Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Καιρός: για Κυριακή 21-8-2016



Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και στα ορεινά της Ηπείρου καθώς και σε πεδινές περιοχές του Έβρου.

Πράσινες (VS) μαύρες ελιές: Προσοχή στην πίεση του αίματος – Τι πρέπει να ξέρετε

Η διατροφική αξία της ελιάς έχει γίνει “ευαγγέλιο” στα χείλη των διατροφολόγων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ανεξάρτητα από το είδος, η ελιά είναι πάντα ευεργετική για την υγεία σας.

Οι μαύρες και οι πράσινες ελιές είναι σχεδόν ταυτόσημες. Η μεγαλύτερη θρεπτική τους διαφορά είναι στην περιεκτικότητά τους σε νάτριο, κυρίως όταν πρόκειται για συσκευασμένα προϊόντα σε άλμη. Οι πράσινες ελιές περιέχουν περίπου το διπλάσιο νάτριο από τις μαύρες ελιές. Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ωριμότητα της ελιάς, όταν συλλέγεται, αλλά επηρεάζεται επίσης από τις μεθόδους επεξεργασίας.

Ο Θεός Έφτιαξε Αυτό το Φυσικό Αντιβιοτικό για τους Ανθρώπους! Είναι το πιο Δυνατό Αντιοξειδωτικό και Καθαρίζει τις Αρτηρίες από την Κακή Χοληστερόλη


Ο Θεός Έφτιαξε Αυτό το Φυσικό Αντιβιοτικό για τους Ανθρώπους! Είναι το πιο Δυνατό Αντιοξειδωτικό και Καθαρίζει τις Αρτηρίες από την Κακή Χοληστερόλη

Ο βασιλικός αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα από τα κυριότερα συστατικά των φυτικών φαρμάκων. Το βότανο αυτό είναι γεμάτο σε τονωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Μάλιστα σε πολλά μέρη του κόσμου δικαίως το αποκαλούν “ιερό” βότανο.

Εάν δεν το δείτε, δεν θα το πιστεύετε: Δείτε πώς καθαρίζουν τα τρένα στην Ιαπωνία! (vid)


Η Ιαπωνική ακρίβεια στην καθαριότητα αντικατοπτρίζεται στον σιδηροδρομικό σταθμό όταν οι καθαριστές έχουν ακριβώς… 12 δευτερόλεπτα για να καθαρίσουν μία σειρά καθισμάτων!

Το σύνολο του τρένου είναι έτοιμο μέσα σε 7 λεπτά! Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για την ακρίβεια, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητά τους.

Τηλεπικοινωνίες στην Αρχαία Ελλάδα


Τηλεπικοινωνίες στην Αρχαία Ελλάδα

Ημεροδρόμοι, Τηλεβόας, Φρυκτωρίες, ο Τηλέγραφος του Αινεία, μηχανισμοί μετάδοσης μηνυμάτων στην Αρχαία Ελλάδα.

Οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να ανταλλάσσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε γρήγορο χρόνο πληροφορίες, τόσο κατά την περίοδο των πολέμων όσο και σε περίοδο ειρήνης. Με το εφευρετικό τους μυαλό είχαν κατορθώσει να σχεδιάσουν ένα σύστημα από μηχανισμούς που τους επέτρεπαν να φτάσει στο τελικό δέκτη οποιοδήποτε μήνυμα ήθελαν, δυανύοντας ακόμα και 700χλμ σε περίπου μία ώρα. Ας δούμε με ποιο τρόπο γινόταν αυτό.

H Λιμενοφύλακας των ΣΤΕΝΩΝ, η ΠΑΝΑΓΙΑ η Βοσπορίτισσα

Φώτο από ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Έχουμε ήδη ξεκινήσει και όσοι δεν το κατάλαβαν θα το κατανοήσουν πολύ σύντομα.

Όλα είναι στον αέρα των γεωπολιτικών εξελίξεων που είναι πλέον μη διαχειρίσιμες καθότι το σχέδιο ξέφυγε με τις πονηριές της τούρκικης αλεπούς.

Οι μισθοί στην Ευρώπη: Σε ποιες χώρες είναι υψηλότεροι, που είναι αποδοχές... πείνας

Στο παρόν άρθρο συγκρίνονται και αντιπαραβάλλονται αριθμητικά στοιχεία όσον αφορά τους μισθούς και το κόστος εργασίας (δαπάνες των εργοδοτών για το προσωπικό) στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και στις υποψήφιες χώρες για ένταξη στην ΕΕ καθώς και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ).

Ακτινοβολία στο σπίτι: Τi ισχύει για Wi-Fi, κινητά και ασύρματα, laptop κλπ...– Κανόνες προστασίας


Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και... προφανή "οφέλη".

Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, φυσικής ή ανθρώπινης προέλευσης, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Σε επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας επ' αόριστον από την προσεχή Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, όπως αποφάσισαν στη συνεδρίασή τους σήμερα και γνωστοποίησε ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν κυκλοφορούν λεωφορεία στους δρόμους, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους.

Χρυσό η Στεφανίδη - Φέρνει το 6ο μετάλλιο στην Ελλάδα


Χρυσό η Στεφανίδη - Φέρνει το 6ο μετάλλιο στην Ελλάδα

Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό με δυνατές συγκινήσεις η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 4,85μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/8/2016

          

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.