει προκαλέσει προφανή ανησυχία ότι τα όπλα θα καταλήξουν στη “μαύρη αγορά” και προοπτικά θα πέσουν στα λάθος χέρια.

Δωρεάν φάρμακα -από σήμερα Δευτέρα 1/8- μόνο με το ΑΜΚΑ


  • Ποιοί δικαιούνται.


Aπό αύριο Δευτέρα 1η Αυγούστου ξεκινάει η διαδικασία χορήγησης στους... δικαιούχους δωρεάν φαρμάκων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στους Δήμους όλης της χώρας η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, γνωστοποιείται η διαδικασία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/8/2016

         

                       
                      
             Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! : Ο μήνας της Παναγιάς

                               Αποτέλεσμα εικόνας για αυγουστος μηνας