Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Κυριακή 28-8-2016



Λίγες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών στα ορεινά της Κρήτης, της Εύβοιας και της Θράκης, περιμένουμε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.

Με τόνους αντιβιοτικών ταΐζουν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα απειλώντας την υγεία μας

Με τόνους αντιβιοτικών ταΐζουν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα απειλώντας την υγεία μας
Σύμφωνα με την έρευνα Global trends in antimicrobial use in food animals που δημοσιεύτηκε στo επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences of the USA, η παγκόσμια κατανάλωση αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία κατά το 2010 έφτασε τους 63.151 τόνους! Πρόκειται για ποσότητα διπλάσια από εκείνη που χρησιμοποιείται από όλο τον πληθυσμό της Γης.

Ελλάς το μεγαλείο σου!.. Δώρισε ακίνητο για να γίνει Γηροκομείο και η Εφορία της ζητά 55.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ

dorise-akinito-gia-na-gini-girokomio-ke-i-eforia-tis-zita-55-000-evro-gia-enfia



Η απογοήτευση της ηλικιωμένης γυναίκας

Την καλή της πράξη με 55.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η κ. Αρτεμησία Καμπουρλώνη. Σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, πρόκειται για μια γυναίκα που όλα αυτά τα χρόνια διακρίθηκε για την φιλανθρωπική της δράση. Πριν από 15 χρόνια αποφάσισε να δωρίσει ένα μεγάλο ακίνητο στο Άστρος για την ανέγερση γηροκομείου.

Πανελλήνιες 2016: Η πρώτη των πρώτων στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης είναι 52 ετών!

Η πρώτη των πρώτων στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης δεν είναι μια τυπική υποψήφια. Η Κυριακή Τζοβάννη είναι 52 ετών και μητέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», μετά τους γιους της - οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε στρατιωτικές σχολές- φέτος ήρθε η δική της σειρά να καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα, καθώς στα 52 χρόνια της αποφάσισε να δώσει τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή της και μάλιστα στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων της από τα εσπερινά λύκεια.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !«Η εποχή που κάποιος είχε μαγαζί και ήταν αφεντικό του εαυτού του έχει τελειώσει!» ΒΙΝΤΕΟ

e8e5faf3492516fcc88ccca1ecbc37db_476087

Η επέλαση της Νέας Τάξης στην Ελλάδα

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, βρέθηκε χθες αργά το βράδυ σε εκπομπή του Κontra Channel, όπου προκαλώντας αντιδράσεις δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η εποχή του »εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού μου» έχει τελειώσει και ίσως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν», ακυρώνοντας έτσι με λίγα λόγια την όποια μορφή επιχειρηματικότητας.

Μοσκοβισί: Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει το μειωμένο αγροτικό πετρέλαιο



Την ελληνική κυβέρνηση «καρφώνει» ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί για την κατάργηση του ειδικού φόροι πετρελαίου για τους αγρότες.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης είχε ζητήσει να ενημερωθεί από την Κομισιόν για το αν η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου με αυτό του πετρελαίου κίνησης αποτελούσε επιταγή των εταίρων μας.

Tι αλλάζει στην έκδοση των διαβατηρίων


Tι αλλάζει στην έκδοση των διαβατηρίων

Σημαντικές αλλαγές στην έκδοση διαβατηρίων προβλέπει το νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στο πλαίσιο διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προτεινόμενο άρθρο συνιστά χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής εφαρμογής της προωθούμενης ηλεκτρονικής διασύνδεσης και της ανάγκης διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου, αφού αποτελεί μία αρκετά συχνή διοικητική διαδικασία για την καθημερινότητα του πολίτη.

Μήπως δικαιούσαι έκπτωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ; Δες εδω...

Έκπτωση 50% ή και ακόμη και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ΑμεΑ που πληρούν τα νομοθετημένα κριτήρια και θα δουν μειωμένα τα εκκαθαριστικά όταν ανέβουν στο TAXIS υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά και τις δηλώσεις Ε9.

Η Ελλάδα στις 10 χώρες με τον πιο γηρασμένο πληθυσμό.



  • Το καμπανάκι του κινδύνου για το μέλλον της Ελλάδας, έκρουσε με νέα έκθεσή του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη 10άδα της λίστας με τις χώρες που διαθέτουν τον πιο γηρασμένο πληθυσμό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/8/2016

           

                       
                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.