Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 17-8-2016



Την Τετάρτη 17 Αυγούστου αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και τα βορειότερα νησιά του Ιονίου, όπου και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Θράκη.

Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ



Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποφάσισαν να προχωρήσουν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας.
Οι ίδιοι τονίζουν σε ανακοίνωσή τους προς το επιβατικό κοινό: 
"Τα τελευταία χρόνια ο Ο.Α.Σ.Θ. ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της υπαιτιότητας του Ελληνικού Δημοσίου,

Πώς θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο



Πάνω από 8.500.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά από τον Φεβρουάριο του 2017 στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Για πρώτη φορά θα δηλωθούν και τα μετρητά που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες (έστω και 1 ευρώ), όπως και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες, μετοχές, καταθέσεις στο εξωτερικό κλπ., ενώ η δήλωση αυτή θα υποβάλλεται μόνο όταν υπάρχουν αλλαγές.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τσακίζουν 575.000 αγρότες –Διπλάσιος ο φόρος



Τσακίζει το αγροτικό εισόδημα η νέα φορολογία για όσους έχουν αγροτικά εισοδήματα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο 575.000 φορολογούμενοι με αγροτικά εισοδήματα θα δουν το συντελεστή φορολόγησης να αυξάνεται από το 13% στο 22% αλλά και την προκαταβολή του φόρου να ανεβαίνει από το 75% στο 100% το 2017.

Ο σοφός Παπαγάλος


1

Ζούσε κάποτε στη Βαγδάτη ένας ευγενικός και γενναιόδωρος έμπορος, που είχε πολλούς σκλάβους και υπηρέτες στη δούλεψή του, καθώς και έναν όμορφο παπαγάλο με λαμπερά πολύχρωμα φτερά, φημισμένο για την ευγλωττία και τα τραγούδια του.
Ο έμπορος ήταν καλός άνθρωπος και φερόταν σε όλους με τον καλύτερο τρόπο. Μια μέρα, πριν φύγει για ένα ταξίδι για δουλειές στην Ινδία, ρώτησε τους υποτακτικούς του τι δώρα θα ήθελαν να τους φέρει.

Από την Λάρισα στη… Ν. Υόρκη!


Από την Λάρισα στη…  Ν. Υόρκη!


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Του Λευτέρη Παπαστεργίου
Από τη Λάρισα στην Αμερική και από κει στην Ιαπωνία. Τοπικά προϊόντα, αποτέλεσμα της συνεργασίας τοπικών επιχειρήσεων και της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή Δημήτρη Κουρέταστο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ετοιμάζονται να «κατακτήσουν» μια θέση στις αγορές της υφηλίου, με μοναδικό όπλο την διατροφική τους αξία.

Γλώσσα του σώματος: Μυστικά για να γίνεσαι συμπαθής στους άλλους

1Το χαμόγελο πιθανόν είναι ο πιο σημαντικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δείξετε το ενδιαφέρον σας και να κάνετε τους άλλους να σας το ανταποδώσουν…
Χρειάζονται εβδομήντα δυο μύες για να πάρετε θλιμμένη έκφραση, ενώ μόνο είκοσι τρεις για να χαμογελάσετε — και το χαμόγελο έχει πολύ πιο ευχάριστα αποτελέσματα. Ένα χαμόγελο στέλνει θετικά μηνύματα, όπως «Μου αρέσεις»,

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε ανάλογα με το βάρος σας


Πόσο νερό πρέπει να πίνετε ανάλογα με το βάρος σας


Είναι γνωστό ότι το νερό είναι το κύριο συστατικό που συντηρεί το σώμα μας και συμβάλλει σχεδόν όσο τίποτε άλλο στην διατήρηση της γενικότερης καλής υγείας.
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν μερικοί άνθρωποι, όπως αναφέρει το iatropedia.gr, είναι ότι πιστεύουν πως μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό με άλλα ποτά και έτσι δεν πίνουν όσο νερό πραγματικά χρειάζονται.

Όλα τα καλοκαιρινά φρούτα στο… μικροσκόπιο! Που ωφελεί το καθένα.

Ποιός δεν έχει συνδυάσει το καλοκαίρι με ένα παγωμένο κομμάτι καρπούζι ή με ένα ροδάκινο πλυμένο στη θάλασσα; Τα καλοκαιρινά φρούτα αποτελούν ένα πραγματικό διατροφικό θησαυρό που καλύπτει τις «γλυκιές» λιγούρες τους ζεστούς μήνες και εφοδιάζουν το σώμα σας με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Μία διαφορετική συνέντευξη της Κορακάκη: Το κορίτσι πίσω από το μετάλλιο


Μία διαφορετική συνέντευξη της Κορακάκη: Το κορίτσι πίσω από το μετάλλιο

ΠΑΟΚ, Αντετοκούνμπο, Παρίσι και παστίτσιο είναι ορισμένες από τις απαντήσεις της Αννας Κορακάκη, σε μία διαφορετική συνέντευξη που παρουσιάζει το άλλο πρόσωπο του κοριτσιού, μακριά από τη σκοποβολή και τους αγώνες.
Μέσα σε τρεις ημέρες η Αννα Κορακάκη έγινε γνωστή σε όλους τους Ελληνες. Κι όχι μόνο την έμαθαν, αλλά χάρηκαν με τα απίστευτα κατορθώματα της καθώς στο πρόσωπο της είδαν την ελπίδα για μία νέα Ελλάδα.

Τι ανάγκασε τον άνθρωπο να περπατήσει όρθιος στα δυό του πόδια;


11

Έρευνα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ, έρχεται να δώσει απάντηση στο ερώτημα «τι ανάγκασε τον άνθρωπο να περπατήσει όρθιος στα δυο του πόδια;». Σύμφωνα με τους επιστήμονες… η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ο άνθρωπος σταμάτησε να περπατάει στα τέσσερα, εξ αιτίας τηςυπερβολικής ζέστης! Η έρευνα που έγινε σε μία περιοχή της Κένυας, που θεωρείται λίκνο της εξέλιξης του ανθρώπου, έδειξε ότι την εποχή που τα πρώτα ανθρωποειδή έκαναν την εμφάνισή τουςεπικρατούσαν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες.

Μαζικές προσφυγές απειλούν να γκρεμίσουν τον ΕΝΦΙΑ

Με κατάρρευση απειλούνται ο ΕΝΦΙΑ και οι νέες αντικειμενικές αξίες που παραμένουν «φουσκωμένες», καθώς οι σχετικές υποθέσεις «πονοκεφαλιάζουν» ήδη έντονα στο ΣτΕ, το οποίο γίνεται αποδέκτης προσφυγών από χιλιάδες φορολογούμενους που αξιώνουν να ακυρωθεί ο επίμαχος φόρος ως αντισυνταγματικός.

Τη στιγμή που η «λυπητερή» για τον ΕΝΦΙΑ έρχεται μέσα στην εβδομάδα, ώστε να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η καταβολή των δόσεων, ένα νέο «μπαράζ» δικαστικών προσφυγών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς τη συνταγματικότητα της λίαν επιβαρημένης φορολογίας της ακίνητης περιουσίας αμφισβητούν πολλοί.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/8/2016

         

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Σάρωσε ο Πετρούνιας - Φέρνει το δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ


Σάρωσε ο Πετρούνιας - Φέρνει το δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής.
Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου,  με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση.
Οι πρώτες δηλώσεις του χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια