Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 5-8-2016



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγοι πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης στα ανατολικότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Η ελληνική μαύρη σταφίδα καθαρίζει το συκώτι σε μόλις 2 μέρες


Η ελληνική μαύρη σταφίδα καθαρίζει το συκώτι σε μόλις 2 μέρες

Πώς θα αποτοξινώσετε το συκώτι σας με σταφίδες και νερό σε μόνο 2 ημέρες;
Το ήπαρ είναι γνωστό ως το πιο ισχυρό αποτοξινωτικό μέσο και ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας. Αυτό είναι που έχει την ευθύνη για τη δημιουργία των πρωτεϊνών, καθαρίζει το αίμα και αφαιρεί τις τοξίνες
Και, επιπλέον, μπορεί να επισκευαστεί πλήρως σε περίπτωση που κοπεί.

Στην τελευταία θέση η Ελλάδα στις ευροζωνικές συνδέσεις μέσω οπτικών ινών

http://im.ziffdavisinternational.com/t/pcmag_gr/photo/default/fibre-900_qm6x.640.jpg
Η Ελλάδα, μαζί με το Βέλγιο, με ποσοστό 0,2% καταλαμβάνουν την τελευταία θέση - μεταξύ 32 χωρών - στη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω οπτικής ίνας

Μακρύ δρόμο πρέπει να διανύσει η Ελλάδα για να επιτύχει μια… αξιοπρεπή παρουσία αναφορικά με τη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, για ταχύτατη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Έχεις Καφέ Κηλίδες στο Πρόσωπό σου; Δες πόσο Εύκολα μπορείς να τις Εξαφανίσεις με ΑΥΤΟ το Πανέξυπνο Κόλπο!


Έχεις Καφέ Κηλίδες στο Πρόσωπό σου; Δες πόσο Εύκολα μπορείς να τις Εξαφανίσεις με ΑΥΤΟ το Πανέξυπνο Κόλπο!

Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν συνήθως καφέ κηλίδες και εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπό τους, τα πόδια, τα χέρια, και τους ώμους. Καθώς μεγαλώνουμε, αυτές οι καφέ κηλίδες έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται και είναι ένα προφανές σημάδι της γήρανσης του ατόμου.
Αν δεν σας αρέσει αυτές οι καφέ κηλίδες και ψάχνετε τρόπο να απαλλαγείτε από αυτές, σας έχουμε καλά νέα.

Η Ελλάδα βάρεσε πλέον διάλυση



Του Στρατή Μαζίδη

Δεν ξέρω γιατί αλλά η είσοδος των 26 ατόμων στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας, μου έδωσε την εντύπωση της χαριστικής βολής. Αλήθεια σε κανένα τζαμί θα τολμούσε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο;

Η Ελλάδα βάρεσε πλέον διάλυση ή μάλλον επισφραγίζεται αυτή.

Μετά τον Σταυρό, σειρά έχει η σημαία σου, το σπίτι σου, η ζωή σου...

Η απροσχημάτιστη πλέον στοχοποίηση των χριστιανικών συμβόλων από τους φανατικούς ισλαμιστές δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, και κανένας Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να την προσπεράσει αβασάνιστα, ανεξάρτητα από το ποιός είναι ο ιδιαίτερος θρησκευτικός του προσανατολισμός...

Ιδού τι σήμαινε να είσαι βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα

Ιδού τι σήμαινε να είσαι βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα
Ιδού, τι σήμαινε να είσαι βουλευτής στην Αρχαία Αθήνα.

Τελικά, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, μας βάζουν συνεχώς τα γυαλιά. 

Κατά τον 5ο αιώνα, τον λεγόμενο Χρυσό Αιώνα του Περικλή,  εάν κάποιος πολίτης ήθελε να γίνει βουλευτής , έπρεπε να πληρεί τις εξής προυποθέσεις:

Το κολύμπι είναι υγεία. Η κολύμβηση κάνει καλό στην καρδιά, στους πνεύμονες, στους μυς, μειώνει το άγχος, δροσίζει

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η κολύμβηση είναι μια ευεργετική άσκηση. Είναι ένα άθλημα ζωής που ωφελεί το σώμα και τον εαυτό μας, γενικότερα. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει ωφέλιμο το κολύμπι;


H κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα,  που μπορεί να γίνεται σε όλη την διάρκεια της ζωής μας  και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αξίζουν τον κόπο ώστε να μπούμε στο νερό.

