Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 11-8-2016



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016.

Γνωρίζετε τι συμβολίζουν τα χρώματα των 5 κύκλων στο σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων; (φωτό)



Τα χρώματα των Ολυμπιακών κύκλων μόνο τυχαία δεν είναι. Αντίθετα, έχουν σημαντικό νόημα.
Μια λάθος αντίληψη για τα χρώματα, είναι πως αντιπροσωπεύουν διαφορετικά μέρη ανά τον κόσμο ή τις ηπείρους.
Στη πραγματικότητα, κάθε σημαία κράτους που συμμετείχε στους αγώνες την περίοδο που σχεδιάστηκε το σήμα, είχε έστω ένα από τα χρώματα των κύκλων.

Γιατί οι φορτιστές έχουν έναν κύλινδρο στην άκρη του καλωδίου


τι είναι ο κύλινδρος στους φορτιστές

Τα σύγχρονα έξυπνα τηλέφωνα έχουν πολύ μικρή αυτονομία μπαταρίας. Αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστό. Μάλιστα παρά την πρόοδο της τεχνολογίας η εξέλιξη των μπαταριών είναι σχετικά αργή.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει αναλυτικά κάποιους τρόπους για να φορτίσετε γρηγορότερα το smartphone ή το tablet σας.

Τα σωματεία συνταξιούχων προσφεύγουν στο ΣτΕ χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικές τις περικοπές



Η μία μετά την άλλη κατατίθενται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές από Σωματεία συνταξιούχων για το «ψαλίδι» στον επανυπολογισμό των κύριων και επικουρικών  συντάξεων.
Πρόσφατα, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων είχε καταθέσει την πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νόμου 4387/2016 και των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες  επαναϋπολογίζονται και περικόπτονται οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις, 

Συνηθίζουμε την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια;

http://www.voria.gr/images/thumbs_medium/xCGRuuWN02vI7IMB9oH0K.jpg.pagespeed.ic.NZBT6i8Uji.jpg

Η κυκλοφορία των πινακίδων με την ένδειξη ΜΚ έχει την αρχή της στον Φεβρουάριο του 2012, με τον σκοπιανό Τύπο να αναγγέλλει περιχαρής το γεγονός...

Πολλοί είναι οι Έλληνες παραθεριστές, σε Χαλκιδική και Πιερία, που παρατηρούν με έκπληξη ότι κυκλοφορούν ανεμπόδιστα τα αυτοκίνητα των Σκοπιανών με την ένδειξη ΜΚ (= Μακεδονία). Προφανώς, το αυτοκόλλητο κάλυψης της ένδειξης ΜΚ που τοποθετούν οι τελωνειακοί στα σύνορα, τα αφαιρούν λίγα μέτρα αφού εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος (εκτός και αν έπαψαν και οι τελωνιακοί να τοποθετούν αυτοκόλλητο).

«Παράθυρα» για να βγείτε έως και 17 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη (πίνακες)



Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και φυσικά θα είναι νομικά κατοχυρωμένοι επιζητούν γυναίκες και άνδρες εργαζόμενοι.
Υπάρχει μια σειρά ασφαλισμένων πριν το 1993 που μπορεί να συνταξιοδοτηθεί με όρια ηλικίας κοντά στα 55 έτη.

Σε αυτό το "στολίδι" προπονείται η χάλκινη Ολυμπιονίκης...Άννα Κορακάκη. Δείτε που προπονείται η Κινέζα χρυσή Ολυμπιονίκης και κάντε σύγκριση!

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/f95c671ea8632750c25181a506057a6b_L.jpg
Η Ελλάδα δε φημίζεται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε για την ιδιαίτερη μέριμνα που παρέχει στους αθλητές…

Αυτή η φωτογραφία που συγκρίνει τις εγκαταστάσεις που προπονείται η χάλκινη ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη σε σύγκριση με την Κινέζα Zhang έχει γίνει viral.

Η διαφορά δε χρειάζεται εξηγήσεις…

ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΜΑΣ ;


islam-630x400

Ζούμε τις πιο σκοτεινές εποχές της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Ο μέσος Έλληνας υπνωτισμένος και βυθισμένος στα χρέη του, στα προβλήματά του, βλέπει να του τρώνε το βιος του ανήμπορος να αντοδράσει, παρακολουθώντας το ελληνικό πολιτικό προσωπικό να βρίσκεται σε πλήρη σήψη και να αδιαφορεί παντελώς γι’ αυτόν.

Nίκος Λυγερός … ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΗ ΑΠΡΑΞΙΑ


ellada

Οι εξελίξεις στην Κύπρο με την ενέργεια και τη στρατηγική αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την απραξία και την ανικανότητα που υπάρχει στην πολιτική της Ελλάδας. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, κανείς δεν κάνει χρήση αυτών των δεδομένων για να βοηθήσει την πατρίδα μας: οι μεν τα αγνοούν λες και δεν υπάρχουν και οι δε δεν ασκούν πίεση λες και περιμένουν.

Στις 18 Αυγούστου αρχίζει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ



Στις 18 Αυγούστου θα αρχίσει, σταδιακά, η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ στο TaxisNet, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις. Προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης είναι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Βάσεις 2016: Πότε ανακοινώνονται - Πού αναμένεται να κυμανθούν (πίνακες)

Στα ύψη βρίσκεται πλέον η αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2016, καθώς πλησιάζει η μέρα που θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2016. Σημαντική βουτιά αναμένεται να σημειώσουν οι Βάσεις 2016 σε Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές. Τι αλλάζει στις εγγραφές στα ΑΕΙ. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Βάσεις 2016 και πότε θα ανακοινωθούν.

Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης ενόψει του Δεκαπενταύγουστου



Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη,  Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από αύριο, 10 Αυγούστου 2016, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Τι πρέπει να κάνετε άμεσα αν πέσετε θύμα κλοπής, καρτών, κινητού, ταυτότητας, διαβατηρίου



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης
Μέρες που είναι διακοπών είτε βρίσκεστε σε κάποια παραλία, είτε στην άδεια Αθήνα θέλει πάρα πολύ προσοχή, ώστε να μην πέσετε θύματα κλοπής. Μπορεί οι κλοπές να μην γίνονται με τους ρυθμούς που γίνονται στο Ρίο (έχουμε δει πολλά σχετικά βιντεάκια) αλλά γίνονται και μάλιστα γίνονται παντού. 

Πρόσφατα, φίλος γιατρός, έπεσε θύμα κλοπής, σε παραλία της Κύπρου. Βρέθηκε λοιπόν ξαφνικά χωρίς έγραφα και κινητό. Διαπίστωσα, ότι πάνω στον πανικό της στιγμής δεν ήξερε πώς να κινηθεί και τι πρέπει να κάνει.

Στην κορυφή του κόσμου η Άννα - Έφερε το χρυσό


Στην κορυφή του κόσμου η Άννα - Έφερε το χρυσό

Η Άννα Κορακάκη χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στουςΟλυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Η χάλκινη Ολυμπιονίκης στα 10μ. με αεροβόλο πιστόλι επικράτησε στον τελικό των 25μ. της Γερμανίδας, Μόνικα Καρς και έτσι κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον ελληνικό ύμνο να ακούγεται για πρώτη φορά στη Βραζιλία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/8/2016

              

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.