Το...Όσκαρ του μελιού σε Έλληνα παραγωγό

Το...Όσκαρ του μελιού σε Έλληνα παραγωγό
Μια σημαντική διάκριση για το ελληνικό μέλι.

Το μέλι  με την ετικέτα  «Μέλι Αρναίας Γεωργάκα»,  επικράτησε και ξεχώρισε   ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα τρόφιμα  σε διαγωνισμό που διοργανώνει η συντεχνία των Fine Food.

Ξεκίνησε η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα-Τι προβλέπει η εγκύκλιος





    Σε εφαρμογή τέθηκε  η εγκύκλιος του Yπ. ΥγείαςΑνδρέα Ξανθού, που προβλέπει μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κατάργηση της καταβολής του 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ. 
    Η μηδενική συμμετοχή αφορά τους οικονομικά αδύναμους ανασφάλιστους και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης σε γάλα και γαλακτοκομικά



Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάρτισης Εθνικής Νομοθεσίας – Υπουργικής Απόφασης για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα;.
Στην εν λόγω Απόφαση θεσπίζεται υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης για το γάλα, τόσο στις συσκευασίες γάλακτος όσο και στα γαλακτοκομικά προϊόντα προσυσκευασμένα ή μη των άρθρων 80-84 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών συμπεριλαμβανομένων των ζυμωμένων γαλάτων.

Αδιανόητες καταστάσεις στο Νοσοκομείο Πολυγύρου: Απλήρωτες εφημερίες από το 2011 και εφημερεύοντες από τα Κέντρα Υγείας



Απλήρωτες εφημερίες από το 2011 και το 2012 έχουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Μάλιστα, για να βγουν οι εφημερίες μετακινούνται στον Πολύγυρο εκ περιτροπής γιατροί από τα Κέντρα Υγείας του νομού.
Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατής Πλωμαρίτης, δήλωσε σήμερα στο ''Πρακτορείο 104,9 FM'' ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις εφημερίες στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Αλεξιάδης: Αν πιάσουμε το 1/3 του ΦΠΑ δεν χρειαζόμαστε τον ΕΝΦΙΑ!


Αλεξιάδης: Αν πιάσουμε το 1/3 του ΦΠΑ δεν χρειαζόμαστε τον ΕΝΦΙΑ!

Καμπανάκι για την πληρωμή των φόρων και τη φοροδιαφυγή χτύπησε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, σημείωσε σχετικά με τη φοροδιαφυγή ότι, «η εφαρμογή του νόμου δεν είναι υπόθεση Τσακαλώτου, Αλεξιάδη, Πιτσιλή, δηλαδή δεν είναι μια προσωπική υπόθεση κάποιων πολιτικών, είναι μια κοινωνική υπόθεση» και είπε χαρακτηριστικά ότι, «το 1/3 του ΦΠΑ, που χάνουμε κάθε χρόνο να μπορέσουμε να πιάσουμε δεν χρειαζόμαστε καν ΕΝΦΙΑ».

Αυξάνονται τα πρόστιμα για τις πειραγμένες αντλίες καυσίμων

Αυστηροποίηση των ποινών για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων με αύξηση των προστίμων, λουκέτα σε επιχειρήσεις και απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά του υπεύθυνου της επιχείρησης και των συγγενών του μέχρι δεύτερου βαθμού επί μία δεκαετία προβλέπει τροπολογία των υπουργείων Οικονομίας και Υποδομών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τετράμηνη παράταση για την υποβολή δηλώσεων Ε9

Με τροπολογία του υπ. Οικονομικών η προθεσμία παρατείνεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Παρατείνεται για ακόμα τέσσερις μήνες, δηλαδή έως 30.11.2016, η προθεσμία υποβολής αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) που αφορούν το έτος 2010 και μετά.

Επιπλέον, σύμφωνα με την προτεινόμενη τροπολογία, για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως και τη νέα καταληκτική ημερομηνία, το αυτοτελές πρόστιμο του άρθρου 4 του ν.2523/1997 ή το πρόστιμο του άρθρου 54 του ν.4174/2013 μειώνονται στο μισό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/8/2016

         

                       
                      
             Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.